Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Jigsaw nem játszadozhatott a paranormális dolgokkal

2009.10.26. 07:05 koimbra Szólj hozzá!

Új bemutatók:

Megtörni látszik a Fűrész sikerszériája, a legutóbbi részek 30 millió felett tudtak nyitni, a hatodik azonban csak ennek felét volt képes teljesíteni, de ez még így is bőven nyereséges lesz. 2004-ben mutatták be az első részt, amely csupán 1,2 millió dollárba került és 18,2 milliós nyitás után 55,1 millióig vitte, nem mellesleg pedig az utóbbi évek legjobb csattanóját láthattuk a végén. A Lionsgate minden évben menetrendszerűen szállította a horror-és a franchise rajongóinak az új epizódot. A hatodik résznek ezúttal nagy kihívója akadt, ugyanis a Paranormal Activity sokkal jobban érdekelte az embereket, de az is közrejátszhatott, hogy az emberek csalódtak az utóbbi Jigsaw-játékokban, így távol maradtak a vetítéstől. Pedig hatalmas reklámkampány volt most is, a horrorfilmekkel foglalkozó oldalak egy része egyből Fűrész reklámmal fogadta a honlapra látogató embereket. A Fűrész 6 40 millió körüli összegre számíthat.

Az imdb-n jelenleg 6,7-en áll, a kritikák átlaga pedig 44 %. A San Francisco Examinerben azt írják, hogy A feszültség, ami hiányzott az előző részekből végre visszatért, köszönhető az ügyes elbeszélésmódnak, a joblon pedig az olvasható, hogy a legjobb és legkáprázatosabb a franchise darabjai közül. A negatív kritikák között többek között megtalálható az is, hogy a frachise már kiégett, már nem félelmetes és közel sem szórakoztató.

 

A Rémségek cirkusza ifjúsági horrorregény 2000-ben látott napvilágot, elég hamar népszerűvé vált, azóta még 11 könyv jelent még meg a sorozatban. A film az első három regényen alapult, a forgatás pedig 2008 februárjától egészen júliusig tartott. Eleve nem tüntette fel túl jó színben a 40 milliós produkciót, hogy 2010 januárjára tűzte ki a bemutatót, ám végül a stúdió úgy határozott, hogy mégis bemutatják 2009 októberében Csak a 8 helyet sikerült megszerezni a filmnek a box office listán, ha nem teljesít káprázatosan nemzetközileg a Rémségek cirkusza, akkor búcsút inthetünk a folytatásnak, a variety totál biztos volt benne, hogy a film bukta lesz, így a második résszel már nem fognak kínozni minket.
A NYC Movie Guru véleménye szerint eleinte még vicces és ötletes, de aztán hirtelen eseménytelen, izgalommentes, unalmas és fájdalmas

 

Az Astro Boy Tezuka Oszamu sorozatán alapszik, a jogokat 1999-ben vásárolta meg a Sony azzal a céllal, hogy majd egy egy élőszereplős-animációs produkciót készítenek, a bemutatót pedig 2000 karácsonyára időzítették. Eric Leighton rendezhette volna a produkciót. Teltek-múltak az évek, 2004 júniusában már Genndy Tartakovsky ült a rendezői székben és akkor 2007-ben szerették volna a mozikba küldeni az alkotást. 2006-ban az Imagi stúdió egy három részre szóló megállapodást kötött a Warnerrel és úgy tűnt beindulnak a dolgok. Aztán végül 2008-ban a Summit Entertainment szerezte meg a forgalmazói jogokat és David Bowers dirigálhatta az Astro Boyt. Még ebben az évben lehetett olyan pletykákat hallani, hogy a készítő vég csődbe ment és a produkciónak is befellegezett, ám ezt később cáfolták. Az animációs filmnek a hatodik hely jutott csak, hidegen hagyta a nézőket.

 

Régebbi bemutatók:

Bronzérmes az Ahol a vadak várnak, tekintélyes mennyiségű moziban vetítették a sokáig készített alkotást, de a nyitó bevétele szerintem csalódást keltő volt, a második hétvégéjére pedig rendesen elpártoltak tőle a nézők, több, mint fele annyian voltak kíváncsiak a filmre, ezzel pedig a 100 milliós reményeknek is búcsút inthet a produkció. Ezzel szemben a Törvénytisztelő polgár jól tartja magát, a negyedik helyen várja a további napokat, az Overture forgalmazó is örülhet, a legtöbb bevételt produkáló filmjévé vált. A mostohaapa remake egész jól tartja magát, nem pártoltak el a nézők nagyobb számban tőle, így most túlléphette a 20 milliót. A Derült égből a fasírt 115 millióig, a Zombieland pedig 67 millióig jutott ezen a víkenden. 176 helyen vetítik már az A Serious Man-t, 1,1 milliót termelt a produkció, ezzel együtt már 3,3 milliója van. Összejött a 150 millió a G.I. Joe-nak, a 175 millióba került akció világszerte 300 milliót termelt eddig.

 

Limitált bemutatók:

Csupán 818 helyen vetítették az Ameliát, a 40 milliós alkotás 4 millió dollárt produkált. 105 moziba küldték be Tim Burton 1993-as filmjét, a Karácsonyi lidércnyomást, 131.000 dollárt hagytak a nézők a kasszáknál. 6 filmszínházban ment az Antichrist, 73.500 dollár a hétvége eredménye. Szintén most mutatták be a Motherhood vígjtékot, Uma Thruman főszereplésével, 48 moziban volt látható a film és 57.700 dollárt termelt.

 

Jövő héten csak egy szélesebb körű bemutató lesz, érkezik a Michael Jackson dokumentumfilm, a This is It.

 

Hétvégi amerikai mozis bevételek, az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

Paranormal Activity

22

62,47

0,015

Előzetes, érdekességek

Fűrész 6

14,8

14,8

11

Előzetes, képek, puzzle

Ahol a vadak várnak

14,2

53,96

100

Előzetes, karakterposzterek 

Törvénytisztelő polgár

12,71

40,31

50

 Előzetes, sok kép, jelenet 

Páros mellékhatás

11,09

78,21

70

Szinkronos előzetes

Astro Boy

7

7,01

65

Előzetes, 3 és fél perc a filmből

The Stepfather

6,5

20,35

20

Poszter

Rémségek cirkusza

6,34

6,34

40

Szinkronos előzetes, poszter

Derült égből fasírt

5,6

115,2

100

Iromány

Zombieland

4,3

67,3

26,6

Előzetes, túlélési tippek, képek 

 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr281474566

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ahoj, poplacsek – avagy le a szinkronnal! 2009.10.26. 11:37:12

Volt az a régi – cseh és szlovák barátaim szerint teljesen téves – legenda arról, hogy a Terminátor második részét Elektromodulator dva-nak fordították, a méltán híres „Hasta la vista, baby”-t pedig „Ahoj, ahoj poplacsek&r...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása