Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Derült égből...

2009.09.20. 19:24 koimbra Szólj hozzá!

 

A Disney és a DreamWorks mellett más stúdiók próbáltan betörni az animációs filmek piacára, több-kevesebb sikerrel. Idén a Fox vert rá mindenkire a Jégkorszak harmadik részével, ami már túl van a 860 millió dolláros összbevételen. Most a Sony-n volt a sor, hogy megmutassa mit is tud. A Derült égből a fasírt alapanyaga az 1978-ban kiadott Judi Barrett és Ron Barrett által készített gyerekkönyv áll, aminek a megfilmesítési jogait 2005-ben szerezte meg a Sony, akinek ez a negyedik animációs filmje (ha a Nagyon vadon csak dvd-n megjelent második részét nem számítjuk). A Rém rom és a Nagy vadon még húsz million túl tudott indítani, a Vigyázz, kész, szörf viszont már csak 17-el, ehhez képest elég szépen startolt a Derült égből a fasírt a maga 30,1 milliójával, ami a harmadik legjobb szeptemberi nyitó bevételnek számít, a 100 millióra szerintem van esélye

A nézők nem voltak oda érte, eddig csupán csak 278 szavazat érkezett az imdb-re, ennek az átlaga 6,8, ám a kritikusok döntő többségének (86 %) tetszett, amit láttak.

 

Második helyen indított a Az Informátor!. Steven Soderbergh már 2002-ben bejelentette, hogy elkészíti a filmet, ám csak 2008 májusában láttak hozzá a film forgatásához. Az alkotás Mark Whitacre regényén alapszik, ami igaz történetet dolgozott fel. A filmben a Matt Damon által alakított karaktert az FBI kéri meg, hogy szolgáltasson adatokat arról a cégről, ahol dolgozik.

A stúdió nem hiszem, hogy 10 millió dollárt remélt volna ettől a filmtől, de azért még így is több, mint amennyit mostanában Soderbergh kísérletezései hoztak. Az imdb-n 7,8 az átlaga, ami talán javíthat a végén az összképen (bevétel terén is).

 

1898 moziban indult útjára a Love Happens romantikus film, Jennifer Aniston és Aaron Eckhart főszereplésével. A bemutató előtt Greg Crowder és Tony Freita a bírósághoz fordult, hogy kötelezzék a stúdiót arra, hogy ne kerülhessen a filmszínházakban a film, mivel a történetet tőlük lopták. Állításuk szerint még tárgyaltak is velük a forgatókönyvük megfilmesítéséről, majd később azt mondták nekik, hogy nem kell nekik mégsem a szkript, ám csak leforgatták a produkciót. A páros most 100 milliót követel. Talán jobban tették volna, ha csendben maradnak és megvárják az eredményeket, ugyanis nem nyitott szépen az alkotás, a kritikusok lehúzták (Rottenen az átlaga 18 %) és az imdb-n 199 szavazat után 5,9-en áll, ez még csökkenni is fog.

 

Hatalmas siker volt a Juno, Diablo Cody a forgatókönyvért át is vehette a megérdemelt Oscar-díjat, az Ördög bújt beléd (Jennifer's Body) szkriptjét még a Juno bemutatója előtt vették, Jason Reitman pedig a produceri teendőket vállalta magára. Elkészült a horror, ám ez nem jut olyan magasságokba, mint a Juno, elég rosszul is kezdett és a közönség sem ölelte keblére (imdb 5,8) Megan Fox démoni megszállottságát. Lassan bebizonyosodik, hogy Fox csak a Transformersszel tud csak nagy összegeket összehozni, ám az a film se róla szól, hanem a robotokról.

 

Régebben bemutatott filmek: A múlt heti első a harmadik helyre csúszott vissza, 57,1 %-kal hozott kevesebbet a I Can Do Bad All By Myself. 399 mozit kapott még a 9 animációs film, de hiába, a bevételei megfeleződtek (49,2), még esélyes a 30 millióra, de onnan tovább már fog jutni. Tarantino új alkotása, a Becstelen brigantyk megelőzte bevétel terén a Ponyvaregényt, közel 110 milliónál jár már a mű. Még benne van a Top 10-ben a Sororty Row, amely gyengén kezdett, a második hétvégéjére pedig elvesztette nézőközönségének a felét (50,8 %), a lányokkal forgatott horror nem keltette fel tehát sok ember érdeklődését. Nagyot esett A végső állomás is, 57,7 negatív változást kénytelen elkönyvelni, de már túl van a hatvan millión, hazájában a franchise legtöbbet hozó darabja eddig, a nemzetközi bevételekkel együtt szépen fog termelni. A Whiteout a 11. helyre került, innen már meredek mélyrepülés következik számára, 58,1 %-kal kevesebbet tudott dollárban a kasszába rakni, mint múlt hétvégén, nem 11-12 millió körüli összegről álmodoztak a producerek. Az időutazó felesége túljutott a 60 millión, az Extract pedig a 10 millión erőltette át magát.

 

Limitált bemutatók: Jane Campion (Nyílt seb, A zongoralecke) újra rendezése a Bright Star dráma 19 moziban hozott 207.000 dollárt. A Fuel dokumentumfilm 4 filmszínházban 10.000 dollárt termelt.

 

Hétvégi amerikai mozis becsült bevételek, az adatok millió dollárban értendőek.

 

Cím

Hétvége bevétele

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

Derült égből a fasírt


30,1


30,1


100


Előzetes

Az Informátor!

10,54

10,54

 22

Előzetes, paródia

I Can Do Bad All By Myself

10,06

37,93

13

 

Love Happens

8,45

8,45

18

Előzetes, per

Ördög bújt beléd

6,8

6,8

16

Előzetes, poszter, Fox közleménye


9


5,45


22,79


 30

 Előzetes, karakterposzterek, kisfilm 

Becstelen brigantyk

3,6

109,9

70

Előzetes,jelenetek 

All About Steve

3,4

26,67

 

Előzetes

Sorority Row

2,48

8,87

12,5

Előzetes, képek, jelenet 

A végső állomás

2,37

62,39

43

Előzetes , tv spots, poszter és képek 

 

A következő héten mutatják be a Hírnév remake-jét, jön a Pandorum sci-fi thriller és Bruce Willis (a Hasonmás filmmel) is megmutathatja, hogy számít még valamit a neve.

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr961395207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása