Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Jack és Jill (Jack and Jill)

2012.01.04. 20:49 koimbra 11 komment

 

Rohangál egy-két ember Hollywoodban, aki van olyan helyzetben, hogy szinte bármit megvalósíthat, amit elképzel. Adam Sandler is közéjük tartozik, a Nagyfiúk esetében már történet sem kellett, csak összeszedte haverjait és elmentek forgatni, majd a kész jeleneteket egymásra pakolva várták a végeredményt. A színész élete egyik legnagyobb sikerét könyvelhette el, majd gondolt egyet: Ha már ennyire szeretik az emberek, akkor bizonyára annak is örülnek majd, ha duplán lesz látható a vásznakon. Eddie Murphynek bejött, de még Jean-Claude Van Damme-nak is, tehát ezzel csak nyerhet. Tévedett, de bevétel szempontjából sajnos nem akkorát, mint kellett volna.

Kimondom az elején: a Jack és Jill nem csak egy, a nézhetetlenség határát súroló poénmentes, idegesítő vígjáték, hanem konkrétan élvezhetetlen vacak. Nem igazán érthető, hogy ezt miképp gondolták. Murphy képes volt arra, hogy hiteles alakítást nyújtson Klump prof bőrében, de még az egész hájas családot is eljátszotta, sőt a Fergeteges forgatásban is szépen meg tudta formálni saját filmbéli ütődött öccsét. De ha már duplaszerepről van szó fénykorában Van Damme is meg tudta oldani, hogy két ellentétes karaktert mutasson be a Dupla dinamitban, ami a rajongóknak maga volt az öröm, legalább kétszeresen annyi pofont osztott ki. De a Jack és Jillben egyik címszereplő sem képes jó poént szállítani és az Adam Sandler által eljátszott lányikertestvére is Adam Sandler marad. Abszolút nem fordítottak figyelmet arra, hogy a női mása legalább tényleg nőnek tűnjön. Ez már az igénytelenség netovábbja. Ráadtak egy parókát, kitömték a mellénél és már jöhetett is a csapó, a Sandler istállóban „nevelkedett” Dennis Dugan pedig vígan rikkanthatta el a felvétel szót. Ezen felült Jill-t sikerült felettébb unszimpatikussá, rettenetesen irritálóvá tenni, egyetlen pillanatra sem válik szerethetővé a karaktert, folyamatos rikácsolása egyenesen elviselhetetlen. Nem várjuk, hogy Jack és Jill valaha is közös nevezőre jusson, nem várjuk, hogy valaha is összeboruljanak. Illetve de...és azt is csak azért, hogy végre eljöhessen a végét jelző stáblista.

 

Mindehhez sikerült valahogy megnyerni Al Pacino-t, a veterán színész önmagát alakítja ebben a filmnek is alig nevezhető valamiben. Pacino mögött több tucat emlékezetes produkció, alakítás van és bizony ő is választott már rosszul, bevállalt olyasmit is, amit jobb lett volna, ha kihagy, de ez mindennek a legalja. Talán úgy gondolta, hogy belefér egy-két mellényúlás, az érdemeit ez sem kisebbíti, jól jön néhány plusz millió öregkorára, mindenesetre nem lenne meglepő, ha a Jack és Jillben elhangzó „Semmisítsd meg” meg szöveg azután hangzott volna el, hogy Sandler megmutatta neki a filmet. Pacino sajnos nem nevettet, csak magából csinál hülyét, szégyent hoz saját fejére, összetörő Oscarja pedig jelzésértékű.

A Jack és Jilltől nem várható semmi jó. Nincs benne csúcspont, mert az egész rossz, úgy ahogy van. Nem lehet rajta mosolyogni, felszabadultan nevetni, egyszerűen kínszenvedés az egész. Vagy azon kellene vigyorogni, hogy az örökbefogadott indiai gyerek magára ragasztja a kajákat? Esetleg azon, hogy Pacino belefekszik Jill összeizzadt ágyába? Talán Johnny Depp Justin Bieberes pólója megér egy félmosolyt. Díjat vagy valamiféle ajándékot érdemelne az, aki végignézni.

Büdzsé: 79 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 71,8 millió dollár
Eddigi összbevétel: 88,5 millió dollár
 

imdb: 2,8
rottentomatoes: 3 %
 

 

Címkék: iromány vígjáték 0 % jack and jill

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr233519555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

walter sobchak 2012.01.04. 21:17:56

Köszönöm a 0%-ot, már a Zohan is annyit érdemelt volna. Adam Sandler-t alapvetően bírom, csak azt nem értem, miért kell állandóan buzis-fingós-undorító poénokkal telerakni a filmjeit. Vagyis értem, a legigénytelenebb filmes ízlésű ismerőseim azóta is azt az ominózius, valami 5 perc hosszú öregasszony-kúrós jelenetet tartják a legviccesebbnek a Zohan-ból, amit egyszerűen nem hittem el amikor láttam. Al Pacino meg... atyaisten!! Még rosszabb mint Malkovich a TF3-ban! Az Oscar-törés önreflektív poénnak nagyon jó, de nem hinném hogy annak szánták. Az már csak hab a tortán hogy Végvári Tamás halála óta Pacino sem az igazi magyarul. És az a durva, hogy 90 millát összehozott. Ez.

gisss 2012.01.04. 21:34:14

A Red Letter Media csinált az egyik Half in the Bag epizódjában egy nagyon részletes, összeszedett kritikát erről a "filmről". Van benne pár érdekes meglátás, még a filmben megjelenő cégek közötti kapcsolatokat is megtalálták. Csak ajánlani tudom, mármint a kritikát, nem a filmet :D

szkristof92 2012.01.04. 22:31:37

Én is köszönöm a 0 százalékot, a legrosszabb vígjátéknak titulált okádás a Katasztrófafilm óta, csakis emberkínzásra alkalmas, nem szórakoztatásra! Már az is durva, hogy ilyeneket egyáltalán leforgatnak, nemhogy mozikba küldenek...Al Pacino meg mi a frászt keresett ebben?!

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.01.05. 09:14:42

Most már egyre jobban érdekel ez a film :D Mondjuk én a Zohant 3x néztem meg anno egy hét alatt :D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.01.05. 10:11:52

@Dr.Jones: Jó mazochistának lenni?:):)

Sandler egyébként egyre mélyebbre süllyed. Régen voltak jó filmjei, aztán meg már csak a Zohanra és a Nagyfiúkra futja. Még a Kellékfeleség nem is volt rossz.

a8zoli 2012.01.05. 12:19:43

Még ha dupla szerepek akkor Ál/Arc Cage Travolta esetleg. Nekem az tetszett. Ezt a tré filmet nem nézem meg az tuti. Sherlock 2 van ma menün :D

Krumplicukor1987 2012.01.05. 12:59:08

Ha már Eddie Murphy meg a szerepei, ne felejtsük el az Amerikába jöttem filmet amiben szintén sok szerepet játszik.
Egyik legjobb filmje :)

walter sobchak 2012.01.05. 13:29:15

@Krumplicukor1987: Hát igen, mert ott fordítottak gondot arra, hogy el legyen maszkírozva, meg a hangját is elváltoztatta. A mai sminkesek állítom olyan nőt varázsoltak volna Sandlerből hogy csak a stáblistából tudjuk meg, hogy ő volt az. Erre itt van hülye parókával meg kitömött melltartóval. Farsangra jobb jelmezeket csinálnak komolyan

Mese92 2012.01.05. 15:31:18

Én is megnéztem. Rosszabbra számítottam. Pacino és Depp miatt nálam 20%-ot ért.

Atheist · http://www.facebook.com/limbforalimb 2012.01.05. 16:21:49

Adam Sandler a világ legnagyobb ripacsa. Aki szereti, annak gratulálok:D

suo tempore 2012.01.05. 17:32:09

katasztrófa volt, félig se bírtam, poén helyett kín

pedig úgy reménykedtem benne,h lesz végre egy vígjáték, ami legalább el lehet mosolyodni
süti beállítások módosítása