Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Tyler Perry Can Do No1 All By Himself

2009.09.13. 19:51 koimbra 2 komment

Új bemutatók:

Kis hazánkban valószínűleg csak igen keveseknek fog valamit mondani az a név, hogy Tyler Perry. Ám Amerikában annál inkább ismert az úriember, leginkább a vallásos fekete közönség tudja kiről is van szó. Perry kezdetben még videófilmeket rendezett, majd megírta a saját színdarabja alapján a Diary of a Mad Black Womant, amit már a mozikban mutattak be és nagy siker lett, az ezt követő Madea's Family Reunion produkciót már saját maga rendezhette meg, ami szintén szépen teljesített. Perry idén év elején már jelentkezett egy alkotással, ami a legsikeresebb filmjévé vált, köszönhető ez talán annak, hogy az általa kitalált és megformált karakter, Madea börtönbe került a műben. A most bemutatott alkotása az I Can Do Bad All By Myself a harmadik legjobban nyitó filmje Perrynek, a főszerepet pedig az Oscar jelölt Taraji P. Hensonra osztotta. Az imdb-n nem szerepel valami jól, sőt kifejezetten rosszul áll a 3,1-es átlagával, de Perry filmjei mindig is 3-4 között szerepelt a nemzetközi filmes adatbázisban. Ám ez nem mintha bárkit is érdekelne az első hétvége láttán, a 13 millióba került alkotás 24 milliót kasszírozott 3 nap alatt.

 

Neill Blomkamp megkapta a lehetőséget, hogy Peter Jackson produceri felügyeletével nagyjátékfilmet készíthessen régebbi kisfilmjéből, az eredmény pedig fantasztikus lett, sokak számára az év egyik legjobb alkotása és még a kasszáknál is szép sikert ért el. Shane Acker szintén kapott egy hasonló esélyt. 2005-ben mutatták be a 9 című animációs rövidfilmet, amelyet aztán Oscarra is jelöltek, ebből készíthette el az egészestés változatot, a producerek között pedig ott találjuk Tim Burton és Timur Bekmambetov (Wanted) nevét is. A forgatókönyvbe pedig a Halott menyasszony (Burton egyik korábbi munkája) egyik írója, Pamela Pettler is belepiszkálhatott. 1653 moziban került bemutatásra a produkció szerdán, azaz 2009.09.09.-én, amikor is 3,1 milliót szerzett, másnap pedig még 1,3 milliót tehetett hozzá ehhez az adathoz. Pénteken pedig valamivel több, 1661 filmszínházban vetítették az alkotást. Nem mondanám, hogy az elért bevétel olyan kitörő lenne, mint a District 9 esetében, jóval alatta fog teljesíteni, bár remélhetőleg megbukni nem fog. A kritikusok nem igazán voltak oda érte, a Rotten Tomatoes oldalán a kritikák átlaga csak 56 %, az imdb-n viszont 7,4-en áll.

 

A Sorority Row-t marketingjét szerintem piszkosul elcseszték, mert pont azokat a jelenetekkel próbálták reklámozni ezt a horrort, amiben haláleset történik, így a nézőket már sok meglepetés nem érhette, ráadásul úgy tűnik, most nem igazán volt vevő senki egy Tudom mit tettél tavaly nyáron-szerű horrorra. A bukta nem igazán fogja taccsra vágni a stúdiót, hiszen a nemzetközi és dvd bevételekkel biztos viszontlátja majd a filmbe ölt milliókat, ugyanis hollywoodi-i mércével zsebpénzből hozták össze ezt a remake-et.

 

A Vakító fehérség egy 1998-ban kiadott képregényen alapszik. Már 1999-ben megszerezték a képregény megfilmesítési jogait, hozzá is láttak a forgatókönyvhöz, ami az évek folyamán a átírásra került, no meg stúdiót is cserélt. Sikerült megnyerni rendezőnek Dominic Sena-t, aki 1993-ban a Kalifornát tette le az asztalra, később pedig Jerry Bruckheimer őt bízta meg a Tolvajtempó elkészítésével, majd a Kardhal akciót forgathatta Joel Silver felügyelete alatt. Silver e film mögött is ott állt producerként. Jól hangzott az Antarktiszon való nyomozgatás, Kate Beckinsale-t pedig sikerült megnyerni a főszerepre (korábban Reese Witherspoon jött szóba, ám mivel nem indult meg a forgatás, így lelépett.) 2007 márciusában kezdődött a forgatás. Igen, 2007-ben, a film pedig már jó ideje dobozban van, most gondolták úgy, hogy itt lenne az ideje bemutatni, csak kicsit furcsa, hogy pont szeptembert nézték ki, talán a készítők sem reméltek sokat tőle. Csúnya bukta lett a vége, a kasszáknál elhasalt a Rotten Tomatoes-on pedig csak 8 %-on áll, az imdb-n pedig 240 szavazat után 6,0 az átlaga. Még egy elvérzett film szeptemberre.

 

Régebben bemutatott filmek

Ismét a harmadik helyen álldogás a Becstelen brigantyk, ám most már a 100 milliósok táborában köszönhetjük a filmet, a jövő héten le fogja hagyni a Ponyvaregényt is. Tarantino filmje a Weinstein Co legsikeresebb filmje így is, ezt a posztot a Horrorra akadva negyedik részétől vette át az alkotás. Megfelezte a bevételét (48,8 % csökkenés) az All About Steve, Sandra Bullock főszereplésével készült vígjáték nem éri el a 30 milliót sem. A végső állomás időközben a legjobban teljesítő rész lett a franchiseban Amerikában, az összbevétele pedig 90 millió dollár eddig. Elvesztette közönsége két-harmadát a Gamer, a következő héten már nem láthatjuk a top 10-ben. 30 milliót szedett össze a Halloween, még 35 millió előtt fog távozni a mozikból. Az időutazó felesége 59 milliónál jár, az (500) Days of Summer) pedig áthaladt a 30 millión.

 

Limitált bemutatók: 8 helyen vetítették a The Other Man thrillert Liam Neeson és Antonio Banderas főszereplésével és 56,600 dollárt termelt a film. 48 moziban ment a Broken Hill, amiben Timothy Hutton és Alex Vega játszik, 41,300 dollárt hozott az alkotás.

 

A jövő héten jön a Derült égből a fasírt animációs film, a The Informant Matt Damonnal, lesz itt még egy horror Megan Fox-szal (Jennifer's Body) és Jennifer Aniston és Aaron Eckhart romantikus vígjátéka, a Love Happens is befut

 

Az amerikai box office top 10 becsült bevételei, az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvége bevétele

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

I Can Do Bad All By Myself

24,03

24,03

13

 


9


12,52


15,26


33

Előzetes, karakterposzterek, kisfilm

Sorority Row

5,2

5,2

16

Előzetes, képek, jelenet

Becstelen brigantyk

6,54

104,03

70

Előzetes,jelenetek 

All About Steve

5,8

21,81

 

Előzetes

A végső állomás

5,5

58,25

43

Előzetes , tv spots, poszter és képek 

Whiteout

5,1

5,1

40

Előzetes

District 9

3,6

108,51

30

 Előzetes, videók 

Julie & Julia

3,3

85,36

40

 Előzetes, poszter

Gamer-Játék a végsőkig

3,15

16,1

12

Előzetes, poszter

 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr21379587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.09.13. 20:11:15

A Vakító fehérség elég nagy bukta, de a csajos horror se termel már sok pénzt a mozikban.

A Gamer eddigi bevételét elírtad.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.13. 20:19:33

@desmond wallace: A Beckinsale-es filmtől többet vártam, de még a 9-től is.
A Gamert korrigáltam, köszi:)
süti beállítások módosítása