Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Top 10 mozis majmok

2011.08.10. 12:35 BeniMan 1 komment

Top 10 rovatunkban ezen a héten a Majmok Bolygója: Lázadás című film bemutatója kapcsán összeszedtük a mozis világ legismertebb majmait. Kik voltak azok a majmok, akik még világhírű színészeket is lejátszották a vászonról? Kik Hollywood leghíresebb majmai? A lista szubjektív! Szerintetek melyik a legjobb majmos film? Melyik film/majom maradt le a listáról? A Ti Top 10 listátok hogy néz ki? A kommentekben lehet vitázni.

10. Betsy (Vírus)

Betsy a fekete fehér kapucinus majom az 1995-ös Vírus című filmben tűnt fel. A kismajom a film kulcsfigurája volt, hiszen Ő volt a vírusgazdája a gyilkos Motabanak. Igazi kis sztár lett a majomból, hiszen a Jóbarátok több részében is feltűnt a későbbiekben.

 9. A csonttal hadonászó majmok (2001: Űrodüsszeia)

Arthur C. Clarke regényéből Stanley Kubrick készítette el minden idők egyik legnagyobb hatású filmjét. A csonttal és fával hadonászó majmok egy monolit hatására felegyenesednek és megindul az ember törzsfejlődése. A majomnak sminkelt emberek olyan nagy hatást tettek a nézőközönségre, hogy sokáig nem akarták elhinni Kubricknak, hogy színészek voltak a kezdő képsorok majmai…

8. Jack (A Karib Tenger kalózai)

Jack az élőhalott kapucinus majmom Barbossa kapitány házi kedvence volt. A kismajom természetesen a folytatásokban is feltűnt, és mivel továbbra is fogott rajta az átok, névrokona Sparrow kapitány kedvére lődözhette le a tolvaj természetű kis kedvencet.

7. Suzanne (Jay és Néma Bob visszavág)

Jay és Néma Bob néhány dögös csaj kérésére, egy nem létező állatvédő csoport a CS.I.K.L.Ó. nevében, megszöktetnek egy orángutánt. A főemlőssel folytatják tovább kalandos útjukat, nyomukban a Szövetségi Vadőri hivatal kretén emberével. Suzanne eljut Hollywoodba ahol szerepet kap az új Sikoly filmben is…

6. Majom testvér (Az őserdő hőse)

1997-ben a Disney filmjében ismerhettük meg az iskolázott és olvasott Majom névre hallgató gorillát. Majom John Cleese hangján szólalt meg, így nem csoda hogy egy angol úriemberre hasonlított. Hiába azonban a kifogástalan viselkedés egy banánért bármire képes volt Majom, aki házitanítója volt a filmben a Tarzan hasonmás Dzsungel Georgenak.

5. Náci majom (Indiana Jones és Az elveszett frigyláda fosztogatói)

Bizonyára sokan emlékezünk a Hitleri eszmékre fogékony náci tisztelgést bemutató majomra. Ez a jelenet egyébként Steven Spielberg kedvence az elmondása szerint. A kis kapucinus majom többször is megnehezíti hőseink életét, ám végül elnyeri méltó büntetését, amikor is eszik a mérgező gyümölcsből és elhalálozik.

4. Clyde (Minden áron vesztes)

Clyde az orangután kalandjainak lehettünk szemlélői 1978-ban. Clint Eastwood remek színész, de ebben a filmben bizony lejátszotta őt a vászonról Clyde. A film nagy népszerűségre tett szert és kapott is egy folytatást, amelyben újra visszatért a nagy páros Eastwood és Clyde. A folytatás Bármi áron címmel 1980-ban került a mozikba.

3. Csita (Tarzan)

A világ leghíresebb csimpánza Csita 1932-ben tűnt fel Tarzan oldalán. A címszereplő Johnny Weissmüller mellett 12 filmben tűnt fel Csita, Tarzan segítőjeként. Óriási népszerűségnek örvendett a ’30-as ’40-es években a Tarzan sorozat, így szinte nem volt olyan év, hogy Csita ne tűnt volna fel a mozivásznakon.

2. A majom társadalom (A majmok bolygója 1968)

Az 1968-as klasszikusban Franklin J. Schaffner rendező egy egész majom társadalmat mutat be nekünk. A maszkmesterek fantasztikus munkát végeztek. Remek film, amely nem csak szórakoztat, de el is gondolkodtat a rasszizmusról. Sajnos egyetlen folytatás vagy feldolgozás sem tudta hozni az eredeti film színvonalát. Kérdés Rupert Wyatt most bemutatott filmje, feltud e nőni a nagy elődhöz.

1. King Kong (King Kong 1933)

Ki más lehetne az első, mint a majmok király King Kong az óriásmajom. Egy remek dráma, amely tele van akcióval, romantikával. Minden idők egyik legnagyobb képsora amikor az Empire State Building tetejére mászik King Kong. A monumentális filmet kétszer is feldolgozták. Az 1976-os és a 2006-os Peter Jackson film ugyan nem hozott szégyent az eredetire, de az 1933-ast tekintjük az igazi klasszikusnak.

Most TI jöttök!

Címkék: top10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr183138061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rolee83 2011.08.10. 12:58:07

A Másnaposok 2-ben is volt egy kis majom, ahogy szívta a cigit az hatalmas volt! Kedvenc ő is! :)
De még említeni lehet a Kongó című filmet is, ott szintén egy majom volt az egyik főszereplő, egy nőstény gorilla! Meg volt az a Joe, az óriás gorilla című film is!
süti beállítások módosítása