Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Szerelem és egyéb katasztrófák

2008.01.21. 20:35 Miecs 2 komment


Aranyos kis film, de talán több pozitív jelző nem is illik rá. Rendben talán még pár: jól van megszerkesztve, a zene választás tetszik, szereplők is jól vannak kiválasztva. Számomra szereplőkben az tetszik a legjobban, hogy teljesen élethűnek hatnak, és nem sztár számba mennek. Brittany Murphy teljesen átlagos testalkata (nem anorexiás, most jöttem a plasztikai sebésztől típus) , Matthew Ryhs egyáltalán nem tipikusan a „távolról meglátod rajta, hogy meleg” fejével, inkább tűnik heteronak, és Santiago Cabrera ugyan latinos, de nem macho kinézetével, közel hozza talán szívünkhöz a film karaktereit. Még ami nekem a szívebe lopta magát: a filmet, mintha most írnák, az író direkciói olvashatóak az elején és végén, valamint forgatókönyv a forgatókönyvben, hisz Peter karaktere filmet a saját élete és barátai élete alapján.

 

Pár dolog, ami eröltetett benne kissé megbontja azt a követelményt, elvárást, amivel egy néző beül a moziba. Számomra teljesen illúzió romboló, amikor eröltetetten ecseteli egy-egy szereplő, hogy hisz ha ez egy film lenne minden szép és jó lenne, de ez a való élet. Valahol nem egy ilyen műfajú és formájó filmbe illik ez a kijelentés. Természetesen minden rendezőnek, filmkészítőnek szíve joga ilyet beletenni, illetve néha nagyon is elvárja ezt az ember. De! Számomra emiatt nincs a film végén katarzis. Ezért nem tudom élvezni egyszerűen a filmet. Ha már egy ilyen romantikus vígjátékot néz az egyén, azért várja, hogy az illúziót, ne rombolják már le. Egy romantikus filmet én például azért nézek meg, hogy a végén jöjjön  a megnyugvás, hogy minden a helyén van, a világ csak jól működik és csak van igaz szerelem. Valahogy ez a film a szerelem fogalmát sem úgy kezeli, ahogy egy romantikus filmben elvárnánk. Oké, oké, nagy igazság, hogy nem csak az azonnal fellángoló, szerelem első látásra működik, és nem csak ezeknek kell élni. Ám  a szemünk előtt lezajló szerelembeesés, amit nem vagyunk hajlandóak észrevenni magunktól, hanem kell valaki, hogy ráébresszen is lehet sokkal boldogabb, szebb és feloldozóbb.

 

A film karakterei érdekesek, talán frappánsak is, de a film egy az egyben nem nyerte el a tetszésemet.

Címkék: ajánló kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr58306352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felmosó 2008.01.23. 17:58:06

Minap láttam a filmet, tegnap olvastam is a kritikád róla, hasonló véleményem van nekem is róla:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.06.27. 17:58:43

A minap láttam, de nekem nem tetszett
süti beállítások módosítása