Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Cronenberg megírta A légy folytatását

2011.10.03. 22:04 koimbra 6 komment

David Cronenberg egyik legsikeresebb filmje A légy volt, de a rendező munkásságának ismerői tudják, hogy ő sosem a bevételre ment rá és olykor felettébb bizarr műveket tett le az asztalra. 2009-ben azonban felmerült, hogy Cronenberg írja A légy remake forgatókönyvét és talán meg is fogja rendezni. Azóta néma csend honolt a projekt környékén, a New York-i Filmfesztiválon viszont a Shock' Til You Drop oldalnak alkalma nyílt arra, hogy beszéljen a rendezővel és rákérdeztek arra, hogy mi a helyzet a filmmel.

"A légy nem tekinthető remake-nek, sokkal inkább folytatás lesz. Ez a nagy helyzet. Megírtam a forgatókönyvet, de fogalmam sincs, hogy mi lesz lesz vele, minden a Fox stúdión múlik." - mondta Cronenberg. Szóval van esély rá, hogy elkészüljön a folytatás, ami biztosan jobb lesz, mint az 1989-es folytatás.

Az eredeti filmben Jeff Goldblum játszotta azt a tudóst, aki saját magán próbálja ki teleportáló gépét, de a berendezésbe egy légy is bejut. A teszt során a férfi és a légy genetikai állomány összekeveredik.

Címkék: miújság sequel

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr933276533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BeniMan 2011.10.03. 22:27:01

Az első rész remek volt, engem még mindig eltud szórakoztatni. Az a maszkmesteri munka amit a filmben láthatunk hát az valami gyönyörű volt!! Én azok közé tartozom akiknek a folytatással sem volt komoly bajuk. Jó nem hozta azt a színvonalt mint az első, de akkor is egy korrekt darab volt. A problémám az hogy nagyon nem tudom hogyan tudnának folyatást csinálni a filmhez, hiszen a második részt azért korrektül lezárták. Mondjuk az erőltetett lenne ha valaki folytatná Brundle munkáját és szintén egy légy szállna be a gépezetbe.
A másik dolog pedig hogy egy ilyen régimódi horrornál úgy érzem hogy a CGI többet használ mint segít. Nevezzetek régimódinak de nekem sokkal rémisztőbb volt H. R. Giger álltal mozgatott Alien báb vagy az Aliensben látott dögök mint az AVP-ben látott számítógéppel létrehozott Alienek.És az itt látható szörny is bitang jól nézett ki. Kérdés hogy itt a CGI a film előnyére lesz vagy inkább a hátrányára és kapunk egy CGI-al teleszórt filmet ami első ránézésre lehet hogy jól néz ki de ha jobban megnézzük látjuk h egy üres valami.
A másik pedig hogy iszonyat elkeserítő h ennyire ötlet híjján vannak Holywoodban....

BeniMan 2011.10.03. 22:28:13

* többet árt mint használ akart lenni természetesen.

vrango 2011.10.04. 07:25:28

A Légy nekem is nagyon tetszett anno; most már ugyan nem szoktam horrort nézni (a 'real life' ad elég borzonganivalót), de úgy vélem, Cronenbergben megbízhatunk annyira, hogy nem fogja elfuserálni saját ötletét...
Amúgy a Légy 2-t is láttam, de az igazat megvallva semmire sem emlékszem belőle (ellentétben az 1-gyel).

vrango 2011.10.04. 07:29:14

A maszk vs CGI-kérdésben szerintem az 'igazzy' mindig jobb - de azt is el kell ismerni, hogy a számítógépes technika ma már elképesztően fejlett.
Az Avatart például elég nehéz lett volna CGI nélkül ilyen látványosra megcsinálni, vagy pl. a Balrog is remek lett a GYU-ban, viszont nekem Jabba, vagy éppen a Brundle-légy sokkal jobban tetszett nem egy virtuális szörnynél.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.10.04. 09:15:20

nem szabad folytatni ezt se, hagyják csak békén.

jikininki 2011.10.04. 10:51:11

a légy azért volt különleges, mert nem egy űrből jött szörny, egy pszichopata halhatatlan gyilkos vagy valamilyen őskori fenevad (zombikról vámpírokról nem is beszélve) volt a film mozgatórugója, hanem egy biológiailag teljesen átlagos ember és egy teljesen átlagos házi légy kereszteződése borzolja az idegeinket.
ugyan ki gondolta volna előtte, hogy lehet egy légy az egyik főszereplője az egyik legdurvább horrornak a film történelemben?
zseniális elgondolás, hiszen nap mint nap találkozunk velük (emberekkel és legyekkel egyaránt) :)
süti beállítások módosítása