Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Cameron az űrbe megy

2012.04.21. 16:38 koimbra 11 komment

James Cameron a box office csúcsok döntögetése után leutazott a Föld legmélyebb pontjára, a Mariana-árokba. Úgy tűnik, hogy a rendező eleget merült a víz alá, most már az űrbe vágyik. Ross Pero Jr-ral, Larry Page-dzsel és Eric Schimdttel karöltve csatlakozott a Planetary Resources programhoz, amely ha sikeres lesz, akkor dollártrilliókkal dobja meg a globális GDP-t.

A Földön bányászott nyersanyagok ugyanúgy megtalálhatóak az űrben is és sokkal több van belőlük, mint bolygónkon. A cél az, hogy megteremtsék a megfelelő körülményeket és szükséges felszereléseket az aszteroidabányászathoz. Ezeken az űrben keringő szilárd anyagú égitesteken rendezkedne be hosszabb-rövidebb időre egy csapat és munkához látnának, bár az egyelőre még nem tisztázott, hogy miképp képzelik el a dolgot.

Az űrprojektről április 24-én beszélnek bővebben Seattle-ben. Érdekességképpen meg lehet említeni, hogy az Avatarban az emberek azért érkeztek a Pandorára, hogy kinyerjék értékes ásványi kincseit.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr724465084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

backdraft · http://www.brickset.com/search/?OwnedBy=backdraft 2012.04.21. 20:12:25

Nem pont ide tartozik, de talán érdekes: Mivel a Titanic 3D is immár 200 millió dollár felett jár, ezért Cameron elhagyta az egymilliárdosok klubját a Titanic-kal is, hiszen annak összbevétele is átlépte a 2 milliárd dollárt. Immár Cameron saját maga alkotja a kétmilliárdosok két tagos bázisát. Nem semmi. A SW Ep. 1. is bőven milliárd felett van a 3D-vel.

Hüm. Ezek szerint megérte ez a 18 millió, amit a Titanic 3D-be beleraktak.

A BO-rovatba lehetne erről szerintem egy kis elemzés, poszt. Köszi, üdv!

Shyllard 2012.04.21. 20:34:20

Van egy olyan érzésem, hogy valaki túl sok Armageddont nézett :D

Sanosuke 2012.04.21. 21:38:04

@Shyllard: inkább túl sokat játszott a Dune-el :D

csakb 2012.04.22. 10:12:15

@Sanosuke: Vagy az Avatar 3 után az Átjáróból szeretne filmet forgatni. :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.04.22. 11:46:23

Tőlem maradhat is ott. Érdektelen monomániás filmdiktátor.

St. Jimmy 2012.04.22. 13:15:51

Sajnos efes-el kell egyet értenem. Nekem is rendkívül b*ssza már az agyam, hogy húzza az időt és mindenféle szart kitalál magának, mikor tudja, hogy milliók vannak kiéhezve az új filmjére.
De nem, ő új forradalmi újításokat akar a 3D-ben (mit lehet még ezen forradalmasítani ilyen rövid idő alatt, ember???) és inkább azzal foglalatoskodik. Hát a francba már, ő egy FILMRENDEZŐ! Neki a filmeket kéne csinálnia, a látvány és a CGI fejlesztés egyáltalán nem az ő dolga.
De akkor legalább szabadidejében csinálná ezeket, nem akkor mikor az Avatar 2-3 és a Battle Angel is rá vár.
Ez a véleményem James Cameronról. Csak a látvánnyal tud már villogni, mi pedig nem ezért szerettük.

borisz 2012.04.22. 23:39:06

@St. Jimmy: akkor mért, ha nem a látványért? eddig is minden filmjéhez fejlesztett, azért tart ott ahol.

vrango 2012.04.23. 08:19:48

@St. Jimmy: Mondjuk az innováció olyan dolog, amit mindenki elismer, de senki nem szeret fizetni érte... Cameron szerintem abszolút megérdemli a pirospontot, mert a 3D-val (még akkor is, ha nem személy szerint ő, egymaga fejlesztette ki a technikát) eléggé átalakította a mozikat (a filmeket és a vetítőtermeket gyaránt), és az Avatar farvizén elég sok film feljebb evickélt (bevételt tekintve biztosan)...
A Mariana-árokba viszont már tényleg ő, egymaga merült le, és nyilván az űrbe se csak a munkatársait fogja kiküldeni...
Ha Cameron, aki - sikereit tekintve - tényleg a "Világ ura" (sőt, lassan a "Világegyetem ura":P) - nem teszi ezeket meg, akkor ki fogja? Talán Woody Allen? :D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.23. 11:07:46

Szerintem Cameront már abszolút hidegen hagyja a filmezés. Öreg korára előbújt belőle a kalandor énje, de mivel új hobbijai elég költségesek így inkább megcsinál egy-két filmet, fejleszt, ezekkel pedig tud már alkotni. Az Avatarral agyonkereste magát, a fejlesztésekkel is, meg a Titanic 3D is hoz eleget a konyhára. Meg bizonyára a Mariana árokra tervezett búvárhajó újdonságaival is keres.
10 év múlva már ott ugrál valamelyik aszteroidán, meglátjátok:) Michael Bay meg röhögve filmezi:D

vrango 2012.04.23. 11:13:39

@koimbra: "...Michael Bay meg röhögve filmezi"

Csak a vákuumban való robbanásokat kell még megoldani valahogy :D

(Lehet, hogy Cameron pont ezt kutatja neki:P)

Árkádia 2012.04.25. 09:40:34

@koimbra: ez hatalmas hozzászólás volt. :-)
süti beállítások módosítása