Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Clooney a tárgyalóteremben

2009.02.03. 16:01 koimbra Szólj hozzá!

Még tavaly augusztusban szerezte meg George Clooney produkciós cége (a Smoke House) Jonathan Mahler regényének a The Challenge megfilmesítési jogait. Ehhez most sikerült egy politika témában járta forgatókönyvírót leszerződtetne Aaron Sorkin személyében, ő írta Az egy becsületbeli ügy, a Charlie Wilson háborúja filmeket és az Elnök emberei (West Wing) sorozat is neki köszönhető. Jelenleg Clooney azon gondolkozik, hogy nem csak a főszerepet, de a rendezést is elvállalja.

A film egy tárgyalótermi dráma lesz és Salim Hamdan esetét dolgozza fel, aki Oszama bin Laden testőre és sofőre volt, majd 5 évig ült Guantanamoban mindenféle bírósági tárgyalás nélkül. A The Challenge nem Hamdan ártatlanságot fogja bizonygatni, hanem a jogtalanságokat állítja a középpontba.

George Clooney bizonyított pár politikai filmben, a Sziriánában nyújtott alakításáért Oscart kaptt és jelölve volt a Michael Claytonért is.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr79920451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása