Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Prometheus featurette: Az űrhajóról

2012.05.29. 10:08 koimbra 2 komment

A következő Prometheus videó magáról az űrhajóról szól, az alkotók beszélnek a kinézetéről, a színészek meg persze dicsérik a munkájukat.

Címkék: alien 3d prequel featurette prometheus

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr114552361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter2014 2012.05.29. 13:39:19

Igaza vana csókának, manapság nehéz úgy SCIFI űrhajót terveznui hogy ne fusson bele klisékbe. Szerintem nekik sem sikerült elkerülni de ahogy afilm kinéz asszem megbocsátjuk :)

daniM 2012.05.29. 21:14:36

Úgy gondolod, nem sikerült elkerülniük a kliséket, mert végső soron űrhajóra emlékeztet a Prometheus?

Szerintem egyszerűen gyönyörű és zseniális. A levegőben határozottan madárhoz hasonló alakot vesz fel, míg földet érve tényleg valami hatalmas bogárra emlékeztet. A kidolgozottsága, egyszerűen zsírprofi. (Egyáltalán, az irányítófülke kihangsúlyozásával már-már élőlény szerűnek tűnik, lényegében karakterré válik maga a hajó is).
A külső technikai részletek pedig szintén szemet gyönyörködtetőek.
És akkor még nem is mentünk bele a belső kidolgozottságba, a valóban megépített díszletekbe, és az eddig látott technikai rendszerek megvalósításába.
Mind-mind eddig igen látványosnak, letisztultnak és átgondoltnak tűnik.
A hajóorr kialakítása, és a kicsit hattyú forma miatt emlékeztet a Serenityre, de itt azért sokkal inkább a monumentalitáson van a hangsúly.

Komolyan, nem értem, hogy egy pillanatnyi gondolkodás nélkül képes valaki leírni egy kommentet, mindenféle érvelés vagy gondolat nélkül, és negatívan méltatni egy szakma legprofibbjainak az alkotását. Ha nem tetszik, mér nem azt írod le, miért nem, miért klisés, mér akármi??
Ilyenkor mindig elképzelem a csapatot akik tervezték (concept artist, lead, stb.) hogy ott állnak, és annyit mondanak nekik: "Ez klisés. De amúgy nem gond, hogy kb 3-4 hónapot szenteltetek rá az életetekből, mer a felhők kurvajók lettek."
süti beállítások módosítása