Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Akumu Tantei - Nightmare detective

2008.12.30. 16:50 Armida Szólj hozzá!

Amikor elkezdtem nézni, már tudtam, hogy megint belehúztam a tutiba, ismét sikerült beleakadnom egy depresszív filmbe, de sebaj. A sztori röviden arról szól, hogy egy elvetemült gyilkos úgy tudja másvilágra juttatni áldozatait- akik igencsak erős késztetést éreznek az öngyilkosságra- hogy álmukban befolyásolja őket. A rendőrség tehetetlen- ami totál érthető, egy láthatatlan bűnözőt baromi nehéz letartóztatni- de aztán változik a képlet, mikor a csini Keiko nyomozó (Hitomi- aki úgy lépkedett a filmben mint egy manöken, de azért ügyesen eljátszotta a szerepet) megérkezik és másik szálon folytatja a nyomozást. Az őrsön kizárólag pasik nyomoznak, le is nézik a csajt (ami baromi dühítő és primitív) de amikor eredményeket ér el, akkor már elismerik, de még ez is kevés a tettes elfogásához. Az igazi fordulat akkor következik be, mikor megtalálják Kagenumát (Matsuda Ryuhei- Tabu, Izo, Nana) aki sokkal májerebb mint a gyilkos, ő ugyanis nemcsak álmokba lát bele, hanem az emberek gondolataiba is, csak egy baj van vele, semmi kedve sincs segíteni a rendőrséget.

 

A filmet Tsukamoto Shinya színész/rendező prezentálta, még 2007 elején és szerintem állati jól megoldotta. Az álombéli jelenetek kicsit horrorra emlékeztetnek, de ez így lett jó. Az egyetlen negatívuma a filmnek- szerintem- hogy pont a Nightmare detective-t( Matsuda )nem láttam benne elégszer, nagyon kevés szerepet kapott és nem is emeli olyan magasságokba mint azt a karakter megérdemelte volna. Második rész is van, de azt még nem sikerült megszerezni.

Ezt a filmet tényleg csak azok nézzék meg, akik szeretnek nézni szuicid hajlamú emberkékről szóló filmeket. Szerintem csak egyszer nézhető, de akkor hozza az érzéseket amiket kell.

 

Bemutató:

 

 

És a második rész előzetese itt megnézhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr32848918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása