Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Bonham-Cartrer és Bates Jeunet következő munkájában

2012.05.17. 13:02 koimbra 1 komment

A 3D őrületből Jean-Pierre Jeunet sem maradhat ki, a francia rendező ebben a formátumban forgatja le a The Young And Prodigious Spivet filmjét, méghozzá angol nyelven. Az Amélie alkotója az Alien 4 óta nem készített angol nyelvű produkciót.

A tervezet Reif Larsen 2009-ben megjelent, azóta kultikussá vált regényén, a The Selected Works of T.S. Spivet -en alapszik. Jeunet maga kopogtatott be a szerző ajtaján és Larsen kedvenc rendezői közé tartozik nem volt nehéz megszereznie a jogokat. "Amikor felkerestem az írót azt mondta, hogy csak 5 rendező van, akivel el tudná képzelni a filmet: David Fincher, Wes Anderson, Tim Burton, Michael Gondry és jómagam. Én voltam az első, aki felkerestem, azóta is megállás nélkül dolgozunk."

A történet egy 12 éves térképészetben jártas srácról szól, akit meghívnak a Smithsonian Intézetbe. A fiatal legény egy tehervonaton elbújva próbál eljutni a célhoz. Kyle Catlett játssza a főszerepet, Callum Keith Rennie alakíthatja édesapját, rajtuk kívül még Helena Bonham-Carter és Kathy Bates is jelen lesz, de eddig nem tették közzé, hogy kinek a bőrébe bújhatnak.

A forgatókönyvön Guillaume Laurant, az Amélie írója dolgozhatott és sikerült megnyernie Demetri Portellit, aki a Hugo, a leleményes 3D-s kinézetén ügyködött. A forgatás június végén veszi kezdetét és 2013 októberében kerül a mozikba a kész produkció.

Címkék: 3d miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr484522069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vrango 2012.05.17. 22:48:23

Így elsőre való is Jeunet-nek :)
De Fincher kivételével a többieknek is...
süti beállítások módosítása