Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Elhunyt Richard Zanuck

2012.07.14. 10:27 koimbra 2 komment

A legendás hollywoodi producer, Richard Zanuck hollywoodi otthonában hunyt el szívroham következtében, 77 éves volt. Pályafutása során olyan klasszikus megvalósításán ügyködött, mint a M.A.S.H. Vagy a Butch Cassidy és Sundance kölyök,

Miután a Standford University-n lediplomázott a seregnél szolgált, majd édesapja, Darryl magához vette produkciós asszisztensnek a Fox stúdióhoz. 24 éves volt, mikor producerként kivette a részét a Compulsion filmből, az alkotásnak Orson Welles és Dean Stockwell volt a főszereplője. 28 évesen rábízták a Fox vezetését, amelyet nyolc évig igazgathatott, ezalatt összesen 159 Oscar jelölést érdemeltek ki a stúdió filmjei. A Doctor Dolittle csúfos bukása után apja volt az, aki kirúgatta, de nem esett kétségbe, a Warnerhez igazolt, ahol ügyvezető alelnök lett.

1972-ben David Brown-nal közösen megalapította saját cégét, a The Zanuck/Brown Company-t. Segítettek a Cápa és A sugarlandi hajtóvadászat létrejöttében, de a Selyemgubó és a Miss Daisy sofőrje alkotások útját is egyengették.

Az ezredforduló után hat alkalommal dolgozott együtt Tim Burtonnel, munkakapcsolatuk A majmok bolygójával indult, majd A nagy hal, a Charlie és a csokigyár, a Sweeney Todd, az Alice Csodaországban és az Éjsötét árnyékkal folytatódott. Zanuck volt a producere Az igenembernek és a 2020: A tűz birodalmának.

Béke poraira.

Címkék: rip

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr104656190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

backdraft · http://www.brickset.com/search/?OwnedBy=backdraft 2012.07.15. 12:01:34

Béke poraira. Nagy producer volt, h milyen ember azt nem tudom, de most már csak a filmjei számítanak.

R.I.P.
süti beállítások módosítása