Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: A vesztesek még Lopeznél is gyengébbek voltak

2010.04.25. 21:47 koimbra Szólj hozzá!

Hétről-hétre szépen teljesít az Így neveld a sárkányodat, így az animációs film nem hogy egyre lejjebb kerülne a a box office listán, hanem újra megkaparintotta az első helyet, ezzel szemben a The Losers és a The Back-Up Plan nem teljesített túl szépen.

Új bemutatók

Jennifer Lopez soha nem döngette meg túlzottan a box office kapuit, bár tény, hogy akadt néhány olyan produkció, amellyel szép bevételt ért el, bizonyított horror (Anakonda), thriller (Most már elég) és romantikus vígjátékok (Anyád napja) terén is, ám fel tud mutatni jó néhány buktát is. A 100 milliót az Álmomban már láttalak filmmel tudta megközelíteni, 94 millió dollárt termelt a produkció. Utoljára 2007-ben láthattuk az énekes-színésznőt mozifilmben, A tánc szenvedélye eléggé észrevétlen maradt, a következő alkotás, amelyben Lopez feltűnt (Borderland) már csak DVD-n jelent meg. A Back-Up Plan a CBS Films második bemutatója, az Extraordinary Measures Harrison Forddal a főszerepben elhasalt a pénztáraknál, annyit sikerült összegyűjteni mozis pályafutása alatt, mint Lopez új filmjének három nap alatt: 12 millió dollárt. Ha megnézzük, hogy a Hölgyválasz 11,7 millós nyitány után 57 húzta vagy a Szeretném, ha szeretnél 13,5 milliós hétvége után 60,4 milliót hozott, akkor a stúdió joggal remélhet 50-60 milliós végösszeget a filmmel kapcsolatban, bár az imdb-n 4,4-en áll, de ez sosem volt hátráltató tényező, hisz' az amerikaiak szeretik az idióta vígjátékokat.

Szinte teljesen észrevétlen maradt a The Losers akciófilm, a 10 millió alatti nyitás nem nevezhető éppen szép bevételnek, bár mit is vár az ember Sylvain White rendezőtől, aki nem éppen a minőségi munkáiról híres, az Örökké tudom mit tettél tavaly nyáron csak egy gyenge (rókabőr) folytatás volt és a Lökd a ritmust produkció is csak a gyenge táncikálós filmek sorát gazdagította. Akad néhány ismertebb név is a hasonló című képregény alapján készült műben, Jeffrey Dean Morgan a Watchmenben volt látható, Zoe Saldana pedig az Avatarban és a Star Trekben tűnt fel, Chris Evanst pedig most választották ki Amerika kapitánynak, ám még így is hidegen hagyta a nézőket az alkotás . A The Losers semmiképpen sem fog korrekt eredményt produkálni, 25-30 millió között fújhat ki végleg.

1206 filmszínházban debütált a 80 millióba került Oceans dokumentumfilm. Csütörtökön indított a mű és 4 nap alatt 8,4 millió dollárt folyt be a kasszákba, ami a box office lista nyolcadik helyére volt elegendő.

Régebben bemutatott filmek:
Múlt héten a becsült eredmények azt mutatták, hogy az Így neveld a sárkányodat visszakapaszkodott az első helyre, a pontos adatok után azonban már csak a második helyről tudott integetni a DreamWorks animációs filmje. Ezen a héten ismét a vikinges-sárkányos produkció álldogál az első helyen, ezúttal viszont nem pár százezer dollár választja el a második helyet megkaparintó filmtől. 178 millió dollárt szedett össze eddig az Így neveld a sárkányodat és ha nem kell átadnia túl sok mozit a közeljövő filmjeinek (pedig kell), akkor bőven 200 millió felett lesz a végösszeg. Harmadik helyen található a Párterápia, amely túljutott a 60 millión, a 100 millió elérésére még van esélye. Ötödik pozícióban lelhető rá a Ha/Verre, több, mint fele annyian (-52,1) váltottak rá jegyet, mint egy hete, hiába áll az imdb-n a 121. legjobb filmként és hiába mondják róla, hogy igen-igen jó lett, a közönség mégsem volt túlzottan fogékony Matthew Vaughn alkotására. 9 millió dollárt kasszírozott A titánok harca, amivel együtt már 145 milliója van a fantasynak, a Halálos temetés remake pedig megfelezte nyitóbevételét, a hétvégén megszerzett 8 millióval a 7. helyen pislog. Közel 40 %-kal hozott kevesebb az Alice Csodarszágban, ezzel együtt pedig már 327 millió felett jár.

 

Hétvégi amerikai mozis becsült eredmények (TOP 10), az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

Így neveld a sárkányodat

15,02

178,02

165

Iromány, poszter, tv spot, vázlatok 

The Back-Up Plan

12,25

12,25

35

Képek, előzetes, tv spot

Párterápia

10,60

63,47

55

Iromány és előzetes


The Losers


9,60


9,60


25

Hosszabb előzetes, reklámok, karakterposzterek


Ha/Ver


9,50


34,87


30

Előzetes, betétdal, poszterek, jelenet 


A titánok harca


9,00


9,00


145,63

iromány, poszterek, jelenetek, tv spot 

Halálos temetés

8,00

28,44

21

Előzetes, poszter

Oceans

6,00

8,46

80

 

The Last Song

3,70

55,39

20

 Előzetes


Alice Csodaországban


2,20


327,47


200

Iromány, jelenetek, színfalak mögött, betétdal 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr631951213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása