Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nesbo Headhunters regényéből Gervasi ír forgatókönyvet

2011.12.15. 21:20 koimbra Szólj hozzá!

Jo Nesbo norvég regényíró hirtelen felkapottá vált Hollywoodban, Martin Scorsese már szinte biztos, hogy filmet fog készíteni a szerző The Snowman könyvéből és korábban bejelentették, hogy a Headhunters is a vásznakra költözik. Most kiderült, hogy a Summit Entertainment berkein belül formálódó projekt forgatókönyvét Sacha Gervasi, a Henry's Crime írója és az Anvil! rockdokumentumfilm rendezője körmöli le. A Headhuntersből hazájában már elkészült egy filmverzió, amely sajnos még nem ért el hozzánk.

A regény tartalma (a http://www.librotrade.hu-ról): A főszereplő egy üzletember, aki műkincslopással finanszírozza fényűző életvitelét. Erős idegzetűeknek ajánlott a könyv alapján készült film is, mely hamarosan megjelenik a magyar mozik műsorán. A regény központi karaktere Roger Brown, egy sikeres fejvadász, aki nagyvállalatok számára szállítja a megfelelő jelölteket a különböző meghirdetett állásokra. Saját és gyönyörű felesége, Diana fényűző életmódját azonban nem képes ebből fedezni, ezért - mintegy másodállásban -, műkincslopással foglalkozik. Amikor egy Rubens-kép kerül számára elérhető közelségbe, komoly kísértésbe esik. A képtulajdonos házában viszont olyan nyomokra bukkan, amikből arra következtet, hogy a közte és a Diana közötti kapcsolat nem éppen az, aminek látszik. Ráadásul másnap reggel saját autója első ülésén holtan találja tettestársát. Aztán amikor egy más típusú - ezúttal a bérgyilkos kategóriából -, tapasztalt fejvadásszal a nyomában ébred, rájön, hogy valami nagyon kellemetlen ügybe keveredett.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr483467065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása