Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Írják Az elveszett szimbólum forgatókönyvét

2012.03.02. 11:52 koimbra 11 komment

2006-ban mutatták be a Dan Brown regénye alapján készült Da Vinci-kód (Da Vinci Code) thrillert. A mozikban elért 758 millió dolláros bevétel láttán a stúdió elkészíttette a folytatást, ám az Angyalok és démonok (Angels & Demons) szerényebben termelt, csupán 485 millió dollárt gyűjtött össze. Talán eddig ezért nem került gyorsítópályára a harmadik felvonás.

A stúdió végül döntött, Danny Strong, a Game Change és az Újraszámlálás tévéfilmek írója láthat hozzá a forgatókönyvhöz. Ron Howard kiszállt a rendezői székből, de a produceri térfélen továbbra is ott álldogál. A stafétabotot Mark Romanek vehette át, az úriember korábban a Sötétkamra (One Hour Photo) és a Ne engedj el (Never Let Me Go) filmeket dirigálta. Az előző két felvonásban Tom Hanks keltette életre Langdon professzort, egyelőre még nem szerződött le, de a színész már jelezte, hogy érdekelné a folytatás és Az elveszett szimbólumot amúgy is izgalmasnak, letehetetlennek találta.

A regény tartalma: Megkerül, ami elveszett...
Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében. Közvetlenül megérkezése után azonban egy hátborzongató szimbólumokkal rejtjelezett, nyugtalanító tárgyat fedeznek fel a Rotunda kellős közepén. Langdon egy ősi meghívót közvetít benne, amely a titkos ezoterikus bölcsesség rég letűnt világába invitálja megfejtőjét. Amikor brutálisan elrabolják Peter Solomont, a híres filantrópot és szabadkőművest, Langdon nagyra becsült mentorát, a professzor ráébred, hogy csak úgy mentheti meg barátja életét, ha elfogadja a rejtélyes meghívást és követi az utat, akárhova vezessen is. Langdon gyorsan ott találja magát Amerika legnagyobb hatalmi központjának színfalai mögött, a város láthatatlan termeiben, templomaiban, alagútjaiban. Ami mindeddig ismerős volt, az most átváltozik egy mesterien elleplezett múlt titokzatos, félhomályos világává, amelyben szabadkőműves rejtélyek és sosem látott felfedezések vezetik őt az egyetlen lehetséges és felfoghatatlan igazsághoz. Az elveszett jelkép az eltitkolt históriák, misztikus ikonok és kódok ragyogóan összecsomózott szőttese; intelligens, villámgyors tempójú thriller, amelyben egymást érik a meglepetések. Hiszen- miként azt Robert Langdon felfedezi- nincs páratlanabb vagy megrendítőbb, mint az a titok, amely mindvégig a szemünk előtt volt...

Címkék: miújság könyvből film sequel az elveszett szimbólum

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr194284251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2012.03.02. 12:12:48

Pont tegnap fejeztem be a könyvet már sokadik olvasásra, nekem nagyon tetszik a trilógia, persze könyvben.A filmek mások már,a Da-Vinci kód szerintem túl belemagyarázós lett és vontatott,az angyalok és démonok pedig kissé túl egyházi,de a könyvek nagyon jók. Az elveszett jelképet már csinálhatnák,bár kicsit változtatnék a könyv befejezésén, filmben valahogy túl egyszerű lenne.

Buchek8 2012.03.02. 13:14:37

Én inkább a Digitális Erődre lennék kíváncsi.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.03.02. 13:21:48

Az biztos, hogy a könyv nagyon jó, méltó az előző kettőhöz. Amúgy magyarul Az elveszett jelkép címen jelent meg.

Spawn85 2012.03.02. 13:39:34

@Dean6: Egyetértek. A Da Vinci-kód film szerintem is kicsit vontatott lett. Nagyon bele akarták sűríteni az egész könyvet a filmen.
Az Angyalok és Démonok nekem jobban tetszett, igaz, ott meg rengeteget változtattak a könyvhöz képest.
Viszont könyvben mindkettő remek.

Egyébként, ha már Dan Brown, én egy Megtévesztés foka filmváltozatra lennék kíváncsi.

Az elveszett jelkép is nagyon jó könyvben, kíváncsi leszek a filmváltozatra.

Spawn85 2012.03.02. 13:39:34

@Dean6: Egyetértek. A Da Vinci-kód film szerintem is kicsit vontatott lett. Nagyon bele akarták sűríteni az egész könyvet a filmen.
Az Angyalok és Démonok nekem jobban tetszett, igaz, ott meg rengeteget változtattak a könyvhöz képest.
Viszont könyvben mindkettő remek.

Egyébként, ha már Dan Brown, én egy Megtévesztés foka filmváltozatra lennék kíváncsi.

Az elveszett jelkép is nagyon jó könyvben, kíváncsi leszek a filmváltozatra.

Coolet 2012.03.02. 14:35:13

A könyvek mind nagyon jók a maguk stílusában. De legalább ezt a részt már csak akkor filmesítsék meg, ha tényleg hozzá mernek nyúlni a témához és nem csak elsimítják valahogy félve 1-1 nagy szervezet kritikájától.

mutant · http://universal.blog.hu 2012.03.02. 20:51:33

Könyörgöm, miért nem a Megtévesztés fokából készítenek???

@Buchek8: nekikezdtem,de unalmasnak találtam. Talán majd még egyszer nekifutok.

Buchek8 2012.03.02. 23:09:24

@mutant: Ízlések és pofonok :) Én a Megtévesztés fokát nem tudtam befejezni :D

mutant · http://universal.blog.hu 2012.03.03. 09:11:42

@Buchek8: pedig érdemes, nagyon jó a sztori:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.03.03. 12:30:48

Dan Browntól a Digitális erődbe kezdtem bele, de úgy 60 oldal után feladtam.

Minden egyes karakterről ír vagy tíz oldalt, ami abszolút nem érdekelt. Nem lehetett volna elintézni 1-2 oldalban? Szóval 60 oldal alatt szinte semmi sem történt.
Kb ilyesmi volt: Géza remek matemetikus. A férfi 1940-ben született, édesanyja XY, édesapja QW, a gimi után sárkányrepülőzött, kocsikázott....
Sára kiváló programozó, az ő zongorája a billentyűzet. 1978-ban született, már 5 évesen tudta a szorzótáblát, 7 évesen egyenleteket oldott meg. Iskolai versenyeken indult....kapcsolata nem működött, de a következő sem, aztán jött a nagy szerelem.
Béla otthon van a fizikában.......

Dean6 2012.03.03. 12:59:09

@koimbra: Pont az a műve az,amely nem a legjobb. A többi viszont remek. A Langdon-trilógia igazából,ami hatalmas siker volt,utána jelenítették meg újra, a régebbi műveit is.
süti beállítások módosítása