Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Felperzselt föld rendezőjének következő munkája

2012.02.01. 20:43 koimbra Szólj hozzá!

A párizsi székhelyű Tu Vas Voir produkciós cég berkein belül Joe Sacco képregényének az animációs verziója. Denis Villeneuve-öt, a Felperzselt föld (Incendies) rendezőjét sikerült megnyerni az animációs filmhez.

Amiel Tenenbaum producer elmondása szerint nagyon sok időbe telt, mire meg tudták győzni Saccot, hogy érdemes eladnia a jogokat és ők nem csapják össze az alkotást, hanem a legnagyobb odafigyelés mellett készítik el a művet. 2009 végén jelent meg a képregény, a Tu Vas Voir szinte rögtön tárgyalóasztalhoz ült a máltai születésű képregényalkotóval.

Sacco saját maga gyűjtött anyagot művéhez, amely 1956-ban játszódik a Gázai-övezetben Rafah városában. Izraeli katonák 111 palesztint mészároltak le településen.

A képregényalkotó 1966-ban szerzett hírnevet a Palestine címre hallgató díjnyertes képregényével, majd a boszniai háborúba vezette el olvasóit az Area Gorazde és a The Fixer munkáiban.
 

Címkék: miújság képregényből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr274045419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása