Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

John Woo A szamuráj remake-jét készítené el

2009.10.08. 19:35 koimbra 3 komment

John Woo A felejtés bére óta nem készített angol nyelvű filmet, ez pedig  2003-ban volt. A rendezőt anno még Jean-Claude Van Damme hívta Hollywoodba a Tökéletes célpont akciófilm kedvéért, aztán a direktor ott is maradt, nevéhez fűződik többek között a kiváló Ál/Arc és a hatalmasat bukott Fegyverek szava is. Szóval a rendező ezek után leforgatott egy epikus kínai megaprodukciót, a Red Cliff-et, melynek második része lassan-lassan elér a világ tobbi tájára is.

Woo még elkészíti a Jianyu Jianghu akciót, majd a tervei szerint ismét két angol nyelvű filmet fog megrendezni. Az egyik A szamuráj francia thriller remake-je lesz. Az eredeti alkotásban Alain Delon volt a főszereplő és a tartalma pedig a következő volt: Jeff Costellót könnyű megismerni acélosan hideg tekintetéről. Ellentmondásos személyiség, akinek egy rendkívüli tulajdonsága van: páratlanul gyorsak a reflexei. Mielőtt elindul az éjszakai mulatóba, gondosan alibit szerez magának. A bárban nem találkozik senkivel. Háromszor húzza meg a ravaszt és a férfi holtan esik össze. Ám távozás közben Jeff beleütközik a zongoristanőbe, akinek feltűnik a rohanó férfi. Jeffet a rendőrség letartóztatja, de később bizonyíték hiányában kénytelen elengedni. Gondjait szaporítja, hogy megbízója úgy dönt, nem fizet, sőt inkább végez vele. A terv végül is nem sikerül, így Jeff még egyszer visszamegy a mulatóba. Tudni szeretné, ki akarta eltenni láb alól a tulajt. Újabb munkát ajánlanak neki, és érzi, szorul körülötte a hurok. Besétál a csapdába: visszamegy a mulatóba...

A második produkció pedig egy történelmi film lesz, aminek a címe Marco Polo. Woo elmondása szerint miközben a Red Cliffet forgatta az járt a fejében, hogy Marco Polo  és Kublai Khan kapcsolatát is be kellene mutatni, mivel ez az egyik kedvenc története. Polo a kán uralkodása alatt utazott Kínába és 17 évet töltött ott, hivatali rangot is kapott. A felfedező aranypálcát kapott a kántól, amely szabad utat biztosított számára a Mongol Birodalomba

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr111437151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a8zoli 2009.10.09. 07:36:55

john woo inkább készítsen vmi szecsuáit egy kifőzdében mint filmet....

Spawn85 2009.10.09. 11:31:25

Woo-tól nekem a Tökéletes Célpont, a Rés a pajzson meg az Ál/Arc bejöttek abszolút. A Felejtés Bérével úgy voltam, hogy nézhető, de azért lehetett volna jobb is.

Spawn85 2009.10.09. 11:32:00

Ja, meg Mission: Impossible II-vel is úgy volt, hogy lehetett volna kicsit jobb is, mert a film első felében alig történt valami.
süti beállítások módosítása