Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2010.05.06. 18:22 koimbra 10 komment

Ezen a héten hiába érkezett hat új film is a mozikba, egyik sem fog tömegeket megmozgatni, de 7 nap múlva jön a Robin Hood, ami talán okozhat egy kisebb nézőrohamot.

Az út (The Road): Egy férfi és fia a vándorol a posztapokaliptikus Amerikában. Élelmet csak nehezen lehet találni és az útjukba kerülő emberekre barátságtalanul tekintenek, mivel a legtöbben rablók és kannibálok. Viggo Mortensen és Kodi Smit-McPhee játsszák a főbb szerepeket. Kritika itt olvasható.

Szélcsend: Sas Tamás rendezése. Három nő vitorlázik a Balatonon, ahol a hajón asszociációs játékba kezdenek, azonban hamar elfajulnak az események. A három hölgyet   Kovács Patrícia, Pálmai Anna, Kováts Adél alakítja.

Átok: Magyar film, ami egy középosztálybeli család hétvégéjét meséli el. Az apuka elhalálozik és hamvait a Balatonba szeretnék beleszórni, ám közben néhány fura dolog kerül ki az apa magánéletéről.

Emlékezz rám (Remember Me): Pattinson a Remember Me-ben Tylert alakítja, a testvére öngyilkos lesz és a tragédiát nehezen dolgozza fe, folyton lázad apja (Pierce Brosnan) ellen. Tyler megismerkedik egy lánnyal, akinek az anyját meggyilkolták, a csaj viszont nem zuhan magába, hanem pont e miatt próbálja élvezni az életet.

A legboldogabb lány a világon (Cea mai fericita fata din lume): Holland-román-francia-japán filmdráma. Delia autót nyer és ezzel utazik szüleivel Bukarestre egy reklámfilm forgatásra.

A zenekar látogatása (Bikur Ha-Tizmoret ): Egy egyiptomi fúvószenekar vendégségbe érkezik Izraelbe, ám hamar kiderül, hogy senki nem várja őket és elég hamar eltévednek, majd egy vendéglősnő befogadja őket.

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr241979629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jimbo1000 2010.05.06. 19:17:08

OFF:
koimbra: ma láttam a híradóban, hogy rákaspalotán valami nagyon nagy filmstúdió nyílt meg, de szokásukhoz híven nem mondtak semmi értelmes infót a tv-ben.
Te mit tudsz erről, tényleg valami nagy dolog készül itt hazánkban?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.05.06. 20:00:07

@jimbo1000: azt olvastam idén, hogy áprilisban nyílik, de akkor ezek szerint most:) nem hallottam róla szinte semmit, csak amit tavaly írtak róla.

Repce Manó 2010.05.06. 21:01:00

Azért szerintem a Robert Pattinson mozi előadásain nem fognak kongani a termek az ürességtől, talán Az út is megtalálhatná a maga közönségét, ha kicsit erősebb reklámkampányt kapott volna, engem meg igazából ennek az egyiptomi fúvószenekar története érdekelne:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.05.06. 21:04:37

@Repce Manó: Pattinson szerintem csak az Alkonyatban tud tömegeket megmozgatni. Az út esetében pedig benne van, hogy már jó régen letölthető, aki akarta már megnézte és a drámát csak ritkán kedveli a magyar közönség. Vagy nem ritkán?

Repce Manó 2010.05.06. 21:25:28

@koimbra: hát nem is várunk 100 ezres nézőszámot, de azért egy egészséges 20 ezer néző összegyűlhet az Emlékezz rám c. filmre... vagy nem. Most nézem, hogy a Kedves John-nak is van eddig 16 ezer nézője itthon. Akkor csak a kedvezőtlen időjárás csalhatja be a nézőket a moziba. A Szélcsendnek egyébként nagyon rossz híre van, tán ennek köszönhető, hogy gyengének minősítették az idei magyar filmszemlét, pedig rajta kívül a Köntörfalak is kifejezetten jó volt, illetve a Bibliotheque Pascal is nagyszerű mozi volt. Kár, hogy az ilyenek nem kapnak nagy figyelmet.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.05.06. 21:29:14

@Repce Manó: Sok jót nem olvastam a Szélcsendről, mondhatani semmi jót:) Legutóbb a Poligamyt láttam amagyar termékek közül, de enyhén szólva is csalódás volt. Azok a filmek kapnak nagy figyelmet, amelyekben nagysztárgárda szerepel, a Köntörfalak háromszereplős film, az ilyet nem szereti a magyar (szerintem).

Repce Manó 2010.05.06. 21:56:08

@koimbra: igen, mondjuk bármennyire is jó a Köntörfalak nem érzem, hogy újra meg kellene néznem, ellenben a Bibliotheque Pascallal, ami meg azért nem népszerű, mert feliratos, hiába magyar. A Poligamy meg olyan amilyen, el lehet vele lenni egyszer. De azért volt benne egy zseniális jelenet, amikor Csányi a plazmatévé műsorával szinkronban viselkedett:)

Desann 2010.05.07. 08:56:09

Tegnap éjszaka az osztállyal ünnepeltük, hogy a legtöbbünk túl van az írásbeli érettségiken. Éjfél felé heten elindultunk haza és egy hirtelen ötlettől vezérelve elmentünk moziba. Megegyeztünk abban, hogy azt nézzük meg, amit leghamarabb adnak. Hát, sajnos ez az Emlékezz rám c. remekmű lett. Borzalmas film, ha teheted kerüld! Rengeteg filmet nézek, tehát az, hogy romantikus dráma még nem is lenne baj, de ez akkor is iszonyú.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.05.07. 09:57:40

@Desann: Gratula a sikeres írásbeli részhez:) Gondolom sikerült,aki eljut odaáig már csak nem bukik:)
A tanácsot nem fogadom meg, mivel érdekel és előbb-utóbb eljutok elé, bár szerintem itthoni nézés lesz majd hónapok múltán, aztán max nem nézem végig:)

Desann 2010.05.07. 13:58:03

@koimbra: Persze, nyugodtan, ez csak az én véleményem (meg azé a másik 6 emberé, aki velem volt). :D
süti beállítások módosítása