Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Megfilmesítik Dean R. Koontz Frankenstein regényeit

2010.02.16. 10:59 koimbra 4 komment

Az 1019 Entertainment szerezte be Dean R. Koontz Frankenstein regényeinek a megfilmesítési jogait. A könyvekben az őrült tudós, Victor Frankenstein a mai, modern New Orleansban él és tevékenykedik, sikeres és ismert üzletember. Koontz 6 részt tervez írni a témában, ebből már három meg is jelenet, a negyedik idén lát napvilágot, a következő két rész 2011-ben és 2012-ben kerül a boltok polcaira. Az első két felvonás már magyarul is kapható A tékozló fiú és Az éj városa címmel.

A tékozló fiú tartalma: Deucalion a rejtélyes, tetovált szemfényvesztő évszázadok óta járja a világot, miközben rettenetes titok nyomasztja. Nem anya szülte és nem is Isten teremtette, hanem egy ember, az őrült Frankenstein, akit mindenki mással együtt ő is rég halottnak hisz. A mai New Orleansben a régi lángok ismét fellobbannak, a hajdani rémtörténet alakjai ismét az élő emberek között mozognak. Nem csupán Frankenstein teremtménye maradt életben, de maga a tébolyult tudós is. Él, alkot, új terveket sző, és Victor Helios néven, a legmodernebb technikával teremti az Új Faj egyedeit, hogy velük váltsa valóra eddigi legeszelősebb tervét.Senki sem állíthatja meg Victort. Senki, talán csak egy cinikus nyomozónő, és a társa, valamint Frankenstein legelső teremtménye: a tékozló fiú. (wikipedia)

Az éj városa tartalma: Mary Shelley legendás regényének alakjáról kiderült, hogy nem pusztán a képzelet szülötte. Victor Frankenstein, az őrült tudós életben maradt, és még mindig alkot – ezúttal New Orleans-ban. Zsenialitását és a modern kor tudományának eredményeit felhasználva kifejlesztette az Új Fajt. Teremtőnek képzeli magát, és a tartályban tenyésztett, beprogramozott agyú neonemberekkel akarja magához ragadni a világ irányítását. A folyamat elindult. Frankenstein gyilkosai sorra végeznek a város befolyásos politikusaival, hivatalnokaival, egyházi vezetőivel. A megölt emberek helyére replikánsok kerülnek, akik feltétel nélküli engedelmességgel tartoznak teremtőjüknek. Folyik a neonemberek előállítása: már több ezer lélegzik, él és tevékenykedik a városban. Az ördögi tervet csupán hárman akadályozhatják meg: egy nyomozónő és a társa, valamint Frankenstein első teremtménye, aki ismét alkotója ellen fordul. A háború elkezdődött. (wikipedia)

Hollywoodban ismét rátaláltak Frankensteinre, nem ez az egyetlen betervezett film, jön a Bruce Campbell vs. Frankenstein , a Frankenstein menyasszonya feldolgozás, ezen kívül érkezik az I, Frankenstein képregényfilm is. Oh, és a 87-es Monster Squad horror-vígjáték remake is befut majd valamikor.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr161762682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.02.16. 17:46:34

A sztori az eléggé sablonos, meg persze 100%, hogy vígjátékot fognak belőle csinálni....

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2010.02.16. 21:10:48

ahogy ismerem Koontz munkásságát, rakott bele pár csavart a vén róka. az írót egyébként sokan hasonlítgatják Stephen Kinghez, szerintem kevésbé kiforrott, de nem rossz író.

@Shyllard: elég nagy baj lenne, ha vígjáték lenne belőle, mert Koontz könyveire minden mondható, csak nem az, hogy vicces :)

a8zoli 2010.02.16. 22:55:29

kell nekünk megin egy frankie ? NEM :D
süti beállítások módosítása