Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: A képlet szerint Nicolas Cage sikert ért el

2009.03.22. 19:24 koimbra Szólj hozzá!

Nicolas Cage elfoglalt színész, idén is 5 filmhez adja a nevét, 2007-ben pedig 4 alkotásban láthattuk őt, 2008-ban viszont megpihent, csak egy produkcióban játszott. Legutóbb a Veszélyes Bangkokban láthattuk őt, amelyet a kritika szétszedett és a közönség sem özönlött a vetítésekre. Ezt az évet a Képlet (Knowing) thrillerrel kezdte, a kritikusok negyede nyilatkozott róla elismerően, a nézőket ez nem zavarta és annyian jelentek meg a mozikban, ami elegendő volt ahhoz, hogy a box office lista élére kerüljön a film. A Veszélyes Bangkok, a Next, A rejtélyek szigete amcsi bevételét már most leelőzte, az 50 milliós gyártási költségeit pedig biztos teljesíti.

 

Háromszor is megnéztem és valóban nincs Judd Apatow feltüntetve a Spancserek (I Love You, Man) vígjáték mellett, pedig Paul Rudd és Jason Segel előszeretettel tűnnek fel alkotásaiban. A kritikusok 82 %-ának tetszett a film, az imdb-n is 7,8-en áll jelenleg, azt mondanám a 60 milliót biztosan beveszi, ennél többre is van esélye.

 

Clive Owen megszívta, idén a ez már a második ügynökös filmje, ami nem nyit túl jól, bár sokkal jobban hozott, mint A bűn árfolyama. Julia Roberts neve is régen csillogott már fényesen Hollywoodban, ő nem ezzel a produkcióval fog visszatérni az élvonalba. A kritikák 65 %-a kedvelte a filmet.

 

Régebben bemutatott filmek

A múlt heti első, a Boszorkány-hegy a negyedik helyre csúszott, bevétele 47-%-kal megcsappant, nem tudni mennyibe került a film, de a sok trükk miatt valószínűleg nem volt olcsóság. Ha így folytatódik a zuhanása, akkor Dwayne Johnson ismét elkönyvhelt egy buktát. Befürdött a Watchmen, múlt héten csak sejthető volt, most már bizonyos. Hiába is hype-olták ezerrel a film bukta, nemzetközileg sem tódulnak rá az emberek. Utólag belegondolva Alan Moore műveiből készült produkció egyike sem volt hatalmas siker a mozikban. A Warner az adatok láttán meghúzta a vészféket, azt mondta nem lesz több R besorolású szuperhősfilm, az egyszer biztos. A stúdió kezében vannak a DC képregények megfilmesítési jogai (Wonder Woman, Superman, Villám, stb), tehát nem számíthatunk majd nagyobb durvulásra ezekben. Hatodik helyre csúszott a The Last House on the Left, jövő hétre szerintem ki is kerül a top 10-ből. Az Elrabolva bemutatásának nyolcadik hetében kikerült az első négyből, a hetedik helyre szorult, folytatása érkezik majd. A felolvasó bevétele túlhaladt valamivel az előállítási költségein (32 millió), közel 33 milliónál jár, A kétely pedig 33 milliót hozott eddig, bevételükhöz nem sokat tudnak már hozzátenni, akárcsak a Benjamin Button, amit még talán megpróbálnak átlökdösni a 127 millión, de azon túl sok plusz dollárra már nem számíthat (összesen az amcsi és nemzetközi bevételekkel együtt 327 milliónál tart).

 

Hétvégi becsült amerikai mozis bevételek, az adatok millió dollárban értendőek

 

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

Képlet

24,81

24,81

50

Képek

előzetes

jelenet

Spancserek

18,00

18,00

 

Előzetes

Kettős játék

14,40

14,40

 

Szinkronizált előzetes

Boszorkány-hegy

13,00

44,71

 

Előzetes

Watchmen

6,72

98,06

150

Iromány,

jelenetek,

 

The Last House on the Left

5,91

24,04

 

Előzetes

Elrabolva

4,10

133,13

45

Iromány

Gettó milliomos

2,70

137,20

15

Iromány

Madea Goes Jail

2,51

87,20

 

 

Coraline

2,14

72,80

45

Szinkronizált előzetes

Iromány

 

 

Jövő héten John Cena akciózik A tengerészgyalogos után, jön a The Haunting in Connecticut horror és a Szörnyek az űrlények ellen animációs film is befut.

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr941018633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása