Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Offce: Szikla a hegyen

2009.03.15. 19:43 koimbra Szólj hozzá!

Új bemutatók:

A Boszorkány-hegy sci-fi kalandfilm egy 1975-ben készült alkotás az Escape to Witch Mountain. Újragondolt változata. A forgatókönyv 2007 júliusában még Witch Mountain névre hallgatott, a címet azonban 2008 márciusában megváltoztatták Race to Witch Mountain-re, mikor új forgatókönyv jött a képbe. A főszerepre Dwayne „The Rock” Johnson szerződött le, akire anno ráfogták, hogy lehetne akár Arnold Schwarzenegger utódja az akció világában (Az Amazonas kincsében van is egy jelenet, mikor a képzeletbeli stafétabotot átadja Schwarzi, „Have fun”-mondta Johnsonnak, mikor elmentek egymás mellett, aki csak nézett utána, hogy ez ki a franc volt:)). Azonban egyáltalán nem jött be a dolog, mivel Johnson filmjei nem teljesítettek szépen a kasszáknál. A Skorpiókirály még oké volt, aztán a többi produkció, amiben szerepelt nem hozott valami fényesen (ezek közül talán a Doom volt a legnagyobb bukta), míg a Gyerekjáték vígjátékban végre sikert tudott elérni (Vin Dieselnek is a Gorilla bácsival jött össze csak az, hogy nagyobb összeget hozzon össze a pénztáraknál.). A Boszorkány-hegy nem nyitott rosszul, remélhetőleg a végeredmény nem lesz pofáraesés.

 

Az új bemutatók között a változatosság kedvéért ismét egy remake-kel találkozhatunk, ezúttal egy 1972-es Wes Craven által készített horror-thrillert forgattak újra. A több, mint 14 milliós bevétel szerintem nem rossz, hiszen idén volt már fél tucat hasonló műfajú film. A kritikusok 44 %-ának jött be csak a produkció, ami horror esetében nem is rossz.

 

Tizedik helyett kezdett a Miss March tini-vígjáték A sztori kicsit hasonlít a Kickin It Old Skoolra, ott is egy srác kómába esett, ebből évek múltán ébredt fel és a régi szerelme már más utakon járt, a Miss March-ban is kómába esik, majd mikor magához tér a régi barátnője már másfelé jár.

A rottentomatoes oldalán 5 %-ot kapott.

 

Régebben bemutatott filmek:

A rajongók elrohanták a Watchmenre az első hétvégén, akkor már szombatra is megcsappant az érdeklődés iránta, a második víkendjére pedig 67,3 %-os zuhanást kénytelen elviselni. Korábban a filmnek 120 millió dollárt jósoltak, ennyit még összehozhat, a 150 millió dolláros gyártási költségeit nemzetközileg kell összekaparnia. (Itt pedig elolvashatjátok mi lett volna, ha Woody Allan, Pedro Almodóvar, Judd Apatow, Quentin Tarantino, Tyler Perry, Sofia Coppola készíti Zack Snyder helyett a filmet:)) Az Elrabolva továbbra is stabilan tartja magát az élvonalban, kisebb csökkenéseket produkál, hozzánk csütörtökön érkezik és a folytatását már tervezik. A Gettó milliomos leelőzte nagy ellenfelét, Benjamin Buttont és már túl van a 130 millió dolláron. Kisebb csökkenésekkel tartotta magát a top10-ben Paul Blart: Mall Cop, a Nem kellesz eléggé és a Coraline.

 

 

Limitált bemutatók:

4 filmszínházban került bemutatásra a Sunshine Cleaning Amy Adams és Emily Blunt főszereplésével, 214,000 dollárt hozott, ami elég szép eredmény. 7 helyen ment a Brother at War dokumentumfilm, 35,000 dollárt hagytak ott a nézők a mozikban.

 

Hétvégi amerikai becsült mozis bevételek

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi összbevétel

Büdzsé

Info

A Boszorkány-hegy

25,00

25,00

 

Előzetes

Watchmen-Az Őrzők

18,07

86,00

150

Iromány,

jelenetek,

 

The Last House on the Left

14,65

14,65

 

Előzetes

Elrabolva

6,65

126,83

45

Iromány

Tyler Perry's Madea Goes to Jail

5,13

83,20

 

 

Gettó milliomos

5,02

132,62

15

Iromány

Paul Blart: Mall Cop

3,10

137,76

26

Előzetes

Nem kellesz eléggé

2,90

89,00

25

Előzetes és poszter,

iromány

 

Coraline és a titkos ajtó

2,65

69,14

 

Szinkronizált előzetes

Miss March

2,35

2,35

 

Előzetes,

poszter

 

Jövő héten jön a Knowing Nicolas Cage-dzsel, Duplicity Clive Owennel és Julia Robertsszel és az I Love You, Man vígjáték.

 

Így a végére megjegyzem, hogy 8 országban mutatták be a Dragonball: Evolultion filmet, 10  millió dollárt hozott.

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr481004155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása