Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Így ért véget a nyaram előzetes

2011.09.19. 21:35 koimbra 3 komment

Szergej, a tapasztalt meteorológus és nemrégiben diplomázott kollégája, Pavel hónapokat töltenek el az Északi-tenger övezte szigeten egy, a világtól elzárt állomáson. Teljes izoláltságban töltik mindennapjaikat az emberpróbáló, extrém időjárási körülmények között az egykor stratégiai jelentőségű kutatóbázison. Egy napon Pavel fontos rádióüzenetet kap, amit továbbítania kellene Szergejnek. Ám a félelem, a hazugságok és a gyanakvás kezdi megmérgezni körülöttük a levegőt…
Alekszej Popogrebsky fullasztó drámája a sorsukra hagyott emberek félelmeit, az egymásnak való kiszolgáltatottságot, és gyengeségeiket mutatja be. A történet hitelességét a ragyogó színészi alakítások adják, a feszült atmoszférát pedig a többszörös díjnyertes operatőr, Pavel Kostomarov munkája teremti meg.

Popogrebsky rendezése a legjobb film kategóriában versenyzett a 60. Berlinalen, ahol a két főszereplő (Grigorij Dobrygin, Szergej Puskepalis) megosztva nyerte el a legjobb férfi színésznek járó elismerést, valamint a produkció az operatőri munkáért is Ezüst Medve díjat nyert. A fényképezést Európa Filmdíjra is jelölték. Az alkotást a világ legrangosabb fesztiváljain vetítették, mások mellett Chicagóban és Londonban nyert fődíjat.

Címkék: trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr983239525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2011.09.19. 22:42:48

"Azoknak ajánlom, akik szeretnének egy teljesen akciómentes mozit végignézni és odáig vannak a pszichológiai drámákért. A többiek messze kerüljék el, mert teljesen befordulnak tőle és még más film megnézésétől is elmegy a kedvük. Csak kipihenve ajánlható!"
80%

vrango 2011.09.20. 07:25:38

Nekem mindenesetre nagyon bejött a trailer alapján!
Én szeretem ezeket a típusú filmeket, feltéve, ha van normális története, tudja tartani a feszültséget, és nem megy át gagyiba.
süti beállítások módosítása