Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Sci-fi filmek 2011-ben

2010.12.06. 11:50 koimbra 41 komment

Nem csak a földön kívüliek látogatnak el hozzánk, de a nácik is tiszteletüket teszik repülő csészealjakon. Hugh Jackman hatalmas robotokat edz, Jake Gyllenhall pedig megpróbál megakadályozni egy robbantást. Ezen sci-fi filmek várhatóak jövőre (A pap vagy pl. a Transformers azért maradt ki, mert azok a képregényfilmek összeállításba kerülnek.)

Duncan Jones a Holddal (Moon) hívta fel magára a figyelmet, kritikailag szép sikert aratott, a Summit is felfigyelt rá, ezért beleültették a Source Code sci-fi-thriller rendezői székébe. Jake Gyllenhaal játssza Stevens kapitányt, aki egy vonaton tér magához, nem tudja, hogy miképp került oda, sem azt, hogy a szemben ülő hölgy miért azonosítja be őt valaki mással. Pár perccel később a szerelvény felrobban, majd máshol találja magát, kiderült egy titkos hadművelet részese és képesek őt visszaküldeni a robbantás előtte percekre újra és újra. Michelle Monaghan a vonat egyik utasát formálja meg, Vera Farmiga pedig egy tisztet alakít. Amerikában április 15-én mutatják be.


Az I Am Number Four-ban a Lorien bolygó lakóit megsemmisíti egy másik faj és csak kilenc tininek, illetve azok védelmezőinek sikerült megmenekülniük, a Földön keresnek menedékét, itt élnek tovább. Ám ide is követik őket és numerikus sorrendben végeznek az életben maradotakkal, a harmadikat megölték, a negyedik következik, aki John Smithként Ohioban lakik. A főhőst Alex Pettyfer játssza, testőrét Timothy Olyphant  alakítja. A produkciót február 18-án mutatják be. Michael Bay gondolkodott egy ideig azon, hogy megrendezze-el, ám végül D.J. Carusonak passzolta le ezt a feladatot és csak producerként veszi ki a részét a filmből, amely James Frey és Jobie Hughes regénye alapján készül.


A Földet lerohanják földönkívüliek, a produkcióban egy konkrét csatára, Los Angeles ostromára koncentrál. A Battle: Los Angelesben Aaron Eckhart játssza a katonák parancsnokát, Michelle Rodriguez teljes harci díszben várja az utasításait, Michael Pena, Ramon Rodriguez és Bridget Moynahan is próbálja túlélni az idegeneket. A produkció gyenge pontja Jonathan Liebesman, aki A sötétség leple (Darkness Falls) és a Texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet (The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning) horrorokat dirigálta és mivel az ő vezényletével forgott. Korábban a készítők úgy írták körül a projektet, hogy a Függetlenség napja és a Sólyom végveszélyben egyvelegére számítsunk. Eredetileg jövő év februárjában érkezett volna a mozikba, jelenleg úgy tűnik, hogy március 11-én mutatják be.


Simon Pegg
és Nick Frost két hatalmas sci-fi rajongót játszik a Paulban,  Greg Mottola ülhetett a rendezői székben. Úgy adódik, hogy a két főszereplő elé sodródik egy Paul nevezetű űrlény, aki az eltelt évtizedeket egy top secret katonai bázison töltötte. Az idegen lény végül megszökik, nyomában szövetségi ügynökök hada lohol.  Jason Bateman, Jane Lynch, Kristen Wiig, Bill Hader, Jeffrey Tambor, David Koechn is fel fog tűnn a sci-fi vígjátékban.


Már 2006-ban hozzáláttak az Iron Sky-hoz és egy teasert be is mutattak a 2008-as cannes-i filmfesztiválon annak érdekében, hogy finanszírozókat találjanak, később a neten is gyűjtést szerveztek. Úgy tűnik, hogy jövőre elkészül a film és be is mutatják. A finn-német koprodukcióban készült alkotásban a nácik egy része 1945-ben a Holdra távozott, itt készültek fel az újabb támadásra. 2018-ban vissza is térnek. Timo Vuorensola rendezte a produkciót, Götz Otto és Udo Kier is feltűnik a filmben.


Emily Blunt
lesz Matt Damon partnere a sci-fi love story-ban. A film Phlip K. Dick Helyreigazító csoport novelláján alapszik, amely 1954-ben jelent meg és Alex Proyas Dark City-je is ebből merített. George Nolfi írta a forgatókönyvet, a rendezést elvállalta, számára ez lesz az első ilyen feladat. A középpontban egy kongresszusi képviselő (Damon) áll, aki beleszeret egy gyönyörű balett-táncosba (Blunt). A képviselő később rájön, hogy semmi sem az ami látszik, a valóságot bizonyos erők manipulálják.


A Reel Steel produkciót Shawn Levy dirigálja, a főszereplőt pedig Hugh Jackman játssza. 2020-ban járunk, emberek helyett már robotok bokszolnak és Jackman egy olyan alakot formál meg, aki ilyen gépeket edz. Az első képen Jackman éppen egy robotnak magyaráz, érdekesség, hogy ezeket valóban megépítették a film kedvéért és 19 hasonló lesz még látható az alkotásban.


Csak nagy nehezen tudtak hozzálátni A majmok bolygója előzményfilmnek a forgatása, több író és rendező is megfordult a projekt környékén, míg végül a stúdió rászánta magát és zöld utat adott a produkcióban  James  Franco egy tudóst játszik, aki majmokkal kísérletezik és az egyik alanyát hazaviszi, majd az hamarosan kirobbantja a háborút az emberek és a majmok között. A filmben nem lesznek kosztümöt viselő statiszták, a forgatáson készült képeken látható, hogy Andy Serkis performance capture ruhát visel és majd CGI segítségável alakítják át. Talán így jobban megéri, mintha csak simán belebújtatták volna egy majomruhába. A trükkökért a WETA lesz felelős, ők a Gyűrűk urával tettek szert igazán nagy hírnévre és a King Kongban már láthattuk, hogy miként tudnak óriásgorillát a vászonra varázsolni.


John Carpenter
horrorja, A dolog (The Thing) félelmetes, izgalmas és klasszikus alkotás, amely még ma is megállja a helyét. Jövőre érkezik az előzményfilm, amiben azt láthatnánk, hogy miképp találtak rá a közelben lezuhant idegen űrhajóra és hogyan alakult ki a káosz a földönkívüli lény feltűnése után. A rendezői teendőket Matthis van Heijningen Jr. látta el, a bázison  Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Adewale Akinnuoye-Agbaje és Eric Christian Olsen próbálja  tartani magát az idegen létforma ellen.


Az Extraterrestre filmet Nacho Vigalondo, az Időbűnök (Timecrimes) rendezője dirigálta. Mindenki tudja, hogy mit kell tennie, ha egy nap felébred, felhúzza a redőnyt (vagy széthúzza a függönyt) és azt veszi észre, hogy az ég tele van UFÓkkal: Biztonságos helyre fut, úgy ahogy csak tud. De mi van akkor, ha találkozol álmaid nőjével, majd felmentek hozzá és pont ekkor kezdődik az invázió? - eddig ez a sci-fi hivatalos tartalma.


Az Apollo 18 film története szerint a NASA titokban mégis eljuttatott néhány asztronautát a Holdra, ahol földön kívüliek nyomára bukkannak. Timur Bekmambetov a producer, a rendezői székben Gonzalo López-Gallego üldögél, a szereplőgárda pedig eleddig ismeretlen színészekből fog összetevődni,  Amerikában március 4-én mutatják be. Van már honlapja is a filmnek, az http://www.apollo18movie.net/ oldal egyelőre nem tartalmaz sok anyagot.


Régóta próbálják vászonra adaptálni William Gibson kultikusnak számító regényét, a Neurománcot, 2008 elején Joseph Kahnt, a Vas rendezőjét nézték ki a projekt élére, a főszerepre pedig Hayden Christensen volt az esélyes. Jelenleg Vincenzo Natali, A kocka és a Cypher készítője ül el a rendezői széket. (Alant egy régebbi poszter látható)

 

 

Neill Blomkamp, a District 9 rendezője szabad kezet kapott egy saját maga által kitalált sci-fi film elkészítésére. A forgatókönyvbe nem szólnak bele és a forgatásba sem, úgy vágja össze a filmet, ahogy ő szeretné. A történetről elég keveset tudni, az alábbi videó nemrég látott napvilágot, ebben két fickó út szélén talál egy halott lényt. A szerzet oldalán egy pecsétszerűség látható, amire a 18:12 AGM Heartland Pat Pend USA és a US Inspected And Approved szöveg olvasható. A Slashfilm szerkesztője végzett egy kis kutatómunkát és rájött, hogy az AGM Heartland-et egy beverly hills-i székhellyel rendelkező cég, a Sable Production Ltd. jegyeztette be még október 18-án és annyit lehet még tudni, hogy a vállalat génmódosítással foglalkozik.


A Box of Shadows sci-fi thrillerben néhány tanulót követhetünk nyomon, akik találnak egy évszázadokkal ezelőtt eltemetett koporsót, amiről kiderül, ha valaki belefekszik, akkor az képes szellemként létezni egy ideig. A koporsót mindannyian ki akarják próbálni, de van, aki nem csak kukkolásra használja és elfajulnak a dolgok.

J.J. Abrams a Super 8-at szállítja le jövőre, a konkrét történet nem ismert, de az első előzetes alapján leszűrhető, hogy űrlényekhez lesz köze. A korábbi pletykákkal ellentétben semmi köze nem lesz a Cloverfieldhez és és az is biztos, hogy hagyományos módon rögzítik a jeleneteket, azaz nem kézikamerás lesz. Steven Spielberg az egyik producer, a DreamWorks stúdió azonban nem veszi ki részét a munkálatokból és Abrams alkotásával a filmmel  a 70-es, 80-as évek misztikus és sci-fi művei előtt akar tisztelegni.


Andrew Niccol 
következő filmje a Now (korábban I.M Mortal címen futott) lesz.  Ennek főszereplője Justin Timberlake lesz, anyját pedig Olivia Wilde alakítja. A történet a jövőben játszódik, ahol az emberek rájöttek, hogy miképp tudják kikapcsolni az öregedését felelős gént. Ez azt jelenti, hogy 25 évnél megáll az öregedés, így örökké fiatal tud maradni bárki, akinek van pénze, hogy ezt meg tudja  fizetni. Aki pedig nem tud kipengetni a szükséges összeget az szépen öregedik tovább. Timberlake egy szegény fiatalembert alakít, akit megvádolnak egy tehetős ember megölésével, ám nem hagyja magát elkapni, hanem csinos túszával menekül a hatóság elől.  Amanda Seyfried formálja meg a túszt, apját Vincent Kartheiser játssza, míg Cillian Murphy egy kegyetlen rendőrt alakít. 

Az esőember (Rain Man) és a Jó reggelt, Vietnám (Good Morning, Vietnam) rendezője, Barry Levinson kisköltségvésű sci-fi filmet fog rendezni. A produkció címe The Bay és már forgatják. Annyi ismeretes, hogy egy marylandi városkában káosz tör ki egy okológiai katasztrófa miatt.

Luc Besson akció sci-fit tervez, csak producerként fogja felügyelni a filmet. A Lockout címre hallgató produkcióban adva lesz egy börtön, amely 50 mérföld magasságban lebeg a föld felett. A fegyház a világ legveszélyesebb bűnözőinek biztosít otthont, konkrétan 500-an élvezik eme hely vendégszeretetét. Egy ártatlanul elítélt férfi (Guy Pearce) alkut köt a hatóságokkal. Szabadságáért cserébe bejut ebbe a börtönbe, amelynek irányítását átvették a rabok és ki kell szabadítania az Elnök lányát. Maggie Grace és Peter Stormare is játszik az alkotásban. Stephen St. Leger és James Mather írták a forgatókönyvet, Besson is besegít nekik Leger és Mather a rendezői teendőket is ellátják és az EuropaCorp égisze alatt foroghat a film. 30 millió dollárba fog kerülni a sci-fi és természetesen 3D-s lesz.

Keanu Reeves visszatér a sci-fihez, leszerződött a Passengers produkcióba, amely végső soron egy love story lesz űrhajós környezetben. A forgatókönyvet Joe Spaihts szállította, az úriember vetette papírra az Alien előzményfilmet is, amelyet majd Ridley Scott fog készíteni. A Passengers rendezői teendőit az olasz Gabriele Muccino  vállalta el, őt Will Smith tette ismertté az amerikai nép számára. Muccino dirigálta A boldogság nyomában drámát, amiért Smith kiérdemelte a második Oscar-jelölését, illetve a Hét életet is együtt hozták tető alá. A Passengers története a jövőben jövőben játszódik, egy űrhajó új bolygó felé tart, az utazás azonban évszázadokig tart, a legénység pedig hibernálva várja, hogy elérjék céljukat. Ám egy utas (Reeves) magához tér, döbbenten konstatálja, hogy csak 90 év múlva érkeznek meg a planétára, rajta kívül pedig senki más nem ébredt fel. Mivel nem akar egyedül megöregedni és meghalni, úgy dönt, hogy felébreszt egy nőt is.

A Silvaticus 3015 története szerint történik egy hatalmas katasztrófa, amit csak az emberiség 1 százaléka él túl. Azonban ez nem baleset volt, hanem mészárlás. Ennyit lehet tudni a filmről, amelyet Dan O'Bannon (Emlékmás) írt.

A The Darkest Hour sci-fi thriller Chris Gorak készíti, a moszkvai hőség és tüzek miatt egy időre leállították a forgatást, mivel a Summit aggódott a szereplők egészségi állapotáért. A kiesett idő nem veszélyezteti a film bemutatását, a Summit reméli, hogy tudják tartani az ütemtervet és 2011 augusztusában bemutatják az alkotást.  Timur Bekmametov producerként áll a film mögött és Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella, Rachael Taylor játsszák a főbb szerepeket. A sztori néhány amerikai turistát állít a középpontba, akik éppen Moszkvába érkeznek, mikor az idegenek lecsapnak a városra.

A Loopers sci-fit Rian Johnson készíti. A történet a közeli jövőben játszódik, az időutazást még nem találták fel, erre még várni kell pár évtizedet. Egy csapat gyilkos, a Looperek egy, a jövőben létező bűnszervezetnek dolgozik. A feladatuk az, hogy a munkaadójuk által hozzájuk küldött,  lekötözött embereket fejbe durrantsák, majd eltüntessék a tetemet. A megölt illető így már nem fog sok vizet zavarni a jövőben, ráadásul hiába is keresik, nem lelik és a tetemeket (ha egyáltalán rájuk találnak) a jelenben gyakorlatilag nem tudják azonosítani. A rendszer tökéletesen működik, azonban csak egy ideig, ugyanis történik némi probléma.

A jövőre várható animációs filmekről ide kattintva találsz infót, a 2011-es horrorokról pedig itt esett szó.

Címkék: előzetes2011

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr62495064

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Apollo 18 2010.12.06. 15:57:41

"Sokan felteszik a kérdést, hogy miért nem küldünk már űrhajókat a Holdra? Az Apollo 18 film története szerint a NASA titokban mégis eljuttatott néhány asztronautát a Holdra, ahol földön kívüliek nyomára bukkannak. Timur Bekmambetov a producer, a ...

Trackback: I am Number Four 2010.12.06. 15:55:11

Poster:                      Trailer:  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2010.12.06. 12:03:38

Az X-MEN-ről akarok már megtudni többet!!!!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2010.12.06. 12:14:44

@A nép fia: gondolom képregényfilmek cikkben. ;)
Robotedzés igen, majmok bolygója nem!

flimo13 2010.12.06. 13:26:08

Nah végre Iron Sky! :D

Zelefánt 2010.12.06. 13:30:39

Ennyi ötlettelen fost, valamint százszor hasznosított motívumot egy évbe belezsúfolni csak Hollywoodban tudnak.

Az Iron Sky plakátja a legkirályabb, de a filmet a németek valószínűleg úgyis elbasszák.

Nem mellesleg, hol vannak a tehetséges rendezők?

Squid 2010.12.06. 13:32:25

ha a Neuromancert elkúrják (és el fogják) akkor nagyon szomorú leszek..

pdstudio.info · http://www.pdstudio.hu/ 2010.12.06. 13:33:48

Jó lista. Köszi! Az Iron Sky a legkurvajobb steampunk szkifinek ígérkezik. Támogattam én is őket egy kicsivel, biztos iszonyatosan jó lesz.

Zelefánt 2010.12.06. 13:42:26

Remélem, az Iron Sky-ban nem lesz benne az újrahasznosított (hibernált és felélesztett/klónozott/kiborg)Hitler is, mert abban a pillanatban az egész projekt egyből cikivé válik.

_Cactus_ · http://gergo.erdi.hu/ 2010.12.06. 13:43:07

Ezek közül sokat nem neveznék sci-finek, mivel semmi sci nincs bennük. Kár, hogy a hard sci-finek nincs piaca.

KenSentMe 2010.12.06. 13:49:55

Nekem most a Now tetszik a legjobban.

Ezt az "I Am Number Four"-t meg nem értem.. elnagyolt, alibisztorinak tűnik, az ilyet általában ilyen kung-fu filmekhez szokták felhasználni (lásd pl. Az egyetlen).. tényleg ennyi X-men-en felnőtt srác létezik már, hogy az is elég hozzáadott érték, ha CGI-vel pszichokinézisre képes a főszereplő?

A Dark Cityből többet kihozni szerintem nem lehet, a robotboksz meg finoman szólva is röhejes (itt még azért nem tart az MI, 2020 környékén sem instruálni, hanem programozni kell majd a vasakat). Az Iron sky legjobb esetben egy B-vonalas hentelős film lesz, ami mondjuk egy este kulturált eltöltéséhez elég, többre meg nem igen.

Az "UFO-k itt vannak/támadnak" jellegű listafilmek meg elég siralmasak, ennél már az E.T. is 1000x sokoldalúbban mutatta be az idegeneket, és azóta olyan filmeket is forgattak, mint pl. a Distinct 9.

Ja és a Carpenter féle Dolgot is rühelltem mindig.

Azt hiszem, csak Neill Blomkampban bízhatok.

KenSentMe 2010.12.06. 13:49:56

Nekem most a Now tetszik a legjobban.

Ezt az "I Am Number Four"-t meg nem értem.. elnagyolt, alibisztorinak tűnik, az ilyet általában ilyen kung-fu filmekhez szokták felhasználni (lásd pl. Az egyetlen).. tényleg ennyi X-men-en felnőtt srác létezik már, hogy az is elég hozzáadott érték, ha CGI-vel pszichokinézisre képes a főszereplő?

A Dark Cityből többet kihozni szerintem nem lehet, a robotboksz meg finoman szólva is röhejes (itt még azért nem tart az MI, 2020 környékén sem instruálni, hanem programozni kell majd a vasakat). Az Iron sky legjobb esetben egy B-vonalas hentelős film lesz, ami mondjuk egy este kulturált eltöltéséhez elég, többre meg nem igen.

Az "UFO-k itt vannak/támadnak" jellegű listafilmek meg elég siralmasak, ennél már az E.T. is 1000x sokoldalúbban mutatta be az idegeneket, és azóta olyan filmeket is forgattak, mint pl. a Distinct 9.

Ja és a Carpenter féle Dolgot is rühelltem mindig.

Azt hiszem, csak Neill Blomkampban bízhatok.

kicsitian_real 2010.12.06. 14:02:02

Spielberg/J.J. Abrams Super 8-je kimaradt a listából:

www.youtube.com/watch?v=vpzUCA5i6zY

Mr.Moonlight · http://off-shore.blog.hu 2010.12.06. 14:08:52

Volt már egy Passengers című sci-fi film 2008-ban. Innét koppintották a Lost befejezését.

Zsola777 2010.12.06. 14:14:49

A többsége nagyon ott van, jövőre sem fogunk unatkozni. Nem halott a SciFi! :D

◄ViZion 2010.12.06. 14:21:45

Ez a náciufós téma annyira gagyi, hogy látni kell.

Neuromancer könyvben negyon nagyon jó. Remélem a film nem olyan kaka lesz, mint pl. a Düne filmes változata.

Remélem nem akarják átlag ember szintre butítani (tehát kihagyni a könyvből a nehezebben emészthető részeket) 12-es karikával.

paráznabillegető 2010.12.06. 14:25:05

ONE MUST FALL!!!

nem hittem volna, hogy megfilmesítik... (Reel Steel)

kompi · http://filmtrailer.hu 2010.12.06. 14:33:31

Vasököl lesz a magyar címe a Reel Steel-nek.
Amúgy szép lista, jó hogy műfajoként is összegyűjtöd a 2011-ben várható filmeket.
Gratula.

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.12.06. 15:08:29

Ejnye no, azt azért ne felejtsük már el, hogy a Carpenter féle The Thing már alapból egy remake volt.
A Neuromancertől meg én is félek, az a könyv(trilógia) nekem szent és sérthetetlen, szóval nagyon aggódok, hogy mit művelnek vele. Még régen volt egy olyan terv, hogy Chris Cunningham csinálná.. nah, azt azért mondjuk megnéztem volna. :D

Egyébként meg hatalmas köszi ezekért az összeállításokért, idén is a tavalyi adag volt számomra a kiindulópont egész évben. :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.12.06. 15:19:06

@_Cactus_: egy igazi jó hard sci-fit nem igazán lehet vászonra vinni. Szerintem.
Nekem tetszik a lista, hiába nem új egy-egy ötlet, az új nézőpont, a megvalósítás még adhat hozzá annyit, hogy szórakoztasson.
A neurománc tuti szar lesz, képtelenség abból a könyvből filmet csinálni. Ráadásul már könyvben se nagyon tetszett...

vrango 2010.12.06. 15:30:26

A Source code DJ miatt várós; a Paul-on remélem jókat fogok röhögni; az Adjustment Breau ugye eleve Dick; az Apollo 18-ban látok némi fantáziát; és végül a Neuromancer érdekelne, de elég valószínű, hogy gyengus lesz:(

vrango 2010.12.06. 15:31:06

Ja, és hol késik a Ráma-film, meg Terrence Malick SF-je, meg a Gravity...?

Turanga Leela 2010.12.06. 15:49:42

Istenem, könyörgök ne basszák el a The Thing-et!!:D És akor elmegyek templomba:D:D:D

Ironsky-t meg már több, mint 2 éve várom...

HJ77 2010.12.06. 18:16:05

Ahogy elnézem, a sci-fik többsége igencsak jónak néz ki. Különösen a Source Code,a Battle:L.A.,a Paul,az Iron Sky és a Dolog előzmény lesz várós,de a többi felsorolt filmre is kíváncsi leszek. Jó kis lista volt ez is.Köszönet érte.:)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.12.06. 18:36:50

Jól látom, hogy az Iron Sky zenéje Laibach?

A Rammsteint is el bírnám képzelni a lágyabb jelenetek alá :-)

Tiltsuk Bea 2010.12.06. 18:50:33

Hát, én sem gondoltam volna,hogy a Super8 kimarad.

pdstudio.info · http://www.pdstudio.hu/ 2010.12.06. 19:33:48

@tiboru: Az bizony Laibach, csak kicsit feltuningolva.

Joaquin 2010.12.06. 19:45:18

Ez elég lehangoló lista. Jövőre sem lesz mit nézni.

Almaspite 2010.12.06. 20:38:34

A Source code az véletlenül nem a Déja vu c. Denzel Washington film újragondolása?

Almaspite 2010.12.06. 20:43:56

Vagy inkább az "Idétlen időkig" c. opus?

:-)

SlafRock · http://holdontul.wordpress.com/ 2010.12.06. 21:32:41

@Almaspite: Nekem is rögtön az ugrott be!:)
Elég vegyes a felhozatal, de a Majmok bolygójáról komolyan lehet még egy új bőrt lehúzni?:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.12.06. 22:13:16

@vrango: A Gravityből Robert Downey Jr kilépett, kereshetnek új férfi főszereplőt. Nem valószínű, hogy jövőre látni fogjuk. A Ráma forgatása is jóval odébb van, Malick pedig a Tree of Life fantasy drámával jelentkezik, ami szerintem inkább dráma lesz, mint fantasy.

Rolee83 2010.12.07. 03:01:24

Hát ezekből így a Battle:Los Angeles moziban nézős lesz, talán a Super8 is. A többi kritikától függően inkább csak dvd-n.

Alex Mahone 2010.12.12. 16:14:03

Döbbentem látom, hogy egyesek innen TÉNYLEG várják az Iron Sky-t, whoááá... Ez biztos valami olyan, amit én sosem leszek képes megérteni :)
Amúgy:
- köze nincs a steampunkhoz
- ha egy Földön kívülről érkező invázió fenyegetése valós lenne, kb. annyit érnének el vele, hogy két napig folyamatosan világítana az égbolt, amíg az oroszok és az amcsik lövik rájuk a sok éve porosodó (atom)rakétákat.

Részemről Forráskód és Extraterrestrial, de ugye kinek a pap...

adamek62 2010.12.13. 07:12:24

Köszönet a hírekért. Úgy tűnik a District 9 és az Avatar hatására megmozdul valami a scifi-filmek terén. Egy kérdésem lenne. 2011-re tervezték Asimov klasszikusának, a Foundationnek /Alapítvány/ a megfilmesítését. Erről semmi hír?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.12.13. 10:00:14

@adamek62: Még mindig a forgatókönyvvel bíbelődnek. Nem kezdték meg az előkészületeket és még főszereplőt sem választottak. Kizárt, hogy Roland Emmerich jövőre be tudná mutatni.

adamek62 2010.12.13. 10:22:48

Köszönöm a választ.
süti beállítások módosítása