Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Joker tovább mosolyog

2008.08.03. 20:30 koimbra 4 komment

Amerikai hétvégi mozis bevételek 

 

Cím

Hétvégi bevétel

(millió $)

Eddigi bevétel

(millió dollár)

Büdzsé

(millió dollár)

 

Info

A sötét lovag (The Dark Knight)

 

43.8

 

394,8

 

180

Az első 6 perc

Előzetes

A Múmia - A Sárkánycsászár sírja ( The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor)

 

 

42,4

 

 

42,4

 

 

145

Előzetes

Képek a filmből

Jelenetek

Step Brothers

16,3

62,9

65

Előzetes

Mamma mia!

13,1

87,9

52

Kritika

Journey to the Center of the Earth

6,8

73

60

Előzetes

Képek

Swing Vote

6,3

6,3

21

Előzetes

Hancock

5,2

216

150

Kritika

 

Wall-E

 

4,7

 

204,2

 

180

Kritika (Koimbra írása, ez pedig Miecsé)

X-Akták: Hinni akarok (X-Files: I Want to Believe)

 

3,4

 

17

 

30

Előzetes

Képek

Csimpilóták

2,8

22

37

Előzetes

 

Új filmek: A Múmia első része még nehéz szülés volt, a forgatókönyv sok változaton esett át és különböző rendezők nevei merültek fel a rendezés kapcsán, mint pl. George A. Romero vagy Wes Craven. Aztán jött Stephen Sommers a forgatókönyvével, amiben láttott fantáziát a stúdió, így leforgathatta Sommers a filmet. A siker után elkészült a második rész, ami nagyobb sikert ért el. A harmadik részre több évet kellett várni, de most itt van  A Múmia - A Sárkánycsászár sírja (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor). A kritikák szerint a film rossz és gyenge, az imdb-n is 6,1-en áll, ami szintén nem túl jó indulás, a rottentomatoeson pedig 10 %. A második helyen kezdett, ő se tudta legyűrni a sötét lovagot. Az első rész 43,3 millióval indult útjára és 155,3 milliónál volt a vége, míg a második rész 202 millióval zárt 68,1 milliós kezdés után. Szóval ez a leggyengébb kezdés a sorozatban és ha a közönséget nem rettenti el a sok negatív vélemény, akkor a gyártási költsége szintjén végezhet.

Kevin Costner főszereplésével mutatták be a Swing Vote vígjátékot, amely 6,3 millióval nyitott. Ez elég gyenge kezdés, bár nem került sokba, csupán 21 millióba. Costner mellett szerepel még Paula Patton, Stanley Tucci, Dennis Hopper és Kelsey Grammer. Costner az utóbbi időben főleg kisköltségvetésű filmekben szerepelget, a nagyobb filmekbe egy ideje már belebukott. 

 

Régebbi filmek: A sötét lovag (The Dark Knight) továbbra is jól hoz a kasszáknál, hamarosan beléphet a 400 millión túliak klubjába, ahol nem túl nagy a tolongás, eddig csak 5 film található itt (Titanic, Karib-tenger kalózai: A holtak kincse, Shrek 2, Pókember, Star Wars: Baljós árnyak). Az imdb-n még mindig első helyen tanyázik, valószínűleg nem is mozdul ki onnan egy darabig. A Shrek 2 441 millióját lehagyja, ez nem kétséges, de hol lesz a vége? A 600 milliót szerintem nem éri el, a Titanicnak nem kell aggódnia, de a Pókembernek igen, mivel kiderült, hogy Batman a legnépszerűbb hős a képregények világában. A pletykák szerint Johnny Depp lesz Riddler a harmadik részben, míg Philip Seymour Hoffman pedig Pingvin. Szintén lehetett olvasni, hogy Angeline Jolie lehet majd Macskanő.

Will Ferrell a Step Brothersben röhögteti tovább a népet, méghozzá úgy néz ki profitképes a film. Ferrell idén már buktázott egyet a Semi-Proban, ami kicsit fura volt, hiszen két sportot, a Nascart és a korcsolyázást nagy sikerrel. A Step Brothers-szel szépített, talán még a 100-as határt is beveszi. A Mamma mia!-t is kedveli a nép, itt már bizonyos a száz milliós határ elérése, mellesleg a film megdöntötte a legjobban nyitó musical rekordját is. Brendan Fraser egy másik alkotással, a Journey to the Center of the Earth-szel képvisleteti magát a listán. A Walden Media egyszer már bukott egy combosat a Nyolcvan nap alatt a Föld körüllel, ami szintén Verne Gyula könyvén alapszik (főszerepben Jackie Chan), de bátran elkészítettek ezt a filmet. Ezúttal nincs szó buktáról. A Hancockban még van erő, Will Smith még tovább hozza a milliókat, készíthet bármit abból siker lesz. Előbb utóbb talán a Bad Boys 3 is elérkezik. A Pixar ismét minőséget szállított, a Wall-E-re az emberek elmentek rá szépen a moziba, jelenleg 204 milliónál jár, hamarosan behozza a Kung Fu Panda elért eredményét (210,4) is (mellesleg nem is nagyon emlékszem hirtelen olyan mesére, ami sci-fi volt és nagy bevételt ért el). Az X-Akták: Hinni akarok (X-Files: I Want to Believe) bukás, kritikák lehúzták szépen, a nézők többségének meg nem tetszik, bár az imdb-n még 6,7-en áll. A 10 évvel ezelőtt bemutatott mozifilm ¼-ét éri el. Chris Carter egy harmadik részt is elkészítene, de ezt a sikertől tette függővé. A nemzetközi bevételeken fog múlni minden tehát. Tizedik helyen a Csimpilóták (Space Chimps), amit az angol Vanguard Animation készített, nevükhöz kötődik a Vad galamb és a Fedőneve: Pipő, amelyek (szerintem) írtó rossz mesék voltak. Siker nem lesz a meséből Amerikában, az már a bemutatáskor látszott.

 

Limitált bemutatók: A Frozen River drámát 7 moziban mutatták be és 73,000 dollárral zárta a hétvégét (előzetes), a Sundance fesztiválon a zsűri nagydíját nyerte el. A Sixty Six Helen Bonham Carter főszereplésével készült még 2006-ban, Amerikában most mutatták be, 2 moziban 11,400 dollárt ért el. Az In Search of a Midnight Kiss romantikus vígjáték 14,600 dollárt hozott 2 moziban. Bemutatták a Midnight Meat Train-t is (2 perc a filmből, előzetes) 102 moziban, de alig érdekelt valakit, 32,000 dollárt hozott.

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr8598907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.08.03. 21:01:14

Depp-et és Jolie-t ide nekünk azonnal! :D
Seymour Hoffman már inkább véleményes a szememben.

Repce Manó 2008.08.03. 22:27:34

"nem is emlékszem olyan mesére, ami sci-fi volt és ilyen nagy bevételt ért el"
mert nem volt olyan, de használjuk az animációs film kifejezést, a mese az, amit anyukám felolvas nekem lefekvés előtt...
szóval all time sci-fi animációs filmek
1. Wall-E - 204.2M
2. Lilo és Stich - 145.8M
3. Robotok - 128.2M
4. Atlantis - 84M
5. Kincses bolygó - 38.1M

szakirodalom:
www.boxofficemojo.com/genres/chart/?id=scifianimation.htm

Koimbra 2008.08.04. 06:27:14

Igazad van, nekem elsőre a Titan AE , az Atlantis és a Kinces bolygó ugrott be. A Robotok szvsz korrekt eredmény, de nem kiemelkedő, talán ha úgy vesszük, hogy nem a Disney és a DW terméke

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.08.04. 13:40:32

Jól tartja magát a Dark Knight...
süti beállítások módosítása