Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Zemeckis éneke a motion capture-höz

2009.11.08. 20:50 koimbra 3 komment

Új bemutatók ezen a hétvégén:

Robert Zemeckis ismét jelentkezett és megint egy motion capture alkotással, amitől úgy tűnik nem tud elszakadni. A rendező ezúttal Charles Dickens klasszikus művét, a Karácsonyi éneket dolgozta fel Jim Carrey segedelmével. A direktor 2004-ben a Polar Expresszel 23,3 millióval tudott nyitni, ami egészen 162-ig jutott és azóta minden évben Karácsony közeledtével bemutatják (valószínű ezzel a produkcióval is így lesz), a Beowulf pedig 27,5 milliós kezdés után 87 milliónál állt meg. A most bezsebelt 31 millió dollár valamivel több, mint az előző kettő film esetében, a közelgő ünnep pedig még rá is fog segíteni a bevételre, viszont ha a Polar Expresszt vesszük alapul, akkor bizony nem 160-170 millió dollár körül fog kifújni a dolog. Pedig kellenének a dollármilliók, hiszen Zemeckis ezúttal is 150-175 millió dollárból gazdálkodhatott.
Az imdb-n 6,8-en áll a film, a kritikák pedig valamivel több, mint fele pozitívan értékelte a filmet.
A New England Weekly kritikusa szerint Zemeckis képtelen belátni, hogy a motion capture technika, amit korábbi művei esetében is használt egy zsákutca. Roger Ebert viszont azt írta, hogy kellemes vizuális élményben volt része és megadta a produkcióra a maximális négy csillagot.

 

A földönkívüliekkel való találkozások úgy vélem régebben több ember fantáziáját mozgatta meg, rengeteg dokumentumfilm, könyv, tévéműsor készült már a témában, aki érdeklődik az ufók iránt az már ki tudta okosítani magát. A Fourth Kind története egy alaszkai kisvárosban játszódik, ahol sok ember tűnik el, állítólag az űrlények rabolják el ezeket a személyeket.
A film producere Joe Carnahan Olatunde Osunsanmi-re bízta a forgatókönyv megírását, aztán pedig a rendezői székbe is beleültette. A téma az ufók által elkövetett emberrablások voltak és a filmben eddig még nem látott archív felvételeket is belevágtak. A főszerepet Milla Jovovich kapta, akit küldtek már zombik ellen és űrlényekkel is megmérkőzött már. mellette még feltűnik Elias Koteas és Will Patton is.
A kritikusok lehúzták, csak néhányuknak tetszett a produkció, ezek közé tartozik a DreadCentral recenziójában ez olvasható: Erőteljes dokudráma, amely komolyan veszi magát, megteremi a feszültséget és a néző pedig rendesen parázik rajta és a félelemtől néha majd összeszarja magát
FilmsInReview.com kritikusa azt mondja, hogy visszatérek ugyan az ufók, de még mindig idióták, az MTV szerint pedig az év legnevetségesebb nyitójelenete ebben a film látható.

 

Grant Heslov rendezhette a The Man Who Stare at Goats filmet, amely Jon Ronson 2004-ben megjelent azonos című regényén alapszik. Heslov színészként tevékenykedett, láthattuk a Kongóban, a Dante poklában vagy a Skorpiókirályban, beállt már párszor a kamera mögé is, a nagy áttörés azonban még váratott magára (talán a film láttán néhány azt mondják hadd várjon tovább). Az alkotáshoz sikerült megnyerni George Clooney-t, Kevin Spacey, Ewan McGregor és Jeff Bridgest szerződött le a további főbb szerepekre. Az imdb-n eddig 7,5-en áll, a kritikák közel 60 százaléka pedig jókat írt a filmről. Az év leghülyébb és legbolondosabb filmjében George Clooney, Jeff Bridges és Kevin Spacey játéka teljesen magával ragadja a nézőt -írja az egyik kritikus. A BrandonFibbs.com-on a cikkírónak nem jött be amit látott: „Ha a tekintetekkel tényleg ölni lehetne, akkor ez a mozi már biztosan halott lenne.”
„Úgy tűnik a 22-es csapdája vagy a Dr. Strangelove megidézése volt a cél, de csak a Mel Gibson és Robert Downey Jr. főszereplésével készült Air America hangulatát sikerült összehozni.-olvasható az UGO-n.

 

Richard Kelly filmje, a The Box egy 1970-es rövid történetén a Button, Button-on alapszik, ezt Richard Matheson készítette, később pedig az Alkonyzóna egyik epizódjához is felhasználták

Kelly 2007 novemberében láthatott hozzá a forgatáshoz és úgy volt, hogy tavaly decemberben be is mutatják, de aztán 2009 októberét jelölték meg a moziba kerülés időpontjának, végül novemberre csúsztatták a produkciót. Nem tört be a box office élvonalába, a kritikák 45 százaléka kedvelte csupán és az imdb-n 6,8-en áll, ami még csökkenni fog. Mindenesetre Kelly eddigi legjobb nyitóhétvégét produkálta, bár mondjuk előző két alkotása limitáltan kezdett és nem kerestek sokat a mozikban.

Az SSG Syndicate így vélekedik a filmről: „Egy Richard Matheson által leírt vízió soha nem volt ilyen rosszul előadva, ostoba, érzelgős, zagyva produkció.” A New York Postban pedig ez olvasható „Már a kezdés sem sok jót ígér, de a nem igazán rémisztő sci-fi horror film később már inkább egy rosszabb Jelek feldolgozásra kezd hasonlítani. Roger Ebertet viszont magával ragadta a film és izgalmasnak találta a produkciót, a kritikus ezért hálás a készítőknek.

 

Régebben bemutatott filmek:

Közel 40 százalékkal hozott kevesebbet a This is It, a stúdió úgy döntött, hogy még tovább a mozikban tartja dokumentum-koncertfilmet, ami nem is csoda, hiszen a világ többi országában is jól termel a mű, Amerikán kívül közel 70 milliót gyűjtött már össze. Ortega szerint később 3D-ben is be fogják mutatni ismét. 2,5 millió dollár választja el a Paranormal Activity-t a 100 milliótól, ezt a jövőhéten könnyűszerrel teljesíti, ha már egy dollárt nem termelne a horror, akkor is már messzemenően megérte a stúdiónak. Eddig minden héten nagyokat csökkent a Páros mellékhatás bevétele, most azonban egészen bámulatos módon szinte semmit nem változott a múlt hétvégei összeg, csak fél százalékkal termelt kevesebbet, ezzel pedig most már bizonyos, hogy a 100 milliósok táborában fogják köszönteni hamarosan. Átlépett a hatvan millió a Törvénytisztelő polgár , az Ahol a vadak várnak pedig már a 70-esnek integet. 2 millió dollárt gyűjtött össze a Fűrész hatodik része, úgy tűnik a 30 millió se lesz meg. Áthaladt a 120 millión a Derült égből a fasírt és eddig a Becstelen brigantyk 299 millió dollárt hozott összesen az amerikai és a külföldi eredményekkel együtt, a Weinsteinék örülnek, anno azt mondták 300 millió dollárt kéne, hogy hozzon a film, hogy kilábaljanak a bajból.

 

Limitált bemutatók:

18 moziban mutatták be a Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire független filmet és 1,8 millió dollárt hozott, ami 100.000 dolláros átlagot jelent. A helyen ment a Splinterheads vígjáték, 12.000 dollárt termelt. Szintén egy filmszínházban futott a That Evening Sun dráma Hal Holbrook főszereplésével, 8.900 dollár került a kasszákba.

 

Jövő héten Roland Emmerich megtépázza a Földet, ugyanis jön a 2012 és bemutatják a Rockhajót is.

 

Amerikai hétvégi mozis bevétel becslések, az adatok millió dollárban értendőek.

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

Karácsonyi ének

31

31

200

Előzetes

This is It

14

57,85

 

Előzetes , jelenet

The Men Who Stare at Goats

13,3

13,3

25

Jelenet, előzetes, még egy trailer


The Fourth Kind


12,52


12,52

 

Előzetes, 6 perces kedvcsináló

Paranormal Activity

8,6

97,43

0,015

Előzetes, érdekességek


The Box


7,85


7,85


25

Előzetes , marketing

Páros mellékhatás

6,42

95,98

70

Szinkronos előzetes

Törvénytisztelő polgár

6,17

60,87

50

 Előzetes, sok kép, jelenet  

Ahol a vadak várnak

4,22

69,26

100

Előzetes, karakterposzterek 

Astro Boy

2,58

15,03

65

 Előzetes, 3 és fél perc a filmből

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr851510022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padoc (törölt) 2009.11.08. 21:34:20

Hol találtok ilyen Büdzsé Bevétel táblázatot? Kellene nekem is!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.11.08. 21:40:29

@exterminator: A táblázatot én csináltam:) Nem a legprofibb munka. A bevételeket meg mondjuk a showbiz-en vagy mojon tudod megtekinteni.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.11.09. 08:47:33

„Úgy tűnik a 22-es csapdája vagy a Dr. Strangelove megidézése volt a cél, de csak a Mel Gibson és Robert Downey Jr. Főszereplésével készült Air America hangulatát sikerült összehozni.-olvasható az UGO-n."

Ez alapján megnézős:)
süti beállítások módosítása