Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Stb....: Felesleges remake és sequel kiadás

2012.08.23. 09:45 FayeFaye 4 komment

  • A Universal Studios Adam Berg díjnyertes reklámfilm rendezőt szerződtette le hogy megfilmesítse David Cronenberg 1983-as Videodrome-jának remake-jét Ehren Kruger (Tansformers: Dark Of The Moon) forgatókönyve alapján. A film, ami a megjelenésekor sokkoló body horror volt talán nem felel meg a mai technikai elvárásoknak, de idő közben a korát megelőző társadalomkritikává érett, és sokkal többet mond a 2000-es évek voyeurisztikus reality TV kultúrájáról, mint ahogy azt a készítők harminc évvel ezelőtt elképzelhették. A remake-et a modern korba ültették és a nanotechnológia fog benne szerepet kapni. Kérdés, hogy a csillogó speciális effektusokat sikerül-e új mondanivalóval megtölteni.
  • Júniusban hallottuk, hogy Jim Carrey kiszáll a Dumb and Dumber 2-ből, mert úgy érzi New Line és Warner Bros. stúdiók nem elég lelkesen támogatják a projektet. Azonban ez nem szegte kedvét a Farrelly testvéreknek, akik most azt nyilatkozták, hogy szeretnék tavasszal elkezdeni a forgatást - Jeff Daniels addig Aaron Sorkin TV sorozatában, a The Newsroomban melózik - és a szinopszist is elárulták: "Eltelt 20 év és egyikük sem fejlődött semmit. A történet akörül forog, hogy az egyiküknek lehet egy gyereke. El akarnak menni megtalálni a gyereket, mert vese problémái vannak, és el akarják kérni a gyerek egyik veséjét." Farrelly-éknek vagy sikerült visszacsábítani Carrey-t vagy úgy döntöttek, hogy hogy nem veszik figyelembe a valóságot.
  • Rebesgetik, hogy a Disney remake-elné az 1991-es The Rocketeert. A harmincas években játszódó történetben Cliff Secord, versenypilóta megtalál egy jet pack-et, és hős lesz belőle. Az egyetlen dolog amire emlékszem a filmből, hogy egy zeppelinen harcol nácikkal. A Rocketeer egy bájos családi film, ami nem szerepelt jól a mozikban, és igazából a TV-ben talált otthonra. A Disney talán ki akarja használni a Marvel alegysége sikereit és Amerika Kapitány stílusban rebootolni a tulajdonukat. Egyelőre mindez teljesen spekulatív, még épp csak forgatókönyvírót keresnek a projekthez.
  • Ellen DeGeneres megkezdte a tárgyalásokat a visszatéréséről a Finding Nemo 2-re mint Dory, a feledékeny hal hangja, amik több mint valószínű sikeresen fognak záródni. A folytatás 2016 nyarán várható, szóval még senki ne folytsa vissza a lélegzetét. A történetről semmit nem lehet tudni, mindenesetre egyszer elveszíteni egy gyereket tragikus, kétszer már hanyagság.
  • Szóval ez is történik: Red 2. A visszatérő régi arcok - Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren, Mary- Louise Parker - mellé Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones, Neal McDonough és Byung-hun Lee érkezik.

red2.jpg

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr154727295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2012.08.23. 13:34:26

NE...könyörgöm, a Rocketeert ne.
Az egyik legkedvesebb filmem, bájosan egyszerű, naivan kedves kliséfilm - egyszerűen remek szórakozás újranézni még ma is. A hangulata - 30-as évek Hollywoodja - remek. Képregényadaptációnak simán megállja a helyét a jobbak között. Jennifer Connelly pedig egyszerűen gyönyörű benne XD

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.23. 13:42:21

@Vészmadár: azt én se értem, hogy miért kell remake-elni?!?!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.08.23. 14:52:15

Ki tenne akár 100 Ft-ot is arra, hogy Ehren Kruger egy egész érdekes és tartalmas Videodrome szkriptet fog összehozni, a Transformers 3 és napjaink tendenciájának (Total Recall) ismeretében?

Sanosuke 2012.08.23. 18:57:15

én néhány éve láttam először a Video-t és nagyon durva film :D
süti beállítások módosítása