Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Zwick helyett Nachmanoff rendezi a Bérgyilkost

2012.02.22. 14:42 koimbra Szólj hozzá!

 

Edward Zwick dolgozott Vince Flynn regényének, a Bérgyilkosnak (American Assassin) a forgatókönyvén, szerette volna maga megrendezni a filmet. Azonban falnak ütközött, konkrétan Kínai Nagy Falba, a The Great Wall kedvéért úgy döntött, hogy passzolja a lehetőséget. Jeffrey Nachmanoff, Az áruló (Traitor) és a Homeland sorozat rendezője lépett a helyére.

A regény tartala: Mitch Rapp, a már jól ismert CIA-ügynök nem volt mindig az elit egység tagja. Fiatalon sikeres atlétaként élte a boldog amerikaiak életét, amíg a Pan Am 103-as járata fel nem robbant a skóciai Lockerbie fölött, 270 halálos áldozatot követelve. A gép fedélzetén utazott szerelme is, és ez a tragédia mindent megváltoztatott. Így kezdődött egy olyan ember nem mindennapi karrierje, aki bár nem született gyilkosnak, de a körülmények azzá tették. Rapp ugyanis személyes bosszút esküszik a tettesek ellen, és a CIA kötelékébe lépve szívós munkával halálos fegyverré képezi magát, aki nem ad és nem kér kegyelmet a nemzetközi terroristák elleni harcban. Küldetései során eljut Isztambulba, majd Hamburgba is, de végül minden nyom a Közel-Keletre, Bejrútba vezet, ahol Rapp élete legnagyobb kihívásával szembesül, amikor bajtársait túszul ejtik a radikális iszlám harcosok. Vince Flynn (A tisztesség nyomában, Kiélezett helyzet, Védelmi hiba) ezúttal a szuperügynök múltjába vezet be minket, és e regényében is kitűnően ábrázolja a nemzetközi hírszerzés és terrorizmus szövevényes világát, ahol Amerikának török fegyverkereskedők, volt KGB-s oroszok és fanatikus arab fegyveresek ellen kell felvennie a harcot. A hivatalosan nem is létező, mindenre elszánt csapatnak és a hihetetlenül tehetséges Rappnek ezekkel az eltökélt ellenfelekkel kell szembeszállni, és a nemzeti érdekek mellett saját életüket is meg kell védeniük ha sikerül ... (libri.hu)

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr574172077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása