Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Bruce Willis nem bírt a fasírtokkal

2009.09.27. 19:38 koimbra 1 komment

Drukkolok mindig Bruce Willisnek, szomorú látni, hogy a színész jó-jobb filmekben játszik, a kasszáknál viszont nem teljesít kiemelkedően, az a helyzet (akár tetszik, akár nem), ha egy mérleg egyik felére rátennénk a mostanában bemutatott sikeres filmjeit, a másikra pedig a buktákat, akkor az utóbbi irányba lendülne ki a mutató. Ezúttal a Jonathan Mostow irányítása alatt dolgozott a színész, akinek a neve leginkább a sokat szidott Terminátor harmadik részéből lehet ismerős, de legalább van tapasztalata a robotok terén. A Rotten Tomatoes-on az átlaga 37 % csupán, az imdb-n pedig 7,2-en áll. A képregényfilm a box office lista második helyén tudott kezdeni és egy szerény 15 millióval zárta a hétvégét. Titkon talán néhányan reménykedhettetek benne, hogy a tavalyi Sasszemhez hasonlóan fog teljesíteni a produkció.

 

1980-ban az Alan Parker által rendezett Hírnév 2 Oscar-díjat is bezsebelhetett. Eltelt 29 év, Hollywoodban úgy gondolták itt az ideje egy remake-nek, amellyel meglovagolhatják a mostani zenés-táncos filmek sikerhullámát Tavaly a Mamma Mia aratott a mozikban, a High School Musical őrületes népszerűsége és a Step Up kasszáknál elért eredményessége láttán bizton reménykedhettek abban a producerek, hogy ők is valami nagyot fognak alkotni. A film rendezőjének Kevin Tancharoent kérték fel, aki nem ismert név a mozikban, a zeneiparban annál többen ismerik, dolgozott Madonna koreográfusaként, az MTV számára is készített műsort és ő rendezte a Britney Spears nevével fémjelzett The Onys Hotel Tourt. Nos a kritikusok nem kedvelték a remake-et, alig több, mint negyedük értékelte pozitívan a filmet és úgy tűnik a közönség sem volt most vevő a zenére, tánci-táncira. Az MGM nem örülhet túlzottan az eredmények, pedig jól jönne a sok dollármillió,mert csődközeli helyzetben van a stúdió, hát nem ez a film fogja őket kihúzni a bajból. Ugyan nem lesz bukta, hiszen a 18 millió aprópénznek számít az Álomgyárban, de az MGM-et nem boldogítja.

 

Minden adott volt egy jó sci-fi horrorhoz, a történet - két ember ébred fel egy űrhajón és nem emlékeznek semmire - jól hangzott, az előzetes is elég meggyőző volt. Az egyik producer Paul W.S. Anderson volt, akinek a legjobb filmje sokak szerint A halálhajó volt, ez szintén reményt adhatott, hogy, hogy valami nézhető-élvezhető van készülőben. Még a kritikusok sem döngölték a földbe, a Rotten Tomatoes-on 48 % az átlaga, ami horror esetében még jónak is számíthatna. Az imdb-n viszont jelenleg 7,9-en áll 577 szavazat mellett. Ennek ellenére a közönség magasról tett a filmre, feltehetőleg gyors ütemben távozik majd a mozikból, talán majd dvd-n megtalálja a saját nézőtáborát.

 

Régebben bemutatott filmek

Újra az első helyen tanyázik a Derült égből a fasírt, csupán 18,8 %-kal csökkent a bevétele, jelenleg 60 milliónál jár éppen a produkció. Már lehagyta a Vigyázz, kész, szörf bevételét, valószínűleg a Rém rom és a Nagyon vadon bevételét is utoléri. Negyedik helyen áll Az informátor!, ami átlépett a 20 millión, az I Can Do Bad All By Myself pedig a negyven millión haladt át. A Love Happens romantikus alkotás sem érdekli a mozizókat túlzottan, a második hétvégéjére több, mint 46 százalékkal kevesebben jelentek meg a vetítéseken. Kapott még néhány mozit az Ördög bújt beléd, de nem sokat értek el vele, fele annyian voltak rá kíváncsiak, mint egy hete.Tizedik helyen állnak a Becstelen brigantyk,a film összbevétele már 231 millió dollár. Közel 80 %-kal hozott kevesebbet a Vakító fehérség, igaz 1690 mozival kevesebb vetíti most a produkciót, a 10 milliót még eléri, de onnan már nem jut sehova.

 

Limitált bemutatók:

120 moziban ment a I Hope They Serve Beer in Hell és 369.000 dollárt termelt a film. Michael Moore új dokumentumfilmje, a Capitalism: A Love Story 4 helyen futott és 307.000 dollárt hozott, 60.000 dolláros az átlaga, biztosan hozzácsapnak még jó pár mozit a vetítésekhez. 5 filmszínházban volt látható a Coco Chanel, 177.000 dollár került a kasszákba. 6 moziban kezdett a The Boys Are Back dráma, Clive Owen szereplésével és 51.000 dollár lett a hétvége eredménye. A Stanley Tucci által rendezett Blind Date 1 moziban volt csak látható és 3,100 dollárt hagytak ott a nézők a kasszáknál.

 

A jövő héten újra a mozikba kerül a Toy Story, csak ezúttal 3D-ben, jön a Zombieland zombis-vígjáték. Befut Drew Barrymore rendezésében a Whip It és a The Invention of Lying is látható lesz.

 

Amerikai hétvégi mozis bevétel becslések, az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvége bevétele

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

Derült égből a fasírt

24,6

60,03

100

Előzetes

Hasonmás

15

15

80

Előzetes, képek, poszterek

Fame

10,03

10,02

25

Előzetes

Az Informátor!

6,91

20,99

22

Előzetes, paródia

I Can Do Bad All By Myself

4,75

44,53

 

 


Pandorum


4,4


4,4


40

Előzetes, mozgó poszter, képek

Love Happens

4,32

14,72

18

Előzetes, per 

Ördög bújt beléd

3,5

12,36

16

 Előzetes, poszter, Fox közleménye 


9


2,83


27,1


33

 Előzetes, karakterposzterek, kisfilm 

Becstelen brigantyk

2,72

114,46

70

Előzetes,jelenetek 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr581411250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.09.27. 21:42:47

Sajnálom a Hasonmásokat és a Pandorumot is.
süti beállítások módosítása