Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: A sötét lovag negyedik hete őrzi első helyét

2008.08.15. 14:34 koimbra 14 komment

Egy kis késéssel egy rövid box office a múlt hétvégéről

Batman tovább szárnyal, negyedik hete nem lehet kiebrudalni az első helyről, jelenleg 26,1 milliót kasszírozott, amivel már 441,6 milliója van. Az 500-on is túllép majd hamarosan. A következő részre felmerült már Johnny Depp neve, ő a Denevérember egyik ellenfele lenne, szintén Philip Seymour Hoffman nevét pedig a Pingvin esetében emlegették, Angelina Jolie pedig talán a Macskanő hacukájába bújhat. A Pineapple Express csak a második helyet kaparinthatta meg, a filmet már szerdán bemutatták, így a hétvégi eredményével együtt 41,3 milliót szedett össze. A Múmia harmadik része zuhant egy nagyot, csak 16,4 milliót tudott hozzáadni bevételéhez, így 71 milliót hozott már, a kritikusok és a nézők nagy többsége egyaránt nem tetszésüknek adtak hangot. Egy esetleges negyedik részről már pletykálgatnak. A Négyen egy gatyában második része is szerdán kezdett, a hétvégével együtt összesen 19,6 milió dollár lehetett a neve mellett. Az első rész 39 millió dollárt hozott pályafutása alatt. A Step Brothers 81,1 milliónál jár a hétvégi 9,1 millióval együtt, a Mamma mia! (Miecs kritikája, én is írtam róla) pedig a 8,2 millió plusszal átlépett a 100-as vonalon, így már 104,1 milliója van. A 60 millióból forgatott Journey to the Center of the Earth 81,7 milliót hozott eddig a hétvégén hozzáadott 4,8 millió dollárral együtt, a Hancock pedig 3,3 milliót hozott, amivel már 221,7 millió dollár a bevétele. A Wall-E ezen a héten lehagyja a Kung Fu Pandát, jelenleg 210,2 tudhat magáénak a hétvégi 3,1 millióval együtt (az én írásom róla itt, Miecsé kritikája pedig erre).

Néhány limitált bemutató:
A Bottle Shock-ot 48 moziban mutatták be, 346,143 dollárt ért el, míg az Elegy Ben Kingsley-vel és Penelope Cruzzal 6 moziban 104,168 dollárt szedett össze, valószínű kap még pár mozit. A Hell Ride-ot is benyomták 82 moziba egy roppant gyenge 100,164 dollártos eredménnyel zárta a hétvégét. Brian Cox és Tom Sizemore thrillere a Red 2 moziban hozott összesen 3,176 dollárt.

Ezen a hétvégén kerül mozikba a Mirrors (az első 3 perc erre) és a Star Wars: Clone Wars is, a Tropic Thunder-t pedig már tegnap bemutatták. Valamelyik csak letúrja az első helyéről Batmant.
692 moziban mutatják be Woody Allen új filmjét, a Vicky Christina Barcelonát, 452 moziban pedig a Fly Me to the Moon 3-D-s animációs mese indul útjára, no meg egy vígjáték is jön, a Luke Wilson főszereplésével készült Henry Pool is Here.

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr79617345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pszt! 2008.08.15. 16:58:05

Azért olyan sikeres a batman, mert egyetlen normális film sem jön ki nyáron, holtszezonban. Jól csinálták a forgalmazók, hogy ilyenkorra tették a bemutatót. De amint lesz vmi nagyobbszabású sikerfilm, simán lemossa a denevérembert.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.08.15. 17:10:30

Kinek mi a normális, a Pokolfajzatra is azt mondták, hogy milyen jó, erre a kezdeti remek szereplés után igen gyors ütemben csökkent a bevétele. A Hancock és a Wall-E is hozta az elvártakat, akárcsak a Vasember vagy az Indy 4, a Mamma mia! is pazarul szerepel. A nyár nagy buktája szerintem a Speed Racer, no meg Az üresfejű.

Rusi 2008.08.15. 17:16:17

Holtszezon??? Annyi jó film volt nyáron mintha karácsony lenne:D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.08.15. 17:20:57

Az X-akták bukta, de egyáltalán nem nagy. 30ból készült, 20nál jár, jönnek a külföldi bevételek, meg a dvd eladások, még profit is lehet belőle, meg még egy folytatás.

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.08.15. 17:22:31

Csakhogy a várakozásokat torony magasan alulmulta. Mint ahogy a film is a nézőkét.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.08.15. 17:37:48

Na ja, de ha mondjuk 5-6 év múlva megint felvetődik az ötlet, hogy kéne még egy X-akta, akkor a bevételt tekintik meg és ha az jön ki, hogy volt rajta haszon, még neki is ugranak esetleg, Chris Carter már mondta is, hogy vannak tervei a harmadik részre. De ez a nyár a Batmanről fog szólni, hogy milyen rekordokat döntött meg, hogy gyakorlatilag ő lesz az, aki a legjobban megközelítette a Titanic 600 millióját

Tájfájter 2008.08.15. 19:08:48

Holtszezon: Értsd mindenki nyaral (igen, Ámerikában is nyaralnak az emberek), illetve nincsen sportszezon (NFL pl), ami elég sok nézőt leültetne a TV elé hétvégén, "csak" egy olimpia van.

Így a Batman időzítés mondható jónak is, habár azért a kategóriájában elég jó lett, amire a Heath Ledger hype is rátett.

ősember 2008.08.15. 21:57:41

Hát nem vagytok túl járatosak a témában, mióta világ a világ azóta a nyár a főszezon. Néhány filmet karácsonyra időzítenek ( ált. családi vígjátékokat) de a nagy mozik mind nyárra jönnek ki.

Repce Manó 2008.08.15. 22:46:06

ősember: "a nagy mozik mind nyárra jönnek ki" - gondoljunk azért a Gyűrűk Urára és az első, második, negyedik Harry Potterre, az előző Narnia-ra, a Legenda vagyok-ra idén, illetve a King Kongra... azért egy decemberre karácsony előtt legalább két igazán nagy blockbuster esélyes.
De tény, hogy a nyáron erősebb filmeket mutatnak be, mint karácsony tájékán...

Advanced Flight 2008.08.16. 00:23:47

Ne öljetek meg, tudom, hogy ezt a filmet (mármint a Batmant) csak dicsérni szabad, de én ma néztem meg, és iszonyatos csalódás volt, főleg azok után, hogy már ki is kiáltották a világ legjobb filmjének.
Unalmas, hosszú, gagyi a forgatókönyv, zavaros és szétesik a történet, a szereplők karakter-és arcnélküliek, az akciójelenetek viszont csak a jó közepes átlagot hozzák.
A főszereplő csaj ellenszenves, Heath Legder teljesítményét meg csak azért nem minősítem, mert ugye halottakról jót vagy semmit.
Lehet, hogy túl sokat vártam tőle, de ez a film szerintem jó esetben is csak egy átlagos, felejthető akciófilm.
Az egyetlen pozitívum Harvey Dent.

Rusi 2008.08.16. 11:39:30

"ez a film szerintem jó esetben is csak egy átlagos, felejthető akciófilm"-Te sem tudod mitől jó egy jó film:)

"Heath Legder teljesítményét meg csak azért nem minősítem, mert ugye halottakról jót vagy semmit."-Meg, hogy mitől jó egy színész...

Advanced Flight 2008.08.16. 13:05:44

Kedves Rusi!
Én veled ellentétben nem azt a jó szokást követem, hogy kritika nélkül fogadok el minden hülyeséget, amit leírnak egy filmről, és nem igazodom agyatlanul az aktuális trendhez...
Ez egy max. közepes film volt. (Megnézném mondjuk egy év múlva, hogy mi marad a nagy lelkesedésből...már csak a 3. az imdb-n:-))
Azt meg meséld már el. hogy HL mitől volt olyan jó színész? Mert buzit játszott? Ti komolyan nem veszitek észre, hogy Hollywoodban mindent és mindenkit kitömnek Oscarral, ha
-buzik szomorú sorsa a téma
-Vietnam/Korea/stb. háború a téma
-holokauszt a téma

Na csá.

Rusi 2008.08.16. 13:32:20

Látom Te jobban tudod, h nekem miért tetszik a film mint Én, ez aranyos:)
3x láttam a filmet és nem követek semmilyen trendet, egyszerűen én másképpen éltem meg a történetet mint Te,lebilincselő és végig tart valamilyen feszültséget,sztem nem szétesett hanme jól követhető és sokat mondó története van...

HL: erre a szerepre mondtam kimondottan, h hatalmasat alakított, ha Te ezt nem látod(mert mindenki más igen) akkor nem tudom, h Te milyen alakításra mondod,h jobb mint közepes:)
süti beállítások módosítása