Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Frank Darabont képregényt adaptál a kisképernyőre

2009.08.12. 11:26 koimbra 2 komment

Ha Frank Darabonttól másra nem is, de  A remény rabjai alkotására mindig emlékezni fogunk, még biztosan jó pár évtizedig ott fog tanyázni az imdb legjobb filmek listájának az élén. Ebben az évtizedben rendezőként eddig két filmet készített, a Mi lett volna ha? érthetetlen módon megbukott, A köd szerintem az évtized egyik legjobb horrorja. Darabont már évek óta próbálja elkészíteni a Fahrenheit 451-et Ray Bradbury klasszikus regénye alapján, de nem halad vele, mivel a stúdiófejesek szerint ezzel nem tudnák megtölteni a termeket tinikkel.

Darabont küzd a film megvalósításáért, de valószínűleg egyhamar nem fog elkészülni, így az író-rendező új melót talált magának. Az Image Comics fekete-fehér képregénysorozatát adaptálja a kisképernyőre, a forgatókönyvet Darabont írja és a rendezői teendőket is maga végzi.

A Robert Kirkman és Tony Moore által készített képregény első része 2003-ban látott napvilágot és azóta sokan úgy vélik, hogy ez a legjobb zombis képregény, amit valaha készítettek. Jelenleg már a 60. résznél tart a történet, a történet " valóságosan írja körül egy zombi apokalipszis utóhatásait és ez több, mint egy ijesztő történet az élőhalottakról, arról szól, hogy az emberek miképpen tudják feldolgozni lelkileg és fizikailag azt a tényt, hogy a halottak újra köztük járna és hogyan tudják túlélni a modern társadalom bukását.

Egy csapatnyi túlélő áll a The Walking Dead történetének a középpontjában, akik Rick Games rendőrtiszt vezet. Őket követhetjük nyomon a zombik által uralt világban, próbálják túlélni a mindennapokat. A legtöbb zombifilmmel ellentétben itt inkább a karakterekre összpontosítanak. Joel Stillverman azt mondta, hogy a tévéfilm hűen fogja követni a képregényben leírtakat. "Nem arról fog szólni, hogy a zombik kimásznak a vécéből, ez a történet a túlélésre összpontosít" -mondta Stillverman

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr431304763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaamir 2009.08.12. 15:01:35

"a stúdiófejesek szerint ezzel nem tudnák megtölteni a termeket tinikkel" - ez mennyire szánalmas hozzáállás már a stúdiótól. Ilyen mentalitással sose készült volna el a Keresztapa, a Száll a kakukk fészkére, a Schindler listája és még sorolhatnám.
Amúgy Darabont kiváló rendező, és a Köd sztem is műfaján belül a valaha készült egyik legjobb.

murczie 2010.01.21. 22:39:36

A köd kínosan rossz film, főleg színészileg, de azért rendezői bénázások is akadnak benne bőven. Amikor a film végén Thomas Jane megpróbálja előadni a mindent elvesztett, megtört apát, akkor én csak röhögni tudtam, de azt is csak kínomban, pedig az tényleg az egyik legremekebb filmlezárás lehetett volna. A The Walking Dead meg tényleg jó képregény, de mostanában már nem vagyok benne biztos, hogy a képregények filmre adaptálása tényleg annyira jó ötlet-e, mindenesetre kifizetődő az biztos.
süti beállítások módosítása