Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Demme vette meg Stephen King új regényének a megfilmesítési jogait

2011.08.12. 11:07 koimbra Szólj hozzá!

Stephen King új regénye novemberben kerül a boltok polcaira, nem meglepő, hogy máris lecsaptak a megfilmesítési jogokra. Jonathan Demme, A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs) rendezője tette rá a kezét a könyvre. Az Oscar-díjas filmes a forgatókönyvet maga fogja elkészíteni, majd ha ezzel végez a rendezői teendőket is ellátja.

A történet egy misztikus időutazás-sztoriba cseppenti bele az olvasót. A közel ezer oldalon futó sztori főszereplője egy Jake Epping nevű irodalomtanár (aki egyébként a Maine-i Lissbon Falls-ban tevékenykedik), aki kevéske fizetését felnőttek oktatásával egészíti ki.
Az egyik alkalommal egy egyes szám első személyben írt esszét kap egy diákjától, aki egy ötven évvel ezelőtti északáról tudósít meglepő hitelességgel. A történet Henry Dunning apjáról szól, aki egyik este egy kalapáccsal lemészárolta a feleségét, a férfi lány és fiútestvérét - ő is csak maradandó lábsérüléssel úszta meg a szörnyű tettet.
Nem sokkal később Al, aki Jake barátja, megosztja a férfival, hogy a pajtájából portál vezet 1958-ba. Végül Al megnyeri a tanárt, hogy kezdjen misszióba, amelynek célja: Kennedy elnök megmentése. Jake új élete pedig elkezdődik George Amberson álnéven, aki J. Harvey Oswaldra vadászik, hogy megakadályozza az elnök halálát. Mindeközben élete szerelmére, Sadie Dunhillre is rálel. A dátum pedig egyre csak közeleg...(A történetet a fictionkultról másoltam be.)

Nem ez az egyetlen Stephen King Projekt, David Yates a Végítéletből fog filmet rendezni és Ron Howard is erősen próbálkozik, hogy végre elindíthassa a Setét torony franchise-t.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr583148116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása