Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Cronenberg a 18. században élt John Hunter sebészről készít sorozatot

2012.03.13. 11:51 koimbra Szólj hozzá!

Még a 70-es években több sorozathoz és tévéfilmhez volt köze David Cronenbergnek, azóta inkább mozifilmeket gyárt, de olykor-olykor visszatér a kisképernyős produkciók világába. Cronenberg ezúttal egy sorozatot fog útjára engedni, a Knifeman első epizódját maga rendezi, majd producerként Sam Raimivel karöltve egyengeti a széria útját.

Az alapanyagot Wendy Moore regénye szolgáltatta, a hölgy egy 18. századi sebészről értekezett. Ezekben az időkben az operációk felettébb durvák és fájdalmasak voltak, az orvosok képzetlenek voltak, gyakran előfordult, hogy egy egyszerű műtétet a páciens nem élt túl. John Hunter úgy vélte, hogy ez így nem mehet tovább, a középkori "durvulás" ideje lejárt, eljött az idő, hogy új módszereket vezessenek be. Ennek érdekében nem riadt vissza attól sem, hogy hatalmas összegeket fizessen holttestekért, amelyeken kísérletezhetett, de fáradozásai sikert arattak és jó néhány újítást vezethetett be a sebészetben.


Címkék: sorozat miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr974313896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása