Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.07.06. 11:36 koimbra Szólj hozzá!

Emma Stone ruhái (12)

Aki a premierek vörös szőnyegének rendszeres vendége, az akaratán kívül is diktálja a divatot. Emma Stone alig huszonnégy éves, de ő lett Hollywood egyik legkelendőbb exportcikke. Nélküle kevesebbet érne A csodálatos pókember (12) (The Amazing Spider-Man, hazai bemutató: július 12.), de a nyár egyik legnagyobb durranása után is bőven lesz még felhajtás körülötte az idén: Sean Penn és Ryan Gosling oldalán fontos szerepet játszik a Gengszterosztag (Gangster Squad, hazai bemutató: 2012. ősz.) című gengszterfilmben is. Nem is csoda, hogy a fotózásokhoz és a társasági eseményeken Elie Saab, Lanavin és Gucci öltözteti. De nem volt mindig így.

A színésznő a héten bevallotta az Entertainment Weeklynek, hogy divatszempontból nagyon mélyről küzdötte fel magát.

– Kamaszkoromban divatkérdésekben a Spice Girs volt a példaképem – vallotta be a vörös színésznő. – Magastalpú cipőben meg trapéznadrágban jártam, és telepakoltam magam békejelvényekkel. Akkoriban szőke voltam, Baby Spice-ra akartam hasonlítani.

Azóta nagyot változott Emma Stone ízlése. A csodálatos pókember-ben a testhezálló, vörös-kék ruhába bújt Pókemberbe szerelmes, ám a való életben is egészen másra vágyik: a filmes jelmez, amit a legszívesebben felvenne Diane Keaton ruhája az Annie Hall-ból:

– Pár évvel ezelőtt egy halloweeni jelmezbálban Annie Hallnak öltöztem – mondta. – Szívesen járnék úgy minden nap.

IC Press

 

Nolan örökkévalósága

Az eddig sem volt kétséges, hogy Christopher Nolan rajta hagyta a keze nyomát az elmúlt évtized filmtörténetén. Nemcsak a hihetetlen hazai és nemzetközi népszerűségre szert tett A sötét lovag-filmjével, hanem korábbi rendezéseivel: az Eredet, a Batman: Kezdődik! és a Memento is mind kivételes mozik, és az is nyilvánvalónak tűnik, hogy a bemutatója előtt álló A sötét lovag – Felemelkedés (The Dark Knight Rises, hazai bemutató: július 26.) is az év egyik legemlékezetesebb élménye lesz.

A filmes közösség most kivételes megtiszteltetésben részesíti a 41 éves rendezőt: kéz- és lábnyomát cementbe öntik a világ egyik legismertebb mozija, a hollywoodi Grauman’s Chinese Theatre előcsarnokában, melyet évente négymillió turista látogat meg. A megtiszteltetés csak a szakma legkiválóbbjainak jár; a mozi 85 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, azóta 208 hivatalos ünnepségen alig több mint 250 kéz- és lábnyomot helyeztek el a falon: az elsők Mary Pickford és Douglas Fairbanks emlékét őrzik.

IC Press

 

Az elnök és az anyósa (16)

Különös a belépője a népszerűségbe: az Egyesült Államok egyik legismertebb történelmi figuráját játssza el hitelesen, mégis meghökkentő csavarral. Ben Walker az USA 16. elnöke, Abraham Lincoln jelmezét húzta magára egy extravagáns, kosztümös akciófilm, az Abraham Lincoln, a vámpírvadász (16) (Abraham Lincoln - Vampire Hunter, hazai bemutató: augusztus 9.) kedvéért. A szereposztás különlegessége, hogy a fiatal színész játszott már elnököt: a Broadwayn a Bloody Bloody Andrew Jackson címszerepében.

– Úgy látszik, beskatulyáztak: amerikai elnökök életének variációit kell játszanom – nyilatkozta a színész, aki a szerep kedvéért öt hónapos küzdősport-kiképzésen vett részt és tíz kilót fogyott. De már e film előtt is a szakma arisztokráciájához tartozott, igaz, csak beházasodással került oda: a múlt nyáron vette felségül a 29 éves Mamie Gummer-t Meryl Streep lányát a sztár connecticuti birtokán.

– Talán ezért kell ennyi elnököt játszanom – mondta a 70 millió dolláros film főszereplője a The New York Times újságírójának. – Az ember tele lesz kisebbségi érzéssel, ha Meryl Streep az anyósa.

IC Press

 

Jégkorszaki mulatság (6)

A legviccesebb jégkorszaki csorda visszatért. A Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens (hazai bemutató: július 5.) című animációs vígjáték hazai díszbemutatóján kicsik és nagyok együtt hűsöltek kedvenc főhőseik, Manny, a mamut, Sid, a lajhár, és Diego, a kardfogú tigris legújabb, vízen és jégen átívelő kalandjainak vetítése előtt. A gyerekek nagy örömére a horgászverseny, és a színes jégkása mellett jégtömbökben elbújtatott meglepetések is vártak rájuk.

A jeges premieren Sid, a mókás lajhár, és Kisbarack, a kamasz mamutlány magyar hangjaival, azaz Geszti Péterrel, és Patkó Csengével is találkozhattak, fotózkodhattak a Jégkorszak-rajongók. A látványos, és fordulatokban bővelkedő népszerű 3D-s családi film vetítésére Gombos Edina férjével és kislányával,  Mirandával, a megasztáros Patai Anna családjával érkezett. Gubás Gabi színésznő kisfiát, Attilát kísérte el, hogy az elsők között nézzék meg a legújabb Jégkorszak-i történetet.

A díszbemutató vendégei dupláztak: a teltházas vetítésen a Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens 3D előtt egy négyperces Simpson kisfilmet is megnézhették, méghozzá 3D-ben. A vicces kisfilm a család legfiatalabb tagjának egy napját mutatja be: a bájos, és mindig tettre kész Maggie most az oviban keveredik izgalmas kalandokba. A humoros, és látványos rövidfilm a nyár egyik nagy kedvencének ígérkezik.

 Magyar rajongói is hamarosan újra a mozikban üdvözölhetik kedvenceiket: Sid, Manny, és Diego ezúttal egy leszakadó jégtáblán reked, amikor besodródnak az óceánba és kalózok szőrös mancsai közé kerülnek – de a csapat leleményessége és jó kedélye, néhány izgalmas fordulat után hazajuttatja őket szeretett családjukhoz, sőt a kaland végén még új barátokra is szert tesznek.

A népszerű Jégkorszak-filmek következő része, és a Simpson kisfilm július 5-től  3D-ben is a hazai mozikban!

IC Press

Címkék: hírlevél intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr154632848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása