Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Na mi a bruttyó?

2009.03.29. 19:48 koimbra 1 komment

Új bemutatók:

Az év első városrombolós alkotása megérkezett, igaz ez még gyerekeknek szóló csomagolással bír, csak később jönnek majd az igazi katasztrófafilmek. 4104 moziban indult útjára a Szörnyek az űrlények ellen 3D-s animációs film, ami az ötödik legnagyobbnak számít a PG kategórián belül és minden idők harmadik legjobb márciusi nyitóbevételével büszkélkedhet és a 2009-es eddigi legnagyobb nyitányát is ő birtokolja még. Az alkotásnak van ideje kitombolnia magát, csak egy hónap múlva érkezik a konkurencia, addigra meg bőven meg tudja magát szedni, 200 millió közeli bevétel már szerintem biztosra vehető.

A Mi a bruttyó? köszönés pedig az előzetesből van.

 

Néhány horrorfilmekkel foglalkozó oldal erősen reklámozta a The Haunting in Connecticut művet, pénteken elég erősen kezdett, majd bevétele fokozatosan csökkent szombatra és vasárnapra. Panaszra azonban nincs ok, az idei nagy horror dömpingben elég szép összeget szedett össze, a büdzsé is elég hamar meg fog térülni. A kritikusok ötödének jött be csak ez a horror, ez nem tántorított el sokakat a megtekintésétől. Peter Cornwell rendező kiállta a próbát, jó ajánlólevél számára ez a produkció, hiszen ez volt az első mozija.

 

John Cena A tengerészgyalogos akcióval mutatkozott be, ami szerintem tejesen jó film volt, 80-as évekbeli hangulatot árasztott. A pankrátor szövetség úgy látta jónak ha a 12 Rounds-ba is őt teszik meg főszereplőnek. A film csak a hetedik helyet tudta megszerezni a box office listán, nem lennék meglepve, ha egy hét múlva kipottyanna a top 10-ből. Renny Harlinnak rendezőnek tehát megint nem jött össze a siker, a Háborgó mélység volt az utolsó dirigálása, ami még szépen hozott, azóta csak A testvériséggel nem bukott. Harlin nemrégiben arról beszélt, hogy elkészítené az Utánunk a tűzözön folytatását, a főszereplő pedig Geena Davis filmbeli lánya lenne és Samuel L. Jackson is visszatérne. A 12 Rounds gyatra bevétele láttán nem tudom ki ad pénzt az elképzelése megvalósításához.

 

Régebben bemutatott filmek:

A Képlet a harmadik helyre csúszott le, -40 %-kal csökkent az érdeklődés iránta, jövő hétre már hozza az előállítási költségeinek a szintjét, aminek Nic Cage csak örülhet, az utóbbi időkben kevés esetben tudott pozitív mérleget felmutatni. Tetszik a népnek a Spancserek is, ez nem mondható el a Kettős játékról, ami ugyan nem nyitott annyira rosszul, de a -45 %-os bevételcsökkenés már nem ad okot az ujjongásra. Clive Owennek hanyagolnia kellene az ügynök figurát egy időre. A Boszorkány-hegy sci-fi fantasynek megint egy erőteljesebb bevételcsökkenéssel kellett szembenéznie. Kezdetben még úgy tűnt, hogy talán nagyobb magasságokba fog eljutni ez a film. Hatalmas buktának számít mostmár a Watchmen Amerikában, egyre nagyobb mértékben fogyatkoznak az érdeklődők a mozikban. A nemzetközi porondon sem hozza az elvártakat, a hatalmas hype nem hozta meg a gyümölcsét.

 

Hétvégi amerikai mozis becsült bevételek, az adatok millió dollárban értendőek.

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi amerikai bevétel

Büdzsé

Info

 

Szörnyek az űrlények ellen

 

58,20

 

58,20

 

165

Marketing,

4 perc a filmből

Szinronizált előzetes


The Haunting in Connecticut


23,01


23,01

 

Előzetes és animált poszter

 

Képlet

 

14,70

 

46,22

 

50

Képek

előzetes

jelenet

 

Spancserek

12,60

37,00

 

Előzetes

Kettős játék

7,55

25,63

 

Szinkronizált előzetes

Boszorkány-hegy

5,63

53,29

 

Előzetes

12 Rounds

5,3

5,3

20

Előzetes

 

Watchmen

 

2,75

 

103,29

 

150

Iromány,

jelenetek,

 

Elrabolva

2,70

137,07

45

Iromány

The Last House on the Left

2,61

28,45

 

Előzetes

 

A 11. helyezett a 167 moziban futó Sunshine Cleaning, amelyben Emily Blunt és Amy Adams a főszerpelő. Az első két percet alább megnézheted a filmből.

 

Következő héten jön az Adventureland romantikus film és a Halálos iram is befut a mozikba.

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr761033608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.03.31. 08:14:22

Sunshine Cleaning érdekel, Emily Blunt-ot nagyon csíptem az Ördög Pradát visel-ben...
süti beállítások módosítása