Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Újabb képek a John Carterből

2011.11.25. 22:51 koimbra 6 komment

A Disney a második Narnia után döntött úgy, hogy többé nem akarnak ebbe a fantáziavilágba belemerülni. Akkor már a birtokukban volt Edgar Rice Burroughs sci-fi fantasy regényének a megfilmesítési jogai, talán ezért is döntöttek úgy, hogy Narnia helyett inkább érdemesebb lenne egy marsbéli kalandba ölni a dollárszázmilliókat.

Évek óta különféle stúdiók és rendezők gondolkodtak Burroughs papírra álmodott történetének vászonra vitelében, John McTiernan azért mondta vissza, mert a 80-as években még nem állt olyan szinten az trükktechnika, hogy el lehessen készíteni, Jon Favreau pedig azért nem dirigálhatta le, mert a Paramount kifutott az időből és a jogok máshova vándoroltak.

Címkék: képben könyvből film john carter

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr603412106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

little2 2011.11.26. 08:23:40

Csak hogy osszam az észt picit: A Mars sorozat se nem sci-fi, se nem fantasy. A konkrét kategóriája a planetáris románc. A főhős belekerül egy idegen világba, ami a saját logikája szerint működik, és miközben megismeri azt az olvasóval együtt, eljátsza hősszerelmest is, aki megmenti a választottját. A xx. század elején ez divatos irányzat volt (később egyre inkább kikopott), gyakorlatilag ekkor még nem is beszélhetünk kialakult sci-firől és/vagy fantasyról.

Ha úgy vesszük ebből a szempontból a filmes adaptáció kapásból el van cseszve, hisz ez alapvetően egy realisztikus világot akar bemutatni egy fantáziavilág helyett. A látványvilág pl. túlságosan is realiszitkusra sikeredett. Ettől még lehet persze jó a film, de a regények olvasása közben nem ilyen kép volt eddig az olvasókban (főleg akkoriban), emiatt sokan kritizálják már most.

2011.11.26. 10:20:20

Hol maradnak az egy szál semmiben feszítő csajok?

Ja, hogy Disney...

Buchek8 2011.11.26. 15:58:50

Hm, érdekes lesz :)

Newzoli 2011.11.26. 16:11:55

Én olvastam az első könyvet...egy nagy ponyva..az igaz ,de nem tudtam lerakni...:))))))))))))))))

Newzoli 2011.11.26. 16:13:05

Én olvastam az első könyvet...nagy humbug az igaz,de nem tudtam lerakni....:))))))))))))))))))))))
süti beállítások módosítása