Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Cohen és a Koreai háború

2011.07.29. 11:35 koimbra 1 komment

Rob Cohen, a Halálos iramban (The Fast and the Furious) és az xXx rendezőjére bízták az 1950 címre hallgató produkciót. A filmet a dél-koreai székhelyű CJ E&M Pictures szponzorálja. 100 millió dollárba kerül a produkció az ország filmiparának legnagyobb költségvetésű filmje, Cohen pedig könnyedén el tudja tapsolni ezt az összeget. Májusban indulna a forgatás és 2013 tavaszán mutatnák be.

A történet a New York Herald Tribune tudósítójának, Marguerite Higginsnek a beszámolóin fog alapulni. A hölgy tengerészgyalogosokkal utazott a koreai félszigetre, ahol rögtön belecsöppent egy nagy evakuálásba, karácsony estéjén 200.000 civil próbált biztonságos helyre húzódni, hogy ne keresztezze az északi és déli csapatok útját és ne legyenek az összecsapások színhelyén. (A háborúról a wikipedián olvashattok bővebben.)

Cohen szerint a félszigeten lezajló 50-es évekbeli összetűzésről szeretnek megfeledkezni az emberek és úgy gondolja, hogy most eljött az idő az emlékezésre. A rendező azt ígéri, hogy Higgins szemszögéből elmesélve a történéseket egy teljesen másmilyen háborús filmet fogunk látni, mint amit eddig megszokhattunk.

Címkék: igaz történet miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr703109299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szoltik 2011.07.29. 14:28:18

Ajjajj, egy ilyen középszerű rendezőtől nem várok túl sokat...akit érdekel a téma, az inkább nézze meg a nagyszerű Harcosok szövetségét (Taegukgi).
süti beállítások módosítása