Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Death Valley

2012.02.08. 22:30 koimbra 1 komment

 

Vámpírok, vérfarkasok és élőholtak külön-külön is kiadnának egy filmre való témát, vérengzést és hentelést, ám a Death Valley készítői nem lacafacáztak, hanem belezsúfolták őket egy sorozatba. San Fernando völgyét ellepik ezek a lények, létrehoznak egy külön rendőri csoportot, akik ellátják a lakosság védelmét az új fenyegetés ellen. A zombikkal nem lehet mit kezdeni, tehát a csúnyaságoknak helyben egy fejlövéssel kell véget vetni pályafutásuknak, a vérfarkasoknak pedig otthon ki kell alakítani egy szobát és a közelgő átváltozásukkor nem szabad elhagyniuk a lakást. A vérszívók talán a legrosszabb banda, az ellenőrzésük a legnehezebb.

Egyértelműen az volt a cél, hogy egy humoros horrorszériát prezentáljanak a közönségnek félig-meddig found footage stílusban. Az egység munkáját ugyanis egy televíziós stáb követi, akik a rendőrautó hátsó ülésén üldögélnek vagy éppen az irodában rögzítik a pihenő perceket. Az ál-dokumentum műfajt nem igazán sikerült kiaknázni, ugyan kissé röhejes, hogy a tévések egy-egy tagja belóg a képbe vagy esetleg áldozatul esnek egy akció során, de ennél többet is ki lehetett volna hozni jelenlétükből.

Az őrs tagjai lelkiismeretesen abálják a lényeket, serényen végzik a rájuk kiszabott feladatot. Habár a kapitány utasításait, szokásos monológjait nagy ráncokkal a homlokukon hallgatják végig, sokszor számukra is érthetetlen, hogy mit hadovál össze előljárójuk. John-John és Rinaldi járőr kedvencei láthatóan a zombik kiiktatása, előbbi baseballütővel zúz, utóbbi pedig nem csinál be a gatyájába, ha előtántorog a sötétből egy csúnyaság. Stuback és Billy szintén jól összeszokott páros, előbbi az óvatosabb típus, utóbbi pedig a forrófejűbb és igazán örül, ha egy jó csaj van a közelében. Landry az íróasztala mögül szeretne kiszabadulni, hajtja a bizonyítási vágy, pechjére kollégái sosem látják, mikor beveti harcművész tudását, később viszont ő is kap feladatot.

Alig több, mit 20 perces epizódokat kapunk, amiben szerencsére nagy részt azt láthatjuk, hogy az egység miképp birkózik meg a feladatával. Otthonukba, magánéletükbe nem igazán kapunk betekintést, erre nem is jutna idő, egy-két utalásból tudjuk meg, hogy egyes karaktereknél otthon mi a helyzet vagy éppen egy munkakapcsolatnál többet éreznek kollégáikkal szemben. Ha érkezik erősítés vagy fentről letéved egy okoskodó tiszt nem sokáig húzzák, rövid úton zombiharapás áldozataivá válnak, ami után pl. Rinaldi lelkiismeret-furdalás nélkül ereszt golyót az illető fejébe.

A megvalósítás enyhén szólva is B kategóriás, a farkasembereket játszó színészek csak felhúznak egy szőrös jelmezt, a vérszívóknak pedig betettek egy műanyag vámpírfogsort meg esetleg még egy piros színű kontaktlencsével is megtoldották az összképet. Béna? Igen, de itt inkább a poénokra, vicces, abszurd és morbid dumákra, jelenetekre mentek rá. Már részről megvan a maga sajátos hangulata. Az egyes epizódok között ugyan akad olykor egy-egy összekötő (történet)szál, bár már messziről látszik, hogy a koncepció az volt, hogy néhány egyenruhás agya

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr884080028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.02.09. 01:27:59

Az első 3 részt bírtam végigszenvedni, nekem nagyon nem jött be.
süti beállítások módosítása