Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Parára vágyott a nép

2010.10.24. 20:00 koimbra 3 komment

 Észak-Amerikában a Paranormal Activity 2 nyitott a box office lista élén, nem akadt konkurenciája, jövő héten viszont a Fűrésszel mérheti össze erejét. Clint Eastwood filmje a negyedik helyet kaparintotta meg.

Észak-Ameriki box office
Új bemutatók:

A Paranormal Activity home-videóra hajazó horror majdnem nem került a mozikba, a stúdió csak azért vette meg a 15.000 dollárból készült filmet, hogy abból egy nagyobb költségvetésű feldolgozást készítsen, de a megállapodás értelmében le kellett vetíteni egy tesztközönség előtt. Az eredmény láttán a fejesek letettek a tervükről és inkább az eredeti változatot küldték a mozikba, ami fantasztikus bevételt hozott. Úgy tűnik megvan a Fűrész utódja, amiről minden évben le lehet húzni egy bőrt, sőt a hatodik Fűrész rész rendezője dirigálhatta volna a filmet, ám a Lionsgate időközben gyorsan úgy döntött, hogy Greutertnek kell összehozni a Fűrész hetedik felvonását, így aztán Tod Williams vezényelhette le a Paranormal Activity folytatását.

Az első rész még csak 48 moziban került levetítésére, majd az ötödik hétvégén már 1945 helyen volt látható, 19,6 millió dollárt folyt be a kasszákba, ekkorra már túl volt a 60 milliós bevételen. A második rész esetében már nem vacakoltak a limitált vetítésekkel, 3216 filmszínházban adták a produkciót. Az csütörtök éjféli vetítéseken 6,3 milliót kasszírozott, ezzel máris új rekordot állított fel, hiszen ezt a csúcsot az R kategórián belül a Watchmen tartotta 4,6 millió dollárral. Pénteken összesen 20 millió került a kasszába, azonban szombatra már erősen megcsappant az érdeklődés a film iránt, csak 13 millió dollárt gyűjtött össze, vasárnapra is csökkent az eredmény, így végül 41,5 millióval zárt a hétvégét. Mivel csak 3 milliót tapsoltak el az elkészítés során, biztosra vehetjük, hogy jövőre érkezik a harmadik rész. A következő héten mutatják be a Fűrész VII-et, meglátjuk miként tudja egymást megszorítani két produkció.

A New York Daily News azt írja, ha a közönség a vászon egyes sarkaira tekint, akkor jutalma egy ijesztő „Hé, te is láttad?” -szerű pillanat lesz. Cinema Autopsy szerint az első rész nagyon jó volt, a folytatás is eléggé jó és a készítők nem is tértek az első résztől. Habár szórakoztató, de annyira nem, hogy még egy részt akarjunk belőle.

 

Clint Eastwood az Invictus - A legyőzhetetlen dráma után ismét együtt dolgozott Matt Damonnal. A Hereaftert már múlt héten bemutatták néhány moziban, a mostani hétvégét már 2181 mozival kezdhette és 12 millió dollárt hozott három nap alatt.

Gran Torino néhány hét limitált vetítés után 2808 moziban folytatta pályafutását, akkor már 39,9 millió dollárt gyújtött be, az Elcserélt életek 1850 filmszínházból 9,3 millió dollárt szedett össze, az Invictus pedig 8,6 millióval nyitott, ami 2125 moziból folyt be. Eastwood ebben az évtizedben kétszer haladt át a 100 millión, a Millió dolláros bébivel és a Gran Torinoval lépte túl ezt a számot, a drámák közül pedig a Titokzatos folyóval ért el szép eredményt (90 millió), a többi hasonló műfajú alkotása megbukott, egyelőre úgy tűnik, hogy a Hereafter sem fog hatalmas bevételt elérni.

Az imdb-n 8,3-en áll pár száz szavazat után, míg a Rotten Tomatoes-on 51 % az átlaga, a kritikusok nem voltak oda a filmért. Az E!Online-ban az olvasható, hogy több életet kellett volna lehelni a filmbe, ám e helyett szomorú módon a fehér fény felé vették az irányt. Mindenki maradjon távol tőle. A Journal and Courier írója azt mondja, hogy a rendező és a forgatókönyvíró nyitva hagy néhány kérdést a játékidő során, amelyeket később sem válaszolnak meg, hanem bölcsen a nézőre bízzák, hogy mit gondolnak róla.

Régebben bemutatott filmek:
Második helyre csúszott a Jackass 3D, ami 57,1 %-kal hozott kevesebbet a nyitó bevételéhez képest. Az eddig megkeresett 87 millió dollárral maga mögé utasította az első két részt, jövő héten meglesz a 100 millió is. A Red akció-vígjáték 15 millió dollárt produkált, a közönség nem hagyta magára a filmet, most már biztos, hogy nem lesz bukta. Átlépett a 70 millión A közösségi háló, 7,3 millió dollárt tett hozzá az eddig megszerezett összegéhez. Még mindig erőlködik az Őrzők legendája, ami hétről-hétre kevés csökkenéssel néz szembe, ám a rossz nyitány után nem tud figyelemre méltó milliókat összehozni, Zack Snyder rendezése túljutott az 50 millión, még össze tud kaparni pár millió dollárt, talán 60-as határt még elérheti. Kiesett a Top 10-ből a Tőzsdecápák folytatása, ami Amerikában a bukták sorát gazdagítja, eddig közel 50 millió dollárt kapart össze.

Hétvégi mozis bevételek (top 10), az adatok millió dollárban értendőek. Az eredmény 55 %-a megy vissza a stúdióhoz.

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

Paranormal Activity 2

41,50

41,50

3

Előzetes, tv spot


Jackass 3D


21,60


87,14


20

Előzetes, poszterek, promo

Red

15,00

43,48

58

Előzetes, jelenet
karakter poszter 

Hereafter

12,00

12,32

50

Előzetes, poszter


A közösségi háló


7,30


72,93


50

Előzetes, interaktív trailer, jelenetek 

Secretariat

6,91

37,36

35

Előzetes, poszter

Life as We Know It

6,15

37,61

38

Előzetes

Az Őrzők legendája

3,17

50,17

80

karakter poszterek, előzetes 

Tolvajok városa

2,72

84,65

37

 Előzetes, tv spot, jelenet

Könnyű nőcske

1,75

54.78

9

Előzetes, első 10 perc

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr752395743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.10.24. 20:55:51

Nagy dilemmában vagyok, h a Paranormal Activity 2-t, v a Fűrész 7-et lessem-e meg halloweenkor :) Talán ha addig meg tudom nézni az eddigi 6 Fűrészt.... Nyilvános mészárlás miatt csak nézős már az a film :)

A nép fia 2010.10.25. 07:39:17

@Shyllard: Szerencsére nekem nincs ilyen problémám: egyiket sem nézem meg.

Ellenben láttam, hogy megjelent a Vasember 2 DVD, muszáj vagyok beszerezni. Mivel most nincs épp semmi ünnepelni valóm (szülinap, névnap, karácsony még 2 hónap!), ezért meglepem magam mondjuk Mindenszentek alkalmából. :-D

Shyllard 2010.10.25. 15:07:09

@A nép fia: De akkor mindenképp a díszdobozos verziót szerezd be :)
süti beállítások módosítása