Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nem lopták a The Expendables forgatókönyvét

2012.06.26. 10:40 koimbra 2 komment

expendableskep41.jpg2011 októberében Marcus Webb azzal állt elő, hogy Sylvester Stallone és David Callaham tőle lopták a The Expendables - A feláldozhatók ötletét. Az úriember állítása szerint sokáig házalt a The Cordoba Caper címre hallgató szkriptjével és novellájával, amelyet szépen is védetett és bizonyos benne, hogy azt Stallone és Callaham is olvasta, mivel a hasonlóságok szembetűnőek. Webb szerint Stallone filmjében ugyanaz az elit zsoldoscsapat akciózik, mint amelyet ő maga is elképzelt és az sem lehet véletlen, hogy pont egy diktátort akarnak kiiktatni. Úgy vélte, hogy egy per teljesen jogos lenne, ezért a bírósághoz fordult.

Több, mint másfél év után Jed Rakoff bíró pontot tett az ügy végére, kijelentette, hogy a 80-as évek előtt tisztelgő akciófilm nem lopott anyagból készült. Az ügyvédek minden kétséget kizáróan bizonyították, hogy mielőtt még Webb megpróbálta volna eladni írását Callaham már több vázlatot is írt a The Expendables-hez. Ezen túlmenően sikeresen megtorpedózták az állítólagos hasonlóságokról szóló vádakat.

Webb azt akarta elérni, hogy a film készítői egy nagyobb összeget szurkoljanak le a markába kártérítés gyanánt. De nem érte volna be pár millió ropogós dolcsival, követelte, hogy a bíró akadályozza meg a The Expendables bemutatását.

Címkék: per miújság the expendables

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr164611802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2012.06.26. 12:40:35

Időutazásos sci-fiben gondolkozom - most rettegnem kell Wells rokonaitól, akik elverik a kis ..., aztán röhögnek a markukba. :-)
Őrület. Ez egy körforgás. Minden jött valahonnan és megy valahová - körforgás van, hihetetlen "újrahasznosítás". Pont ezért láthatjuk, amint ostobák tömegei igyekeznek kitűnni ebből a közegből extrém vagy rosszabb esetben undorító kultúrájukkal, viselkedésükkel, elemeikkel. Nem példálózok.
Az úriember (író?)(haha) sikertelen és szegény. Próbálkozott. Nagyobb volt a hal, mint a pecabot.

Dean6 2012.06.27. 04:20:09

Ez a lopkodós téma szerintem már nagyon unalmas,aki egy kicsit tud gondolkodni, az tudja,hogy szinte már minden jelenetet,történetet lehetett látni egy másik filmben/játékban stb...ezeken fennakadni...sok értelme van.
süti beállítások módosítása