Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nicholsont akarják a Jackie Robinson életrajzi filmbe

2011.10.13. 21:03 koimbra Szólj hozzá!

Jack Nicholsont mindenki akarja, de a legendás színész az utóbbi években belassított és kevés filmre mond igent. 2007-ben a Bakancslistában (The Bucket List) láthattuk, majd legközelebb 2010-ben játszott el egy mellékszerepet a Honnan tudod? (How Do You Know) megaköltségvetésű gyatra vígjátékban.

A Jackie Robinson életrajzi filmben a Brooklyn Dodgers baseball csapat igazgatóját, Branch Rickey-t alakíthatná. Rickey olyat tett, amit addig senki, egy fekete bőrű játékost szerződtetett le, Robinsonnak ezután keményen kellett küzdenie, hogy a nézők és saját csapattársai elismerését is kivívja. Az igazgatót Robert Redford akarta eljátszani, 2005 óta próbálta elérni, hogy összejöjjön a költségvetés és végre megadják a zöld utat a projektnek, ám a színész-rendező éppen a The Company You Keep előkészületeivel van elfoglalva, így beéri azzal is, ha csak producer lehet. Brian Helgeland tollából származik a forgatókönyv és a rendezést is bevállalta, tőle eleddig a Visszavágót (Payback) és a Lovagregényt (A Knight's Tale) láthattuk.

A Pénzcsináló szakmai és közönségsikere után érthető, hogy hirtelen előtérbe került a baseball és talán Redford is ezért egyezett bele, hogy helyére egy másik, nagy nevet keressenek. Most van a baseball a reflektorfényben, most kell kiaknázni a lehetőséget. Clint Eastwood is pont egy baseball témájú film kedvéért áll újra a kamera elé.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr413301339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása