Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.05.04. 17:45 koimbra 1 komment

Keleti nyugalom – pozitív energiával  (12)

A Gettómilliomos-sal világhírűvé vált Dev Patel India talán legismertebb arca, és ő büszke is erre. A teljes igazsághoz azonban az is hozzá tartozik, hogy a színész Londonban született (éppen a múlt héten volt a 22. születésnapja), és angol az anyanyelve. Persze, a családja ezer szállal kötődik az anyaországhoz: a nagymamája, például, aki Wembleyben él, egy szót sem tud angolul: csupa indiai lakta környéken él, és így semmi szüksége rá, hogy megtanuljon egy számára teljesen idegen nyelvet.
Ám mindebből az is következik, hogy amikor a fiatal színész idősebb kollégáival Dzsaipúrba utazott, hogy ott forgassák le a Keleti nyugalom – Marigold Hotel (Best Exotic Marigold Hotel, hazai bemutató: május 3.) című vígjátékot, akkor őt legalább annyi meglepetés várta a kontinensnyi országban, mint partnereit, az angol filmszínészet nagy válogatottját: Maggie Smith-t, Judi Dench-et, Bill Nighy-t és Tony Wilkinson-t.
Az egyik legfontosabb biztonsági utasítás, amit a sok hétig a helyszínen dolgozó csapat kapott, hogy soha ne egyenek a megszámlálhatatlanul sok utcai árusnál. Dev Patel azonban nem félt a veszélytől, mindenbe belekóstolt, amibe lehetett. Többet is volt beteg mindenkinél a stábból, de ez cseppet sem zavarta, minden jelenetre felkészülten érkezett. – Dev bármilyen helyzetben azonnal feltalálja magát, és semmilyen körülmény nem zavarja meg a munkájában. Tele van pozitív energiával, és India nyüzsgése még nagyobb lendületbe hozta. Még akkor sem lankadt a lelkesedése, mikor betegen feküdt a forgatási szünetben. – mesélte újságíróknak a film rendezője, az Oscar-díjas John Madden egy sajtótájékoztató során.
IC Press

 

 

Jonah Hill újra a suliban  (16)

Két fiatal zsaru egy kábítószer-kereskedő után nyomozva kamasznak öltözik, és álruhásan beépül egy amerikai középiskola diákjai közé. Jonah Hill és Channing Tatum akcióvígjátéka, a 21 Jump Street – A kopasz osztag (21 Jump Street, hazai bemutató: május 3.) őrült ötletből készült, és őrült is maradt: az amerikai mozis eredmények azt bizonyítják, hogy a nézők vevők a gyors poénokkal kombinált gyors akciójelentekre.
Egy nehézséggel azonban jár egy ilyen film: a sztárjait állandóan azzal zaklatják az újságírók, hogy a saját iskolai élményeikről kérdezgetik őket. És, bármilyen meglepő, a színész nem ugyanazt élte át, amit a figura, aki eljátszik. A film szerint Channing Tatum nem a tanárok kedvence, de a suli királya, az a rendőr viszont, akit Jonah Hill alakít örök áldozat, akit a srácok gúnyolnak, a lányok sajnálnak – ezért nem akar rendőrként sem iskolába menni bevetésre.
– Ha most járnék suliba, biztosan jobban érezném magam, mint eredetileg – vallotta be Channing Tatum egy sajtótájékoztatón. – Atléta voltam, de állandóan bukásra álltam. Szívesen nekifutnék még egyszer.
– Csak az volt fárasztó a kamaszkorban, hogy az ember egész nap igyekszik laza lenni – vélte partnere, a film kedvéért átmenetileg lefogyó Jonah Hill. – Egyébként nekem nagyon bejött a gimi. Szerintem, ebben a korban a legjobb fej az ember. Miközben a 21 Jump Street-et írtam, folyton a még kamaszkorú húgomat kérdezgetem, hogy mit hogyan kéne megfogalmaznom. ő meg mindig tudta a választ, bár az többnyire az volt: „Na, ilyet biztosan nem mondanak egy suliban. És nem is csinálnak!”
IC Press

Ijesztő Prometheus

Charlize Theron saját bevallása szerint izgulós alaptermészet. És élvezi. A gyönyörű Oscar-díjas színésznő legközelebb Ridley Scott izgatottan várt filmjében, a Prometheus-ban (Prometheus, hazai bemutató: június 7.) játszik fontos szerepet. És, ahogy az IANS hírszolgálat munkatársának elmesélte, a távoli, ellenséges bolygón játszódó látványos sci-fi/akciófilm hosszú forgatása idején mindig csupa stresszel kezdte a napot.
– És ezért szerettem ennyire a Prometheus-ban játszani – lepte meg rajongóit Theron. – Minden nap arra ébredtem, hogy félek, meg tudom-e oldani a feladatomat. Ami arra emlékeztetett, hogy olyan rendezővel, olyan színésztársakkal és olyan történetben szerepelek, ami nem egyszerű. Sosem lehettem biztos benne, hogy aznap fel tudok-e nőni a feladathoz. Egy színész pedig éhezi az ilyen helyzeteket: abban bízom, hogy a forgatás végére jobb színész lettem, mint az elején voltam. Mert hogy fáradtabb lettem, az egészen biztos…
IC Press

Sandler a Drakula, és élvezi

Vámpír nagyon sokféle van, de ilyen még biztosan nem volt: Adam Sandler Drakulának állt. Csakhogy a rém, akit ő alakít, kicsit eltér a szokásostól: egy isten háta mögötti kastélyban szállodát üzemeltet, ahol pihenni vágyó rémtársait látja vendégül. És egyúttal a világ csábításától óvja lányát, aki alig múlt százéves, ezért még ártatlan és naiv.
A Hotel Transylvania (Hotel Transylvania, hazai bemutató: 2012. október) animációs vígjáték, melyben Steve Buscemi-től Kevin James-ig Sandler szokásos vígjátéki társai kölcsönzik a hangjukat a rémeknek, maga Sandler pedig természetesen Drakulaként szólal meg.
A rendező, Genndy Tartakovsky szerint azonban Sandler számára nemcsak az ijesztgetés volt a lényeg a filmben.
– Adamnek két lánya van, és ő is meghökkentő túlzásokba esik, amikor a gyerekeiről van szó. A széltől is óvná őket, hiába is próbálnak kibújni apjuk védő szárnyai alól a csajok. Persze, Adam is tudja, milyen, úgyhogy, amikor elmeséltük neki, mit kéne játszania, rögtön rákattant. És a lányát féltő Drakula mellett már csak ráadás volt neki, hogy egyébként huhoghat meg ijesztgethet is, és néha régi barátjával lóghat – akit történetesen Frankensteinnek hívnak…
IC Press
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr684488327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2012.05.04. 23:07:33

"...mesélte újságíróknak a film rendezője, az Oscar-díjas John Madden" - nem hiszem, hogy ő valaha is kapott volna szobrot, köszönjük annak aki összeállította...
süti beállítások módosítása