Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

TOP 10 mozis űrlények

2012.05.19. 12:25 BeniMan 162 komment

Csütörtökön kerül a mozikba a Men in Black harmadik része. A sötét zsaruk egy olyan szervezet ügynökei, akiknek az a feladata, hogy figyelemmel kísérjék a földönkívüliek aktivitását bolygónkon. Ügyfeleik, létformától függetlenül, galaxis szerte rettegik nevüket. A premier kapcsán összeszedtem minden idők legjobb mozis űrlényeit. Ők szerepelnek a mai tízes listánkon. A lista szubjektív! Ez csak az Én személyes véleményem, a saját listám. Szerintetek melyik a legjobb mozis űrlény? Melyik űrlény/űrlények maradtak le a listáról? A Ti TOP 10 listátok hogy néz ki? A kommentekben lehet vitázni.

 

10. Navik (Avatar)
 
A na'vik 3 méter magas, érző, értelmes, humanoid lények. Anatómiájukban erősebbek, mint az emberek, nem rendelkeznek modern technikával. Bőrük alapszíne kék, rajta apró ezüstpöttyöcskéket látni, melyek alatt idegvégződések találhatók. A na'viknak vékony, nagyjából lábszárközépig érő farkuk van, és egy különleges végződés a hajukban, mellyel a gondolataikat összekapcsolhatják egy adott lénnyel. Harmóniában élnek a természettel,  szigorúan elítélik a természet és az élet pusztítását, bármilyen ok miatt történjék is. A Pandora nevű bolygó lakói.
 

 

9. Superman

 

Superman, születési nevén Kal-El a Krypton bolygóról származik, amely egy kozmikus szerencsétlenségben megsemmisült. Superman rendkívüli, emberfeletti képességekkel bír. Anélkül, hogy ki lenne téve az állandó (sárga) napsugárzásnak, ereje teljes mértékben megfelelne egy közönséges ember erejének. Több olyan szervvel is rendelkezik, melyek funkciói máig nem ismeretesek és érthetőek. Képességeinek sora rendkívül hosszú. Képes legyőzni a gravitációt, emberfeletti gyorsasággal mozogni, reakcióideje felfoghatatlanul gyors, amihez emberfeletti reflexek is párosulnak. Hatalmas tömegeket képes megmozgatni, közel sebezhetetlen.  Superman teste energiát raktároz belül a biocelluláris mátrixán, ami teste elektromágneses pajzsához kapcsolódik.

 

 

8. E.T. (E.T., a földönkívüli) 

 

Steven Spielberg 1982-es filmjének főszereplője a kedves idegen E.T. volt. Az űrlény első prototípusát Ed Verreaux hozta létre, amely 700 000 dollárba került, ezt a rendező használhatatlannak értékelte. Carlo Rambaldi tervezte a második változatot, ő már dolgozott Spielberg-el ő tervezte a Harmadik típusú találkozások űrlényeit. A lény arcát Carl Sandburg , Albert Einstein és Ernest Hemingway ihlették. Caprice Roth egy profi pantomimes volt aki életre keltette az űrlényt. A kész lény három hónap alatt jött létre és 1,5 millió dollárba került. A Mars cég képviselői azért nem támogatták a filmet, mert nem szerették volna,  ha a termékük,  az M&M benne lenne egy olyan filmben amiben egy ilyen „gusztustalan” lény szerepel.

 

 

7. Paul

 

Paul a 2011-es azonos című film főszereplője. A nem hétköznapi űrlény itt ragadt a Földön és különböző tanácsaival segített az amerikai kormánynak. Egyszer azonban úgy gondolta, itt az ideje hazatérnie, ezért elmenekült és két képregényrajongó személyében lelt segítségre. A néha bunkó stílussal rendelkező űrlény képes láthatatlanná válni, rendelkezik a gyógyítás képességével és előszeretettel fogyaszt élő állatokat. A filmeseket az E. T. és a Harmadik típusú találkozások inspirálta. Steven Spielberg is szerepel a filmben, akinek telefonon ad segítséget Paul az E.T. elkészítéséhez.

 

 

6. A Dolog űrlénye

 

John Carpenter filmjének űrlénye évszázadok, talán évezredekkel ezelőtt érkezett a földre és a jeges Antarktisz jegébe csapódva megfagyva várta hogy valaki rátaláljon. Végül egy norvég kutatócsoport bukkant rá az idegenre. A lény képes bármilyen élőlényt leutánozni, vérszomjas és rendkívül ellenálló, az biztos hogy a tűz segítségével meg lehet ölni a teremtményt, emellett intelligens, hiszen képes az emberi kommunikációt is elsajátítani. A lényt nehéz megölni hiszen a maradványai aktívak maradnak, a sejtjei tovább élnek, akár egy végtagból vagy egy fejből is képes újra teremteni magát. Nem lehet tudni hogy mi a célja, de ha elérné a civilizációt akkor képes lenne asszimilálni az egész bolygót 3 éven belül.

 

 

5. A District 9 űrlényei

 

A Dél-Afrikai Köztársaságban Johannesburg felett egy hatalmas idegen űrhajó áll meg. Három hónap tétlenség után az emberek megközelítik a hajót majd behatolnak. A járműben több mint egymillió, két lábon járó, rákszerű élőlényt találnak. Jobb híján a városi nyomornegyedbe, a kilences körzetbe költöztették be az ártatlannak tűnő buta lényeket. Az idegenek kedvenc étele a macskaeledel, guberálásból és kereskedésből tengetik életüket. Fejlettebb technikával rendelkeznek az embereknél,  de alapvetően békés fajról van szó.

 

 

4. Spock

 

Spock a Vulcan bolygó egyik legbefolyásosabb politikusa, Sarek nagykövet, és földi felesége, Amanda Grayson fia. Bár Spock vulkáninak tekinti magát, és a vulkáni életmódot követi, gyakran összeütközésbe kerül érzelmes emberi felével, ezt azonban jól titkolja. Vulkánihoz illően életét a logikus gondolkodás vezérli, érzelmei állítólag nincsenek, a valóságban csak nem mutatja ki őket. A vulcaniak a Bolygók Egyesült Föderációja alapító tagjai az emberekkel együtt. Jellemző rájuk, hogy érzelmeiket elfojtják, állandó meditációval próbálva kordában tartani őket, sőt megszabadulni tőlük.A vulkániak telepaták, testi érintkezés által képesek észlelni nemcsak a vulkániak, hanem más fajok egyedeinek gondolatait is.

 

 

3. Yoda

 

Yoda, mindössze 66 cm magas volt, a Jedi Tanács de facto vezetője, s korának egyik legnagyobb Jedi Lovagja volt. Yoda számtalan Jedi lovagot képzett ki az idők során. Valójában azonban majdnem minden Jedinek a mestere, hiszen a Jedi Templomban ő tanította csoportosan az ifjoncokat. Yoda faja és származási bolygója ismeretlen, mivel George Lucas azt szándékosan titokban tartja. Yoda történetéről a Baljós árnyak eseményei előtti életéről keveset lehet tudni. A különböző könyvek alapján, egyesek szerint, Yoda 50 évesen vált Jedi lovaggá, 100 évesen pedig Jedi Mesterré. Yoda egyike volt azon Jedi Mestereknek, akik a Chu'unthor nevű űrhajón vezették a mozgó Jedi Akadémiát.

 

 

2. Predator

 

A Predatorok egy mindmáig ismeretlen bolygón élnek, ahol hihetetlen módon megtanulták a vadászat minden fortélyát. Ők nem vérszomjból vagy brutalitásuk miatt vadásznak, nekik ez egyszerűen sport. Mindenre vadásznak, amiről azt gondolják hogy méltó arra, hogy üldözzék. Egész életük a vadászatról szól és könyörtelenül gyílkolnak. Technikailag jóval előrehaladtabbak minden más lénynél. Lézer fegyvereket használnak és olyan fegyvereket amiket mi is ismerünk. Szigonyokat, lándzsákat, kardokat, késeket és persze ezeknek egy fejlettebb fajtáját. Képesek láthatatlanná válni és infravörösben látják a világot. Minden Predatornak a vadászat az élete, és erre alapulnak a közösségeik is. Minden klánnak van egy vezetője, aki a legbölcsebb, és a legerősebb. Az újszülött Predatorokat már elég korán beavatják egy rituális szertartás keretében, amikor megkapja a maszkját, páncélzatát, és elviszik az első vadászatra. Űrhajóval közlekednek a világűrben, ami szintén a fejlett technikára utal. Kedvelt prédáik közé tartoznak a  Alienek akikkel ősidők óta harcban állnak. A felnőtt Predatorok általában egyedül mennek vadászni, nem közösködnek senkivel, kivéve a nagy vadászatokon, amiken az egész klán részt vesz. Testi felépítésük nagyon hasonlít az emberéhez, bár a fejük nagyon eltérő, és nem hasonlítható egyetlen más fajéhoz sem. Fizikai erejük óriási.

 

 

1. ALIEN

 

E faj nem rendelkezik sem fejlett technológiával se kutúrával de még csak inteligenciájuk is oly pici , hogy említésre nem méltó. Tökéletes felépítés páratlan vérszomjjal párosítva. Nem zavarja meg sem tudat sem lelkiismeret És persze a félelmetes viselkedése: teljesen nyugodt, csendben támad, sosem ad ki hangot és a legváratlanabb helyekről bújik elő. Még a legkietlenebb körülmények közt is elélnek mivel, tüdejük nincs, úgyhogy még az űr sem gond, kemény páncélzatuk ellenáll a leghidegebb és legmelegebb időjárásnak. H. R. Giger képzőművész alkotása egyszerűen gyönyörű. Mozgását a maszáj-táncos Bolaji Babejo keltette életre bámulatos kecsességgel az első 1979-es filmben. Több mint 30 év telt el a film bemutatása óta de azóta sem sikerült undorítóbb és félelmetesebb szörnyet kreálni! Hihetetlenül jól néz ki! 

 

Címkék: top10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr444524844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.19. 12:29:06

Pofás lista, de nekem a Paul nem volt emlékezetes. Rendesen hiányzott Edgar Wright stílusa.
Én a Csillagembert tettem volna a helyére.

Egyébként érdekes, hogy inváziós filmben igazán emlékezetes karakter nem nagyon akadt. A Támad a Mars akvárium fejű lénye inkább viccesek voltak, a Testrablóknál sem merném azt mondani, hogy sokáig megmaradt az emlékezetemben. A Függetlenség napja is inkább úgy maradt, hogy remek szórakoztató alkotás, de a lényektől nem dobtam hanyatt magam.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.19. 12:32:43

én az első kettőt felcserélném személy szerint.

a predátorok sokkal kúlabbak. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.19. 12:37:10

nem kötözködni akarok, de ez a kettő nem ugyan az:

"reakcióideje felfoghatatlanul gyors, amihez emberfeletti reflexek is párosulnak."

reakcióidő, reflex, nem ugyanaz?!?!

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.05.19. 12:54:12

Nekem a Paul sem volt emlékezetes, a District 9 űrlényei meg pláne. Viszont az én listámon biztosan szerepelne Tars Tarkas a John Carterből és Chewbacca a Star Warsból :)

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.05.19. 12:58:14

És persze nem hagynám ki a Space Jam kosaras űrlényeit sem :D

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.05.19. 13:28:27

Paul-t nem értem miért hypeolja mindenki, szerintem kis túlzással egy fityinget sem ért az a film... A lista többi tagja viszont valóban mérvadó.

unrealnoise · http://unrealnoise.blog.hu/ 2012.05.19. 13:28:49

Paul és District 9? Hát őket tuti kihagytam volna.

Scagnetti 2012.05.19. 13:51:19

Az Alien valóban nem okozott meglepetést.

Paul és a District 9 szerintem sem ide valók. Akkor már inkább Frank a Men In Blackből. :) Az első kettő számomra is egyértelmű, a sorrendjükön lehet vitatkozni, szerintem megosztott első hely járna nekik. Örülök, hogy a dolog is felkerült a listára, szerintem is alapmű.

Egyébként a lista nagyjából rendben van.

TH 2012.05.19. 14:00:51

@TH: mármint elsősorban fogalmazásra és stílusra gondolok, nem a tartalomra.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.19. 14:02:14

@TH: index címplapról találtál ide, jól sejtem?!

TH 2012.05.19. 14:05:41

@doggfather: de egyébként tartalmilag érdekes a poszt, csak az általános iskolás szintű fogalmazás zavart, és a sok vesszőhiba miatt még értelmezni is nehezebb volt. :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.05.19. 14:20:22

d9 mindent visz, ráadásul a legjobb exoskeleton is abban van (magasan legjobb)

avatár nem tudom mit keres itt, meg még pár

Kepan 2012.05.19. 14:25:14

Bár ez nem mozis, de megemlíteném az idegent a Nehéz napok a Föld nevű bolygón című rövid Disney sorozatból (na és persze a repülő AI).

Egyébként Lucas miért titkolja Yoda előéletét? Mire megy vele?

Ja és Frank totál nagy arc a MIB-ből.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.05.19. 14:27:26

Nagyon jó lista! Én imádom a Pault, és az első két helyezettel is maradéktalanul egyetértek.

E-D-I 2012.05.19. 14:38:45

Az ilyen listáknak az a legnagyobb baja, hogy túl tág témakörből próbálnak legjobb 10-et összeválogatni, egyetlen tényező alapján. Így viszont tényleg csak egy egyéni véleménynek tekinthető az egész, mint ahogy az a cikk elején is olvasható.

Szóval ha én nekiálltam volna idegeneket sorba rendezni, mindenféleképpen kategóriákra bontottam volna a listát. Mivel lehetetlen különbséget tenni, a legkedvelhetőbb, és a legjobb megjelenésű között. Legalább is szerintem.

Külsőre nálam is az Alien az abszolút első. Viszont Spock meg egy eszméletlen jó karakter. A kettő között csak akkor tudnék különbséget tenni, ha eldönteném, hogy a külalakra, vagy a személyiségre koncentrálok. Ráadásul még ez a két kritérium sem lenne elég egy igazán korrekt lista összeállításához.

Akkor inkább ne top 10 legyen, hanem mondjuk top 5, de több témakör alapján. Eleve külső alapján külön lehetne szedni azokat, amik "csupaszak", és azokat, amik valami eszméletlen jó "hacukát" hordanak, ami letakarja a testük 90%-át. A személyiséget minimum legjobb pozitív, és legjobb negatív karakterre bontanám.

Ez a lista így igazából nélkülözi az észérveket. Nincs megfogalmazva, hogy melyik miért jobb mint a másik. Így viszont, nem igazán lehet vele egyet érteni, vagy ellenezni.

hebab 2012.05.19. 14:54:02

ja, és most jut eszembe. Natasha Henstridge. :)

Link Elek 2012.05.19. 14:56:56

Jabba es egy rakat urlany coolabb, mint Paul

xenomorphh 2012.05.19. 14:58:13

Azzal vitatkoznék hogy alacsony intelligenciaszinttel rendelkeznek az Alienek. Második alien-filmet nézve: kikapcsolják az áramot, megvárják még besétál az ember a fészekbe és lesből rátámadnak. Negyedi rész: elsőre megtanulják, hogy ha rosszak meg lesznek hűtve, tudják hogy savas a vérük és megölik társukat hogy kimarják magukat a fogságból.
Amúgy az én listám(mondjuk nem csak űrlények vannak benne):
10. Kríták(Rémecskék-Critters)
9. Drabálok(Tremors)
8. A bogár a MIB első részéből
7. TX(Terminator)
6. A dolog űrlénye
5. Predator
4. Transformers
3. Alien
2. Godzilla(1998)
1. Hulk

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.19. 15:05:45

@xenomorphh: hulk nem űrlény. ;)

ahogy godzilla sem.

a tremorsban se mondja senki,hogy űrből jöttek volna.

A nép fia 2012.05.19. 15:15:43

@xenomorphh: Kár, hogy a listádban a fele nem űrlény: sem Hulk, Godzilla, Terminator... Űrlényekról van szó, ŰRLÉNY!

xenomorphh 2012.05.19. 15:18:22

@doggfather: @A nép fia:
"Amúgy az én listám(mondjuk nem csak űrlények vannak benne)" :D

csusz (törölt) 2012.05.19. 15:24:32

@doggfather: " Amúgy az én listám(mondjuk nem csak űrlények vannak benne):" - ezért írta oda

E-D-I 2012.05.19. 15:24:37

xenomorphh:

Attól hogy előre szóltál hogy nem űrlényeket szedsz össze, attól még továbbra is furcsa a listád. Mármint miért egy olyan listát írtál amibe nem csak űrlények vannak, miközben a cikk az űrlényekről szól?

túrósfaszúkurvaisten 2012.05.19. 15:31:12

irgalmas isten, remélem, max. gimisek vagytok

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.19. 15:37:45

@xenomorphh: okés, de egy űrlényes listába akkor beleírhattad volna Piroskát is ilyen alapon nem??

@túrósfaszúkurvaisten: köszönjük magasröptű, és rendkívül tartalmas hozzászólásodat.

mutant · http://universal.blog.hu 2012.05.19. 15:37:46

Hol maradnak a Klingonok???És a Kríták????

Bohumil Stejskal 2012.05.19. 15:45:37

Vajon Mr. csúcsfej űrlénynek számít? Vagy Mork aki hívja Orsont?

Ganésha (törölt) 2012.05.19. 15:58:50

Kár hogy tévés űrlények nem számítanak, különben idevenném Majkát és Tau bácsit is.

kung - fúj (törölt) 2012.05.19. 16:10:56

Michael Jackson a Sötét Zsaruk 2-ből?
Őt ki se kellett maszkolni!
:-)
A lista nálam hasonló lenne,csak kicseréltem volna Pault és a D9-et Jacko-ra és a Lény-re.(Utóbbi angol neve úgy hangzik mint valami mosópormárka)

tarkabirka 2012.05.19. 16:11:08

Elvis, ha már a cikk felütése a MIB :)

A nép fia 2012.05.19. 16:17:54

@xenomorphh: Akkor ez tulajdonképp milyen lista? :-)

Mert én meg listába szedem a kedvenc ételeimet és beírom egy filmes blogba, ahol űrlényekről van szó. Az kb. annyira lesz releváns, mint a Te listád.

adt 2012.05.19. 16:46:55

Dícséretes, hogy a Spock Star Trekből is meg lett említve, de a Star Trekben a legfaszább űrlény(aki ráadásul mozis Trek filmben is szerepelt)abszolút mértékben a Borg.A Borg az aki gyakorlatilga kímletlen "gyilkos", úgy pusztí el(inkább emészt fel)nemre, korra, és élőlény típusra egyaránt mindenkit, hogy a saját kollektívájába építi be, mint egyén megszűnik a tudata és emlékei, félig szerves lény, félig géppé válik, akit asszimilál!
records.viu.ca/~soules/medi402/walker/borg1.GIF

ombie 2012.05.19. 16:51:07

Na ás a goa'uld-okkal mi a helyzet? Én őket mindenképp beleraktam volna.

Rolee83 2012.05.19. 17:07:29

Tökéletes az első két hely, bár én a Ragadozókat jobban szeretem!!
És még megemlíteném a Pitch Black-22 évente sötétség lényeit, amikről nem sokat tudunk, még a nevüket sem, de iszonyat jól néznek ki!!

Thoras 2012.05.19. 17:14:07

A lista jó, de a fogalmazás kisiskolás szintű. Ennél azért jobb stílushoz vagyok itt szokva.

Niurka (törölt) 2012.05.19. 17:19:11

Nem Babejo, hanem Badejo és nem masszáj,hanem nigériai.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.05.19. 17:22:36

Kérem szépen az Alien nigériai tervezőjének a nevét BOLAJI BADEJO alakra javítani.

Rengeteg űrlény volt már rengeteg filmben, így semmilyen lista sem ússza meg szemrehányások nélkül. A kommentelők listái sem lennének kivétel. Ti nem is hallottatok a Varangyokról, akik valahonnan a Vadászkutya csillagkép irányából érkeztek, céljuk a Föld megszállása, noha mérgező számukra az oxigén, viszont képesek az emberek agyát ideiglenesen és tartósan átprogramozni, és olyan szkafanderük van, amely a sugárpisztolynak is ellenáll. Lehetne ez is egy jelölt, egy időben az ország minden éntudattal rendelkező lakosa rettegte a nevüket. :-D Sajnos ők is tévések voltak, de a nevezetességük lemosta minden mozifilm-rém nevét a pályáról.

@Kepan: "Egyébként Lucas miért titkolja Yoda előéletét? Mire megy vele?"

Például elkerüli azt, hogy mindenféle prózai hülyeséget kellene kiötölnie az így, önmagában teljesen jó lény élettörténetébe, amely csak ronthatja a szereplő mitikus, legyőzhetetlenséget sugalló imázsát. Nem mindig jó, ha egy sikeres figura köré egyész "galaxist" költenek utólag, hogy úgy új történetkéket lehessen értékesíteni. Az Alien életciklusát sem találták ki az első filmért, azt csak utólag kellett kiagyalni, az első részben jó volt úgy, ahogy volt. És az is nagyon jó volt, hogy szinte alig láttuk, Ripleynek is csak a mentőhajóba való beszállás előtt adódott alkalma, hogy először megpillanthassa a legyőzhetetlen ellenséget. A nagy mesterek tudják, hogy a kevés gyakran több.

Jawarider 2012.05.19. 17:36:17

"fejeltebb fajtáját."

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2012.05.19. 17:48:03

hát ez a színvonal azért erős, főleg index címlapra....

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2012.05.19. 18:05:22

"még az űr sem gond"

ezt ugye nem gondoltad komolyan?

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2012.05.19. 18:10:47

Dr. Who kimaradt. sztem az egyik legkirályabb űrlény. főleg a Tardis nevű telefonfülke formában ragadt téridő utazó járművével ...

szekőcei 2012.05.19. 18:22:34

@Androsz: nem a tervezője volt a nigériai hallgató, "csak" belebújt. ^^

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.05.19. 18:25:05

Egyáltalán kellene egy részletes és ÁTFOGÓ gyűjtemény a filmes, tévés és könyvbéli űrlényekről, az Androméda-törzstől a Klingonokig. Ha már ilyen jól összejöttünk. Várjatok negyedórát, addig előkészítek egy Űrlény című szócikket a Wikipédiában. Más ne nyúljon most hozzá, mert akkor keresztezzük egymást.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.05.19. 18:28:32

@szekőcei: Bocs, félreértettem az IMDb-n a "design student" jelentését ide vonatkozóan. Azt hittem, hogy tervezőként ő találta ki ezt a lényt, de tévedés volt. Lehet, hogy formatervezőnek készült, konyhai edények készítéséhez, a bánat tudja. Bár éppen egy teáskanna is ihlethet űrlényt. Talán még született is ilyen. Lásd eggyel feljebb.

Gyárfás 2012.05.19. 18:29:58

A BORG szerintem is hiányzik egyik az egyik legjobban eltalált lényeknek. A top 10 ben a helye:)

de Sade márki 2012.05.19. 18:47:59

Ó, pirsönő morgolosta! A vogonok (és költészetük) meg kimaradt? Pedig nekik mindenképpen szavaznék egy helyet pacagánycsökömmel.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.05.19. 18:49:59

Várjatok, már készül a wikipédiás lap, ahová mindenki beírhatja a saját jelöltjeit is.

Sanosuke 2012.05.19. 18:55:01

Chituriaiak ?
esetleg Galactus ?

Sanosuke 2012.05.19. 18:56:19

x aktákból a nyakonszúrós pasi :D

Sanosuke 2012.05.19. 19:01:12

az Alien első részéből aza hatalmas lény.
én arról olvasnék valamit :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.05.19. 19:19:38

FIGYELEM!
FIGYELEM!

A Wikipédia hu.wikipedia.org/wiki/%C5%B0rl%C3%A9ny szócikkébe mindenki beírhatja az általa ismert űrlények MINIMALIZÁLT ismertetését. Regisztrálás nélkül is megtehetitek.

Azért van minden új tétel önálló táblázatként előkészítve, mert ugyanazt a fejezetet ketten szerksztve az egyikőtök beírása kissé elvész, és a megmentése nem teljesen kézenfekvő.

Válasszatok véletlenszerűen az előkészített tételek közül, hogy kicsi legyen az esély az ütközésre.

Ne romboljatok, ezt nagyon kérem. Legyetek figyelmesek és komolyak.

Munkára fel!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.05.19. 19:22:45

MOST MÉG NE JAVÍTSÁTOK A MÁSOK ÁLTAL ÍRTAKAT. Pár nap múlva már lehet hozzákezdeni ahhoz is.

Az új tétel szerkesztését az "új tétel" szöveg melletti "szerkesztés"-re kattintva lehet.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.19. 19:28:49

Ehh, hajrá, hajrá, éljen a kötekedés, nem? Meg se forduljon senki fejében, hogy esetleg leírja a saját top 10 űrlényét. De unalmas már ez a kötözködés.:)

tre' 2012.05.19. 19:33:57

Ezek a kemények!
Őket még be kellene tenni:
nanu nanu:
www.youtube.com/watch?v=EbEBErvW-Uc
tau bácsi:
www.youtube.com/watch?v=8q_168gT1Mk
juhéj

spinat 2012.05.19. 19:43:16

Alf, Zaphod, Ford Prefect, Stallone.
A szerzö úgy látszik max 5-10 éve néz filmeket.

quantumboy 2012.05.19. 19:53:36

A Pandora nem bolygó, hanem hold.

magyar ember teli szájjal 2012.05.19. 19:58:39

Superman, na ne. Akkor már inkább Mr. Homn.

BeniMan 2012.05.19. 20:09:04

@spinat: Alf? és van pofád beszólni? ha majd egy 9 éves szinvonalánál értelmesebb leszel akkor gyere visza. elkeserítő h menyi bunko paraszt téved egy egy ilyen cikkhez...

Kanstruktív 2012.05.19. 20:09:47

Top Alien: Orbán Vitya és Tsai. Ha-ha.

Kobra6 2012.05.19. 20:20:57

Alf és az Álomcsapdából Dádicc :-)

KenSentMe 2012.05.19. 20:24:05

Ja, Superman.. mi a valószínűsége, hogy egy idegen bolygón kifejlődött intelligens életforma a megtévesztésig úgy nézzen ki, mint az emberek? Hozzávatőleg 0,00000000000000000000000000001%?

Kanadai Kókuszmenyét 2012.05.19. 20:40:09

Superman... ne. Akkor már sokkal inkább a goa'uldok.
Az Alien viszont egyértelmű. :)

Yes\'nSKi 2012.05.19. 20:55:10

1. Drakufok a xénia lázból

ayatollah 2012.05.19. 21:47:10

@VRbagoly: Még annyi se. És persze pont nyugati fehér ember :)

2012.05.19. 21:48:43

Ez hülyeség. Mindannyian űrlények vagyunk. És én vagyok a legfaszább.

érthetetlen chris 2012.05.19. 22:01:52

Hiánylom a listáról a Teletubikat.

mallac 2012.05.19. 22:07:50

Nem jó az egész, ezek mind humanoidok.Na jó az Alien nem.Mondok valami mást,a Parazita agyturkálói,vagy a Testrablók csápokat eresztő jószágai, azok igen.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.05.19. 22:13:20

@Androsz: Azt hittem, lesznek, akik rávetik magukat a lehetőségre, de nem, senki. Kár. Vitaterepnek, kuriózumok felmutatására az is jó hely lenne.

vrango 2012.05.19. 23:05:09

Alien a legjobb, egyértelműen!
Gyermekként nagyon bírtam Lucas teremtményeit is, de manapság már csak néhányuk tetszik (ilyenek, hogy Jabba, meg Yoda).
Superman, Star Trek nem az én világom, E.T. O.K., Predator meg tényleg a 2. legfélelmetesebb.

vrango 2012.05.19. 23:06:51

@Androsz: Nem is értettem, honnan veszed az önbizalmat, hogy ide becsöppenve azt hitted, hogy majd átveszed az "irányítást", és valami nagyot alkotsz?!

Maga az ötlet nem volt rossz, de ez az erőltetés nem kellett volna.

dukeekud 2012.05.19. 23:24:31

"E faj nem rendelkezik sem fejlett technológiával se kutúrával "

Az biztos. Mekkora parasztok mar, hogy allandoan folyik a szajukbol a turha. Me nem tudjak megtorolni egy zsepivel ?
Az elso helyet en is megosztva adtam volna nekik a Borggal.

dukeekud 2012.05.19. 23:29:04

Errol a Paul-rol, most hallottam eloszor, de a bemutato alapjan eleg szar filmnek tunik.

GeoThrasher 2012.05.19. 23:46:09

Nálam az Árnyak a Babylon 5-ből a csúcs idegen faj. Bár a Kentaurik meg egyszerre viccesek és gonoszak. Na jó, Londo az első!

mallac 2012.05.19. 23:47:23

és a Világok harcának háromlábú gonosz pillantású marslakói is kimaradtak,pedig figyelemreméltó figurák a sok fantáziátlanul megalkotott szereplő közt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.05.19. 23:48:45

@Bohumil Stejskal: @Ganésha:

Mork hívja Orsont....

Majka, Tau bácsi.

Emlékszem rájuk. Öreg-e vagyok?

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.19. 23:51:55

Mondjuk a legfaszább űrlény kétségkívül Kim Basinger a Marslakó a mostohámból. :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.05.19. 23:53:50

@vrango: Sajnos hülye vagy. Először is a lista nem az én alkotásom lett volna, hanem éppen a tiétek. Nem tesz vele nekem semmiféle szívességet. Konstruktív javaslat volt, a Wikipédia csak egy alkalmas hely rá, mert regisztrálás nélkül, rendezett feltételek között szerkeszthető. Másodszor: az ide, a kommentekbe felsorolt lények és filmek fél óra múltán már csak azoknak lesznek láthatók, akik végigolvassák a kommenteket. A listán ugyanazok rendszeres és egyenrangú kötekednivalót jelenthetnének. Harmadszor: az én javaslatom az ebből a toplistából kimaradt lények összegyűjtésére ugyanígy eltűnnek az újra idenézők elől, ezért írtam róla többször, utoljára éppen utoljára. Tényleg azt hittem, hogy sokan nekiesnek annak a listának, hiszen százával vannak felsorolhatók. Negyedszer: hogy miféle vezetést vennék én itt át ezzel, azt ne felejtsd el elmagyarázni a pszichiáterednek.

BeniMan 2012.05.19. 23:59:36

@Androsz: Kéretik a normális hangnemet megtartani! Nem sértegesd a másikat, pláne nem akkor ha normális hangnemben hívta fel a figyelmedet valamire. Itt nem divat a másikat hülyézni, ócsárolni, leszólni. Először és utoljára szólok.

A következő ilyennél moderálok!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.05.20. 00:05:32

Alien Nationből a korcsok? Bocsánat, jövevények.

Amikor a főnök túladagolja magát, az nagyon király.

Meg hogy aludtejtől rugnak be.

www.youtube.com/watch?v=-1jURDHRINY

vrango 2012.05.20. 00:20:18

@Androsz: Hülye, aki mondja:)
Ha nem tudod értelmezni azt, amit értem, az nem az én hibám...

Részemről flame over, márcsak azért is, mert a Droid abszolút nem kedvez az ilyesminek - se a blog szerkezete, se a hangulat és a rendszeres látogatók miatt:)

@BeniMan: Köszönöm, és dicsérem a vállalkozó kedvedet, hogy a sok nehézség ellenére sem adod fel a TOP 10-ek írását!

vrango 2012.05.20. 00:23:17

@vrango: 'értem' helyett természetesen 'írtam'-ot akartam, bocsánat az elgépelésért :(

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.20. 00:24:53

Az embertől leginkább eltérő űrlény szerintem mindenképpen a Stanislav Lem regényéből készült filmekben a Solaris bolygót beborító értelmes szerves óceán-lény.

BeniMan 2012.05.20. 00:31:08

@Androsz: Semmi probléma. :)

@vrango: nincs itt gond, néha indexről jön egy két negatív hang. De a 100 feletti kommentek és a sok olvasó kárpótol. :)

Jövő héten jön a TOP 10 mozis űrhajók

insert random 2012.05.20. 00:34:34

Ugyan már, A Dolog lénye a lista összes szereplőjénél durvább. Még csak megsebesítenie vagy megölnie sem kell, elég ha egy ponton hozzád ér és hoppá, már el is kezdesz asszimilálódni.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.20. 00:35:21

A Babylon 5-ben a vorlonok,
A Csillagkapu-ban a felemelkedett Ősök.
(Meg az értelmes kristályok...)
A Star Trek sorozatban a Q-k.
(Meg a fekete kátrány, ami megöli Tasha Yar-t, meg a Kristálylény, ami megöli a telepeseket ott, ahol Data elkészült.)
Meg persze Quark, vagyis a ferengik...
Rengeteg van még, azt hiszem...

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.20. 00:38:49

Star Trek Voyager, az Omega direktíva értelmes molekulája, amit a Borg istenként csodál a tökéletessége miatt...

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.20. 00:46:22

Az a hatalmas űrlény, ami pszichikai megtévesztést alkalmaz, és egészben lenyeli a (Star Trek) Voyagert, és más űrhajókat...
A nagy szerves űrlények, amelyeket azután űrhajóként használnak (Babylon 5-ban a vorlonok hajói, de a Star Trek-ben és abban a sorozatban is volt ilyen, ahol egy földi űrhajós kerül erre a szerves hajóra, aminek neve is van... van benne egy kék nő, meg egy kis békaizé szerű undok királyocska, a sorozat címe nem jut az eszembe).
Szóval szerves űrhajó-űrlények.

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.05.20. 01:17:04

Nem láttátok még az anyósomat, köcsögök...

meglivorn 2012.05.20. 02:13:23

A címben "mozis" szerepel, szóval a sorozat nem játszik be. Meg regény vagy játék sem.

brekkk 2012.05.20. 02:54:43

mózes kimaradt a felsorolásból...

GoVegan (törölt) 2012.05.20. 04:19:59

@Patreides: nekem is inkabb o jutott eszembe Spock helyett :) kb igy:

olvasom – Spock a Vulcan bolygó egyik legbefolyásosabb politikusa… Jellemző rájuk, hogy érzelmeiket elfojtják, állandó meditációval próbálva kordában tartani őket, sőt megszabadulni tőlük.A vulkániak telepaták, testi érintkezés által képesek észlelni nemcsak a vulkániak, hanem más fajok egyedeinek gondolatait is.' hat a marsalkoban meg nem veletlenul megy el a teso Basinger helyett, szoval akkor vesszenek a vulcaniak, eljenek a jo nok!"

amugy meg az egerek Adamstol a legcoolabbak es utana a faszfeju alienek.

GoVegan (törölt) 2012.05.20. 04:53:07

@xenomorphh: mivel mar mastol megkaptad en csak annyit mondok, hogy Hulkot veri Dr. Manhattan - sot az osszes szuperhost, amugy meg legszivesebben egy olyan filmet neznek meg, ahol a Dr. 'fatalizalja' az osszes szuperhost, foleg ezt az uj marveles bagazst.

GoVegan (törölt) 2012.05.20. 04:58:33

@GoVegan: ja es godzillat is veri cthulhu :)

attila7575 2012.05.20. 07:37:50

Legjobb űrlény?

Számomra egyértelműen: ALF

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.05.20. 08:18:44

@Patreides:
"abban a sorozatban is volt ilyen, ahol egy földi űrhajós kerül erre a szerves hajóra, aminek neve is van... van benne egy kék nő, meg egy kis békaizé szerű undok királyocska, a sorozat címe nem jut az eszembe)."

Eredeti címe Farscape. Nem tudom mi a magyar címe, mert én németen néztem néha. Ott a hajó neve Moja volt.

www.youtube.com/watch?v=QWG5e0u6SPQ

mis 2012.05.20. 08:38:23

Szerintem

1. a Transformers..
2. Sarah Carrigan
3. Zergek

(FIGYELEM: a listámon NEM kizárólag mozis idegenek szerepelnek)

paráznabillegető 2012.05.20. 08:53:59

baszki.
kim basinger a legjobb.
na persze nem most, hanem akkor.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.20. 09:10:47

@paráznabillegető: tényleg, Kim el is felejtettem, de nagyon ott van!

komplikato 2012.05.20. 10:41:38

"két lábon járó, rákszerű élőlényt találnak."
Csak azért mert sikerült egy tücsökfajta nevét a magyar verzióban "rákra" fordítani, attól még a szeméttel táplálkozó tücsökről mintázták és nevezték el őket. :)

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2012.05.20. 10:58:25

Nálam a Narn vezet. :)

Kíváncsi vagyok, Pierson bábosai mondanak e vkinek vmit.... :)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.20. 11:12:46

@wmiki:

Látom, ismét nem bírtad ki, hogy ne pofázz bele az evolúció-elméletbe, holott nyilvánvalóan olyan hülye vagy hozzá, mint a segg.

Egyébként:

1. Majka (nem az!)
2. Matolcsy György (az!)

:DDD

gpt32 2012.05.20. 11:22:01

@komplikato:
A lótetű elnevezést túl durvának találták.
Pedig pontosan erről van szó.
hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%B3t%C3%BCcs%C3%B6k

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.05.20. 12:13:57

Majkát miért keverjük ide?Az ózdi "rapper" mióta számít űrlénynek?? :-))

Sanosuke 2012.05.20. 12:35:56

űrlények kategória

köztünk járnak elég kártékony és szívós faj sajnos, folyamatosan keverik a szart a fehér embernek: cionista zsidók.

mf_laca 2012.05.20. 13:20:04

Én azért betettem volna a Csillagkapu replikátorait. Amúgy pedig korrekt lista, és miért kell belekötni egy szubjektív top10-be? Ez neki a sajátossága, hogy szubjektív.

fénycsepp 2012.05.20. 13:27:38

ha fogadtam volna, hogy a poszt kapcsán nem lesznek zsidózó kommentek, veszítettem volna...hihetetlen!

egyébként: a borgok. velük viszont az a baj, hogy nem annyira ismertek.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.05.20. 13:36:47

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :x

biztos vagyok benne, hogy nagy szakértője vagy a hülyéknek, elvégre testközelből tapasztalhatod meg a jelenséget

ennek ellenére az evolúció elmélet azt állítja, hogy a fajok milliárdjai (pl te, a majom, lapostetű, patkány, féreg, a predator, alien, supermen..) pusztán véletlenül alakulnak ki egymásból

elég egyszerű kis kitalált történet ez

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.20. 13:37:06

@fénycsepp: Ki kéne beszélni már ezt a zsidófóbiát, ami a társadalomban bujkál, mert kezdem unni.

Amúgy eléggé burokban él, aki legalább hallomásból nem ismeri a Borgot.

Én a Zerget jelölném, azon belül is az Infested Terrant.

Taxman 2012.05.20. 13:51:56

Chewie fájdalmasan hiányzik a listáról.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.20. 14:03:31

az a csóka aki a walt disneyben volt, és volt egy "szem" haverja, az is ide jöhetne, nem?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.20. 14:05:58

Csubakka nem űrlény. Tudom, sőt, láttam a strandon nemrég.

BeniMan 2012.05.20. 14:12:19

@koimbra: Ebben egyetértek! Nekünk a HÖK elnökünk Csubi közeli rokona. Olyan szőrös hátú az ember hogy Csubi hozzá képest frissen epiláltnak tűnik :D

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2012.05.20. 14:18:14

Hamarabb találkozzak egy csapat aliennel, mint egyszer is E.T.-vel. Kurvafélelmetes.

BeniMan 2012.05.20. 14:20:13

@Armida: Ugye!!!!!!! Egy normális filmben a kisrácok meglátják és világgá rhannak vagy egy baseball ütővel agyonverik a kis dögöt!! Bár ha ez a sztori lehet nem lett volna akkora siker... :/

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2012.05.20. 14:30:17

@BeniMan: Életemben egyszer láttam ezt a szörnyet, azóta is rémálmaim vannak a medicinlabda feje, meg a hosszú, vézna ujjai miatt. A torzszülött csupakabra házi kedvenc ehhez képest. Brrr....

Sanosuke 2012.05.20. 17:36:33

ha már volt majka és Tan úr akkor Wilberforce-ék sem maradhatnak ki :D

www.youtube.com/watch?v=VHybyAn8uGQ

BeniMan 2012.05.20. 17:38:49

Csak halkan megjegyzem hogy ezzel a kommentel (141) eddig ez a legsikeresebb (legtöbbet kommentelt) TOP 10 cikk holtversenyben a TOP 10 Legrosszabb szuperhős mozikkal. -> filmdroid.blog.hu/2011/08/04/top_10_legrosszabb_szuperhos_mozik

tjunior 2012.05.20. 19:16:09

Index címlap volt?
Nem olvastam el mind a 100akárhány kommentet, így lehet már feltették a kérdést, de Paul a 7.helyen???könyörgöm, amikor olyan abszolút filmes ikon mint Godzilla hiányzik...

BeniMan 2012.05.20. 19:17:24

@tjunior: ŰRLÉNY bazze!!!! Hol űrlény Godzilla????????? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Sanosuke 2012.05.20. 20:02:11

@BeniMan: ezekkel a top 10-es listákkal csak magadnak ártasz :D

Ganésha (törölt) 2012.05.20. 22:50:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Mivel emlékszel rájuk, így egyidősek lehetünk, tehát nem lehetsz öreg :-)

tjunior 2012.05.20. 23:12:44

@BeniMan: nyugi, agyvérzést ne kapj, különben nem tudnál írni legközelebb egy vagon nagy Á-t egymás után. Godzilla valóban nem űrlény, ezt benéztem, de a kérdés első része akkor is jogos. Csak a MIBből tudnék több szereplőt mondani akinek a listán lenne a helye pl. Edgar-bogár

BeniMan 2012.05.20. 23:16:56

@tjunior: "A lista szubjektív!" Mond ez valamit??

tjunior 2012.05.21. 07:02:54

@BeniMan: nahát, nem...ezzel együtt a véleményemet tartom, büntetőjogi felelősségem teljes tudatában, Paul helye komolytalan :)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.05.21. 18:41:05

@wmiki: Miki, ez már el lett mesélve ezerszer csak nem érted, mert az arkangyalkártyázásnál kicsit bonyolultabb.

A fajok kialakulása és túlélése nem véletlen, a génmutáció az.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.05.21. 18:42:56

Én azért kicsit hiányolom a Starship Troopers rovarlényeit innen... megvolt annak is a feelingje...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.05.21. 22:32:44

@stark: :0

azt állítod, hogy a fajok nem génmutációval jönnek létre??
akkor hogyan?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.05.24. 22:09:04

@wmiki: Azt akarod mondani, hogy nem is tudsz olvasni, és félremagyarázva próbálod elfedni, hogy semmit nem értesz egy Dörmögő Dömötör szellemi színvonalát meghaladó párbeszédből?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.05.25. 11:45:36

:x

látom kérdésekre válaszolni nem tudtok, de a mocskolódás az jól megy...
hiába egy fanatikus szektásnak nincs is más feladata
süti beállítások módosítása