Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Eléggé kellett egy romantikus film a népnek

2009.02.08. 20:49 koimbra Szólj hozzá!

Új bemutatók:

Első helyen kezdett a Nem kellesz eléggé (He's Just Not That into You) romantikus vígjáték, amely könyv alapján készült, viszont azt egy Szex és New York epizód inspirálta. A filmhez sikerült sok ismertebb nevet megszerezni, jelen van Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Justin Long, Scarlett Johansson, Jennifer Connelly, ennek ellenére a költségvetést sikerült alacsonyan tartani. A kritikusok több, mint felének nem tetszett a mű és az imdb-n 6,5-el indult, ami nem túl fényes kezdetnek.

 

2298 moziban (közepesen széles bemutató) kezdett a Coraline és a titkos ajtó, amely Neil Gaiman mesekönyvve alapján stop-motion technikával készült Az imdb-n 8,2-en áll ez az animációs film és a kritikák nagy többsége is dicsérte A hétvégén összegyűjtött 16,3 .millió dollár nem egy rossz kezdés, de mivel 75 (bár az imdb-n 35 van megadva) millióból készült eléggé össze kell szednie magát, hogy behozza költségeit. De ha azt nézzük, hogy amelyik produkcióban benne van Gaiman keze az Amerikában nem volt sikeres. Sem a Csillagpor, sem a Beowulf nem hozta be költségeit, nemzetközileg tudott csak javítani az eredményén.

 

Többeknek a Hipevándor jutott eszébe a Push előzetes megtekintése után, csak itt nem teleportálgattak, hanem telekinézissel szórakoztak a szereplők. Szerintem a trailer egy gyengébb X-Men koppintást sejtet.A közönséget nem hagyta hidegen, de a Hipervándor eredményét nem fogja elérni.

 

A Rózsaszín párduc franchise már több, mint egy évtizede halott volt, mikor 2006-ban Clouseau felügyelő visszatért a vásznakra. A film megosztotta a közönséget, személy szerint én élveztem, szakadtam a kamuflázs akción és a hambürzser jeleneteken. A három évvel ezelőtti film 20 millió után 82-nél zárt, a sequel ennél jóval kevesebbel tudott kezdeni, valószínű, hogy nem éri el az első film eredményét sem és az imdb-n már most rosszabbul áll, mint elődje.

 

44 filmszínházba küldték be a Fanboyst, a Star Wars téma ellenére sem teljesített fényesen, 167.000 dollárt tud csupán felmutatni. A bemutatót többször eltolták egyébként és a filmből is két verzió született, amely majd a dvd-re kerül fel, abban több fingós poén lesz látható. (A film körüli bajokról itt és itt olvashatsz,  emitt pedig jelenetek a produkcióból)

 

Régebben bemutatott filmek:

A Taken teljesen korrekt csökkenést, 18 %-os visszaesést produkált a múlt hétvégéhez képest, már biztos, hogy leelőzi a nemzetközileg összegyűlt bevételét (69 millió dollár), a Paul Blart: Mall Cop sem zuhant nagyot, jövő héten elsőként suhan át a 100 millión ez a film. A Gran Torino -9.9, a Gettó milliomos pedig -3 %-os változást tud felmutatni, ami teljesen jó eredmény. A The Uninvited sem zuhant akkorát, mint amennyit az ilyen kategóriájú filmek szoktak, talán akik múlt héten a Super Bowl miatt lemaradtak róla és meg akarták nézni most pótolták.

 

Szerintem az Oscar-díjra jelölt filmek elég gyérül állnak, a Benjamin Button a 120 milliót tapossa, ha nem halmozzák el díjakkal, akkor a 150-nek búcsút inthet, a Gettó milliomosnak már teljesen mindegy már milyen elismerésekkel fog gazdagodni, a filmet eleve DVD-n akarták megjelentetni, az alkotók meg mereszthetik a szemüket milyen szépen is szerepel az alkotás. A Frost/Nixon még elérheti a 20 milliót, a 25 milliós költségvetését nem Amerikában fogja behozni, a Kétely 20 millióból készült, már 29-nél jár, a harmincason még át fog haladni, de a 40-est már nem veszi be. A felolvasó 32-ből készült, jelenleg 16-ot hozott és nem hiszem, hogy még 16-ot össze tudna hozni, a Milknek van esélye bevenni a 30-ast, de utána rögtön ki is fullad, a Wrestler is 16-nál tart éppen, Mickey Rourke győzelme esetén lehet, hogy sokan fedezik fel maguknak a filmet és még akár 40-50 millió körül is végezhet.

 

Amerikai becsült eredmények, millió dollárban értendőek az adatok

 

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Összbevétel

Info

He's Just Not That Into You

27,46

27,46

25

Előzetes és poszter

Taken

20,30

53,35

46

Iromány

Coraline

16,33

16,33

75

 Szinkronizált előzetes

A Rózsaszín párduc 2

12,00

12,00

 

Előzetes

Paul Blart: Mall Cop

11,00

97,00

26

Előzetes

 

Push

 

10,20

 

10,24

 

Előzetes, poszter, jelenet

 

Gran Torino

 

7,42

 

120,28

 

150

Tv Spotok,

előzetes

betétdal

 

 

Gettó milliomos

4,29

77,42

15

Előzetes,

poszter

 

 

The Uninvited

 

6,40

 

18,37

 

6 perc a filmből, képek, előzetes

 

Kutyaszálló

5,8

55,23

75

Előzetes és poszterek

 

Jövő héten visszatér Jason, a Péntek 13-ban írtja a jónépet, jön a Bűn árfolyama Clive Owennel és Jerry Bruckheimer új filmmel jelentkezik, ami kivétselen nem akció lesz, az Egy boltkórós naplójában helyet kap majd egy előzetes is a Prince of Persiából.

 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr73930960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása