Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nana

2008.11.30. 12:21 Armida 12 komment

Komatsu Nana helyet keres a vonaton és egy lány mellé ül le. Az időjárás miatt a vonatuk megállásra kényszerül és várniuk kell. A két lány beszélgetni kezd és kiderül hogy mindkettejüket Nana-nak hívják.
Később újra találkoznak. Mindketten ugyanazt a lakást szeretnék kivenni, de aztán arra jutnak, hogy közösen bérlik majd. Innentől összefonódik a sorsuk, kezdik megismerni egymást, barátnők lesznek, annak ellenére hogy teljesen különbözőek. Ōsaki Nana, rock énekes, van egy bandája is, még Komatsu Nana, akit csak Hachi-nak becéznek az a rózsaszín típusú lány. Van barátja, de nem titkoltan nagyon tetszik neki, az egyik legnépszerűbb zenekar ( Trapnest) gitárosa, Takumi.
Nana bemutatja a zenekara( Black Stones) tagjainak Hachit és azonnal befogadják a lányt. Bár Hachi és Nana egy lakásban élnek, mégis sokszor érzi magát Hachi egyedül, mert Nana nem sokat beszél magáról. Ő nagyon nehezen nyílik meg és viselkedésében kicsit fiús is, de idővel kiderül, hogy ő is emberből van. Sokáig titkol Hachi előtt valamit, de mikor eljön az ideje, elmondja neki. Hachi menet közben rájön, hogy művészlélek barátja megcsalja, így aztán nagyon elkeseredik és még inkább sérülékenyebbé válik. Nana, hogy jobb kedvre derítse Hachit egy meglepetéssel várja. Azt kéri tőle telefonon, hogy siessen haza, mert fontos mondanivalója van. Hachi siet, az ajtó nyílik, aztán csak azt látjuk, hogy Hachi a szája elé emeli a kezét és zokogni kezd. Aki ajtót nyitott neki az Takumi....
 

 

A Nanát játszó szupervékony Nakashima Mika-aki énekes,modell és színésznő- nagyon jól visszaadja Nana karakterét. A film alatt volt egy- két pillanat, amikor azt hittem hogy tényleg lezúz valakit, ugyanakkor tudott nagyon sérülékennyé is válni, aztán amikor hallgatta a pasija játékát, az egy igazán mécsestörős pillanat volt. A Hachit alakító szintén übervékony Miyazaki Aoi ugyancsak nagyon ügyes volt és a szerepét tekintve, szerintem sokkal nehezebb dolga volt mint Mikának. Nagyon jól visszaadja a törékeny, naiv lány karakterét. A Nobut játszó Narimiya Hiroki az Azumiból lehet ismerős, de aki még nála is felismerhetőbb, a seszínű haja ellenére az Matsuyama Kenichi, aki Shint formálja meg. Amikor megláttam, hogy néz ki, volt nagy LOL. Igaz hogy nem egy jelentős szerep és alig volt benne mondanivalója, de ő még így is tökéletes.
A Nana szerelmét (Ren) játszó srácot (Matsuda Ryūhei) a Tabu c. filmben láthattátok. Asszem ő is hozta kellőképpen a karaktert, rideg volt, elérhetetlen és amikor kellett ott nagyon cuki. Egy pillanatra sem volt monoton a film, sőt, annak ellenére hogy 113 perc, végig lekötötte a figyelmem. Aki szeretné újra élni a tinikorát, annak problémáival és minden szépségével, az nézze meg ezt a filmet. Tuti nem lesz csalódás.

 

Nana 2

A történet ott folytatódik ahol az előző abbamaradt. Ez az rész sokkal inkább Hachi szerelmi életéről szól, mint az előző. Hachi járni kezd Takumival, csak szegényke túlságosan naiv. Még mindig álomvilágban él, nem ismeri fel, hogy Takumi egy szupersztár, rengeteget dolgozik, koncertezik, interjút ad, dedikálásokra jár és alig van szabadideje. A többieknek nem is tetszik, ahogy Takumi bánik a lánnyal, de Hachi döntését tiszteletben tartják. Közben Nana is egyre többet melózik, hogy végre ismertek legyenek, sikerül is leszerződniük egy nagy lemezcéggel. Már minden majdnem egyenesbe jön, mikor Hachi azt mondja, hogy kész, ennyi volt, ő nem bírja tovább, hogy háttérbe van szorulva. Telefonál Takuminak és szakít vele.
Nobu, Nana zenekarának az egyik gitárosa-aki jellemét tekintve teljesen olyan mint Hachi- már régóta szemezgetett Hachival, elérkezettnek látja az időt, hogy bevallja, hogy szereti a lányt. Ez megtörténik, most aztán már nem lehet semmi ami a boldogság útjába állhat, elvégre Takuminak tipli, Nobu most a nyerő srác, Hachi merg terhes.
Megkezdődik a találgatás, hogy kitől? Persze Takumi is megtudja hogy mi van Hachival, és nem hagyja annyiban.....
 

 

Ebben a részben már más színésznő (Ichikawa Yu) játssza Hachi szerepét, de ez nem ment a minőség rovására, és legnagyobb bánatomra Kenichi nem látható, de aki helyettesíti a mindössze 18 éves Hongō Kanata, egy merő bűbáj és cukiság. Az első gondolatom az volt, mikor megláttam, hogy zabálnivaló és ahogy eljátssza a kerítő szerepét az felejthetetlen. Sok kellemes percet tesz hozzá a filmhez.
A sztár allűröktől sem mentes Takumit megformáló nagyon jóképű Tamayama Tetsuji egy főnyeremény ebben a filmben. Néha nem lehet eldönteni, hogy pozitív vagy negatív szereplő-legalábbis nekem csak a végére derült ki- de asszem ez így volt jó. Végig azon járt az agyam, hogy most akkor mi lesz, bevállalja e amit kell, vagy marad a luxus életében és nem foglalkozik egy szürke kis fannal, mint Hachi.
Összességében nekem ez a második azért tetszett jobban mert sokkal több volt benne az olyan rész, ami megmozgatja az ember szívét. Az elsőben is volt, sőt, az úgy volt tökéletes- mint ennek a felvezető része- itt azt hiszem már kellett hogy ennyi minden történjen.

 

Szándékosan nem írok le minden részletet, hogy maradjon érdekesség annak aki bevállalja a filmet.(Youtube-on darabolva nézhető.) Nekem az tetszett a legjobban-mindkét részben- ahogy a fiúk a lányokkal törődtek. Akár Nanának, akár Hachinak voltak gondjaik, a fiúk mindig melléjük álltak, kedveskedtek nekik- sokszor a lányok tudta nélkül-, ha kellett akkor megvédték őket, ha kellett akkor támogatták őket, ha kellett akkor pedig közösen jól beszűrtek.
Mindkét film abszolút nézhető, igaz az első fél órában végig azon agyaltam, vajon esznek e valamit ezek a színészek a fényen és levegőn kívül, mert mindenki olyan extravékony, hogy már az is természetfeletti, hogy nem esnek össze.
No, végezetül, vannak benne nagyon édes jelenetek, vicces, romantikus, sírós, megható, törődős, odabújós, szomorú, érzéki, egyszóval király.
Az első rész 2005-ös, a második egy évvel későbbi.  Mindkét filmet Otani Kentaro rendezte és azt mondom hogy iszonyú jól megcsinálta.
Az animéről nagyon szép leírást találtok ITT.

 

 

Címkék: távolkeleti filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr69795979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GEe 2008.11.30. 14:17:40

Úgy tudom ez manga formájában megjelent magyarul, azt nem tudom melyik volt előbb. Amúgy nem én vagyok a célközönség, de olyanok is dicsérték akiket szintén nem tartottam annak (mangát), úgyhogy nem lehet rossz a film se.

Armida 2008.11.30. 17:39:37

FayeFaye: arigato :)

Armida 2008.11.30. 18:53:43

FayeFaye, köszi.
Az animax már leadta pár éve, az egyik kedvencem. :)

gatsy 2008.12.01. 14:50:44

Érdemes megfigyelni, hogy a nana, ill. a hachi japánul 7 és 8...

Armida 2008.12.01. 14:58:49

Ez így igaz. :)
És még sok érdekes dolog van, amit meg lehet tudni a filmről. Ezért is szeretem a youtube-os feliratokat, mert ott szinte minden érdekességet felül kiírnak.

FayeFaye 2008.12.01. 15:48:11

Pl. hogy Japanban baromi draga a taxi.:P Nekem a replacement Hachi egyaltalan nem tetszett, az elozo annyira cuki volt! Inkabb megneztem az anime utolso epizodjat, hogy megtudjam mi lett a vege. Az Ai Yazawa tortenetek minidg ilyen keseredesen vegzodnek?!

Armida 2008.12.01. 17:30:45

Nem tudom, én csak ezt az egy animét láttam tőle, de csak egyszer néztem meg az utolsó részt, utána pedig, amikor ismételték azt már meg sem néztem, csak addig amíg együtt vannak.

Ezekszerint megnézted mindkét rész a Nana-ból? De jó! Remélem azért tetszett. :)))

Armida 2008.12.01. 17:44:41

FayeFaye, figyelj csak. Ha szeretnél olyat, ami happy end,, állati romantikus és baromi vicces, akkor a Junjou Romantica-t kezd el nézni. Műfaját tekintve yaoi (fiú-fiú) de ahogy elnéztem tube-on hetero srácoknak is tetszik, annyira jó kis anime. Én most a 2. évadnál tartok, de itt egy link az első részről:

www.youtube.com/watch?v=rkzzu8OMh1M

FayeFaye 2008.12.01. 18:28:22

Nem csak ezt az egyet lattad tole, a Paradise Kiss-t is o irta.:) Ritkan szoktam romantikus animeket nezni, a ParaKisst is veletlenul lattam es azota probaltam nehanyszor keresni a Nanat es a Gokinjo Monogatari-t, de senki sem szorja. Most a Vampire Knight Guilty-t nezem.:) A kedvencem a Eureka7 volt, allati romantikus, jo a vege es meg robotok is vannak benne.:P

Armida 2008.12.01. 19:10:45

Basszus, én is nézem a Vampire Knight-ot! Épp ma néztem a legutóbbi részt! :D
süti beállítások módosítása