Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

2010 legjobbjai...szerintünk

2010.12.31. 14:25 koimbra 24 komment

Véget ért az év, ismét temérdek alkotás került a mozikba és a tékákba. A nyarat Christopher Nolan mentette meg, Tom Cruise pedig búcsút inthetett sztárstátuszának, Jaden Smith  apja segítségével rálépett a világhír felé vezető ösvényre, Helen Mirrent gépfegyver mögött láthattuk. A Pixar ismét bemutatott a DreamWorksnek, viszatértek a Predatorok és Sylvester Stallone megmutatta, hogy nem kell még leírni, ám Mel Gibsonnak nem sikerült a visszatérés, a bulvársajtó pedig nem tudta, hogy Gibsonról és Lindsay Lohanról cikkezzenek. Stb,stb...

Egy szó, mint száz, rengeteg produkció érkezett idén, amelyek közül nem sikerült mindent megnézni, még be kell pótolni sokat, ám így is szép mennyiséget sikerült megtekintenem. Számunkra ezek az idei év legjobbjai, a rosszak inkább merüljenek a feledés homályába. Kíváncsiak vagyunk, hogy Nektek mely filmek tetszettek igazán 2010-ben


Koimbra szerint

 Cell 211 – A sokak által éltetett Próféta nekem nem igazán tetszett, viszont a spanyolok börtöndrámája felettébb tetszett, számomra az eltelt 12 hónap legjobbja. Szívszorító és izgalmas.

Ondine – Neil Jordan filmjében Colin Farrell szeret bele egy hableányba. Vagy talán mégsem sellő a hölgy? Csak találgatni lehet. Tündérmese drámába ágyazva.

Toy Story 3 - A Pixar komorabb, sötétebb hangvételű folytatást csinált, kicsit inkább a felnőttebbeknek szól, mint a gyerekeknek.

Kick/Ass – Matthew Vaughn végre levezényelhetett egy képregényfilmet, ami nem csak humoros volt, de remek akciókkal spékelte meg, nagyszerűen teremtette meg az atmoszfériát.

Defendor – A maszkos, szuperképességek nélküli igazságosztók ebben az évben nagyon jó nyomták. Úgy tűnt, hogy inkább a humorra helyezik a hangsúlyt, végül azonban a dráma domborodott ki, de ez nem vált hátrányává a filmnek

Doctor Parnassus és a képzelet birodalma – Terry Gilliam évtizedek óta mesél, kisujjában van a mesterség. Hányatott sorsú alkotásából azonban a maximumot hozta ki és ismét egy nagyszerű filmet láthattam.

Így neved a sárkányodat – A DreamWorks összekapta magát, mind minőségben, mind szórakoztatásban remek animációs filmet készített a vikingekről és a sárkányokról.

The Expendables – Sylvester Stallone 80-as évekre hajazó akciófilmet próbált összehozni a 80-as 90-es évek sztárjaival. A végeredmény: az év egyik legjobb akciója és egyben Stallone egyik legnagyobb sikere.

Eredet – Christopher Nolan megmozgatta fantáziáját, amiből megszületett az incepció ötlete. Leonardo DiCaprioék pedig mindent megtettek, hogy teljesítsék a feladatukat és e közben a nézők figyelme se lankadjon.

Harry Brown – Bosszúfilm, amolyan öregesen. Michael Caine ugyan nem úgy nyomja, mint Liam Neeson az Elrabolvában, de az ellenfeleket van időnk meggyűlölni és azt kívánni, hogy csúnya véget érjenek.

Piranha 3D – Alexandre Aja horror feldolgozása igazán élvezetes lett, a kis apró lények úgy néznek ki, mintha mini godzillák lennének.

 

 


Elanor szerint

Agora – Szívfájdítóan gyönyörű és fájdalmas  korrajz azokból az időkből, amikor a nők meg csak beszelő tárgyak voltak, és megrendítő a felismerés, hogy az agyatlan radikalizmus mekkora pusztításra képes. Emberben, tárgyban egyaránt.
 
Pandorum - Igazi, vérbeli, hús-ver sci-fi, amiből olyan szörnyen kevés születik egy évben. Ha másért nem is, Ben Fosterért nézd meg, mert kiváló, mint mindig.
 
Az út - Jajj, csak feledni tudnám, de nem lehet... Tisztelet érte minden alkotónak és szereplőnek. Van úgy, hogy semmi örömöd nincs abban a történetben, amit el kell mondanod.

Ha/ver - A zene, amit azóta is folyton újra-újrahallgatok, és a két kisgyerek, akire nagy-nagy jövő var. A téma imádnivaló, a kaszabolások - meg a direkte bénák is - zsenialisak, Nic Cage szerepéért pedig én vagyok a hálá. Köszönöm.
 
Eredet - Olyan képek tucatjait teremtette elő a semmiből, amikre meg évtizedek múlva is emlékezni fogsz, mert a retinádba égnek. A sztori pedig, akárki akármit mond, brilliáns.
 
A szállítmány - Feszes, eszes, velőig hatoló, és nagyon kúl. Nekem bejött. Ha a haveroknak valami klasszikus kis bankrablós, izgulós, ügyes dialógusokkal teletűzdelt, a mélység kedvéért pont kellő mennyiségben moralizaló sztorit akarnék mutatni, ezt vennem elő.
 
Ragadozók - Antal Nimródért vagy a topik (predatorkak) miatt, tökmindegy, iszonyatosan jól elszórakoztatott abban a másfél órában, és barmikor újranézném. A szereplőket egytől-egyig elfogadnám a havonta egyszer megrendezendő kockaaabroszos piknikre hivatalos haveroknak. Szerintem ott a helye a többi klasszikus mellett.
 
Hibrid - Kiválóan feszegeti a tabukat, mikor azt hinned, manapság mar nem nagyon vannak. Pedig dehogynem, és ráadásul a nem is olyan távoli jövőben...
 
Egy komoly ember - Eszem-vesztett kacajokkal néztem végig, és közben fajt a szívem az egész lehetetlen társadalomért, zsidóság ide vagy oda. Kell ennél több?
 
A közösségi háló - Nem azért, mert trendi, és nem az alvadt nyálas szájszelű Eisenbergért, hanem Andrew Garfieldért es Trent Reznorért. Hajra fiúk!

 

(Ha a címekre kattintasz elolvashatod a filmről született kritikát/irományt, már ha esett róla szó hosszabban.)


 

@inmfc szerint

 

Nem nagyon húznám el a mézesmadzagot a nagyérdemű előtt, csak annyit mondanék el, hogy ez a lista nem 2010 legjobbjait veszi egy kalap, köntös alá, hanem a 2010-ben látottakat, így tessék aztán majd méregetni, ha lehet. A Csak 2010-es lista kibővülne olyanokkal, az itt meglévő hat mellé, mint a the Social Network, az Inception, a Kic/ass, és a Machete talán. Visszatérve erre... ez 1 szubjektív, színes-szagos, vegyes, és elég indie leltár, na igen. Nem is kell megijedni tőle, soksok gyöngyszem akad a bekezdései közt, minden eleme ismeretlenül nagyot szóló [INSZ]. Remélem, remélni tudom, hogy sikerül majd okosan-ügyesen szemezgetni belőle, már ha valakinek valamelyik elnyerte volna szubjektív tetszését ezen rövid karcolatok láttán. Lássuk a medvét!

 

10. Camino

Bár nem vagyok ideoda vissza a vallási, vallásos, alapokon terpeszkedő darabokért, mégis fejbe kólintott valamilyen szinten ez a spanyol dráma. Egy tízes éveiben járó ízig vérig kamasz passiójáról szól, akinél istenhívőbb gyereket nem látott a világ. Tényleg, még súlyos betegsége után sem lesz belőle kétkedő kételkedő, végig hisz, töretlenül, bármennyire is fájjon az neki, amin éppen végigmegy. Az igazi dráma azonban az opus deis anyuka viselkedése, aki az orvosi beavatkozás helyett szó szerint szenvedésre kárhoztatja kicsi lányát, mert az Isten akarata. Nem foglalunk állást, keresünk a bűnbakot, de tudjuk, érezzük legbelül, mi a helyes, s mi a nem.

9. Castaway on the moon

Ez történik akkor, ha kihagyod az öngyilkossági zicceredet. Némiképp csúsztatva, ironikusan persze, de korea pl. egy partra, nomád körülmények közé, száműzi az adósság elől halálba menekülő főhősét. Már az alapszituáció is szmájlira ad okot, nem kérdés, de ami még ebből ered, az már komolyan hab a tortán. Akkora könnyed, jóízű darab, s oly ügyesen teszi a kereket, hogy nem is hiszel a szemednek. Irány a távcső, az évek óta szobába zárt leányzó, szerelem lesz ebből akárki meglássa. Szuperül szuperál ennek minden porcikája.

8. Winter’s bone

Farkastörvények mindenütt. Kitűzött szabályok, törvények, amelyeket senki nem mer megszegni a vidéken. Azonban egy érett kiscsaj mégis nekimegy a „világnak”, mert nincs más választása. Miután drogbáró apuci akarva-akaratlanul "adja el" házukat  fejük felől, az aktuális akciójával, kénytelen még elmenni oda is, ahova mások be nem tennék az orrukat se. Irány a zárkózott, rideg, s(z)ótlan szomszédközösség, információszerzés és gyűjtés címén. De ezzel a lépéssel nem hogy előre, hanem hátra lépünk kettőt a sakktáblán. Ne kockáztass! Maradj életben!

7. You don’t know Jack

A kakukktojás. Elsőre csak ez ugrik be róla. Egy tévéfilm ugyanis. Bár hbo mivolta ellenére azért bármelyikük ellen simán felvenné a kesztyűt, e felől nincs kétségem. Amit érdemes tudni róla, hogy igaz történet alapján készült, életrajzi dráma, egy bizonyos Dr. Jack Kevorkian dokiról szól, aki az eutanázia élharcosa volt az USA-ban. Összesen 130 gyógyíthatatlan beteg halála fűződik a nevéhez, akiket ő segített át a halálba, törvénytelenül. A film amúgy nem akar a nézőre hatni, pro és kontra elénk tárja őt, hogy majd mi magunk mondhassuk ki a végső ítéletet - róla, felette. Kérdés: milyen élet a nem élet?

6. Hachiko a dog story

Na, kutyás történetekből sosem elég. A nagyok, a klasszikusok gondolom mindenki előtt ott vannak szem előtt - ebben az ebtémában, azt nem kell firtatni, sokkal inkább ezt, ami a legfrissebb ékes darabja ama listának. Írjuk is hát együtt a margóra ezt az eredeti történeten alapuló (japán oridzsinal) remake-t, amit én egyszerűen csak az év legjobb drámájaként emlegetek mindenkinek. Hűség és szeretet kéz a kézben teszi felejthetetlenné ezt a sztorit, mesét, amire még a zene is rádob egy-egy plusz érzelmi töltettel. Jótanács: egy zsepi nem zsepi.

5. City Island

Azt mondom, ha filgúd kell, akkor tegyetek egy próbát city islanden. Megéri, megérdemli. Mert az egyszerűség még nem hátrány. Mily lebilincselő is tud lenni, amikor egy családot kiemelnek a sok közül, a szigetről, akiknek ugyanúgy vannak titkaik mint másoknak az utcában, a világon szerteszéjjel. Például Pókerezni mész, miközben csak színészálmaid kergeted, vagy cigizel éppen, hogy a másik nem tudja. Ebből jönnek aztán a vicces snittek, s erre még a család se százas. Kötelező jóság a négyzeten. Ennyi.

4. Animal kingdom

Az élet nem egyszerű, még Ausztráliába sem. Ott se könnyű bűnözőnek lenni. Beleszületsz, csinálod, mert csinálták feletted is. De no para, veled vannak, a testvérek, a család, meg a zsaruk a nyomodban, jobb, ha meghúznod magad. Egy valamitől azonban nem szabadulhatsz, nem menekülhetsz el, magadtól. A saját félelmeidtől. Azok ott lesznek benned, bármit is teszel vagy csinálsz. Akárhány életet oltasz ki, akármit mondasz, mutatsz másoknak, azoknak, akik körülvesznek, mert az térdre kényszerít és legyőz téged. Nincs utolsó buli, csak te. Ez egyszerre vad, és ellentmondást nem tűrő. Kőkemény.

3. I saw the devil

Korea akárhányszor is eljátszhatja ezt a lapot, úgy érzem, mert én annyiszor bedőlnék neki, minden pénzem odahajítva. Most is, megint azon a kitaposott ösvényen haladva hozza azt a bizonyos thriller szintet, amit már az utóbbi években is megszokhattunk tőle. Elég ha annyit mondok, hogy a modern, keleti macska-egér játék/harc története új értelmet nyer ezáltal, ezek után. Pszichopata, brutális, Rrrrr, végig izgalmas, nem süllyed el az unalom mocsarában, a színészek meg nem színészek, hanem azok, akiknek lenniük kell. Te meg csak egy néző vagy, aki egy idő után már a feje után szalad.

2. Kabhi Alvida Naa Kehna 

Ettől, én biztosan nem akarom búcsút venni, soha de soha. Még akkor se, ha nem egy mai darab, de mégis annyi érzelem, túlcifrázott szál, flashback, s dráma szorult belé, amilyet férfi szavamra régen láttam, bárhol, akárhol, vagy csak akármiben. Az év romantikája, nincs kecmec. Minden kliséje ellenére úgy fűzi a kockákat egymásra, hogy nem tudsz nem izgulni a karakterekért, s nem örülni, vagy búslakodni velük együtt. Magával ragad, magához láncol, három órán keresztül, miközben a táncos dalbetététjeivel sem zökkent ki egy percre sem. Bollywood a mester, a tanító. Hát ne félj tanulni tőle!

1. Boy

Az év legszemkápráztatóbb filmes mutatványa egyenesen új-zélandból érkezett el hozzánk. Ahhoz, pedig, hogy idáig jusson, mármint ide fel a csúcsra, ahhoz csak egy fiúra volt szüksége, semmi többre. Na meg egy klassz apára, soksok komikumra és Michael Jacksonra a képkockái között. Egyszerre vicces, egyszerre keserű - amolyan keserédes filgúd csomagolásban tálalva. Nincs film, ami ennél szórakoztatóbb, élménydúsabb lett volna 2010-ben. Ha nem hiszitek, komolyan járjatok utána

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr292548389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.12.31. 15:55:54

Szép listák, kicsit szégyellem magam, h az utolsó 10-ből még egyet sem láttam :(
Nálam viszont:
10. Frozen: Izgalmas, jól ki vannak alakítva a karakterek és nemrég énis fagyoskodtam egy nagyot és folyamatosan ez a film járt a fejemben. :)
9. Piranha 3D: Az év legjobb és legbrutálisabb vígjátéka, rengeteget szakadtam rajta és várom a folytatást.
8. Eredet: Kissé csalódtam a kedvencemben, Nolan-ban, de azért mégiscsak ütős kis popcorn-mozi volt, de a szerelmi szál sztem iszonyat kidolgozatlanra sikeredett :(
7. Viharsziget: DiCaprio rendesen megcsillogtatja itt is színészi képességeit és a sztori sem semmi. Scorsese pedig ismét megmutatta hogy az egyik legjobb rendező a világon.
6. The Expendables: Régivágású igazi tökös akciófilm, Stallonéék bebizonyították, hogy nem szükséges feltétlenül a CGI tömkeleg egy jó filmhez.
5. Kick-Ass: Rendhagyó képregényfilm, brutális sztorival, remek rendezéssel.
4. Buried: Iszonyat izgi ez a film is, Reynolds hatalmas one-man show-t ad le nekünk.
3. Toy Story 3: Rég láttam ilyen iszonyat jó mesét, pedig lassan kezdtem benne kételkedni, hogy lehet ebben a stílusban ma már jót is alkotni.
2. The Lovely Bones: Bár 2009-es én (és sztem a legtöbb magyar) csak ezévben tekinthettem meg és iszonyat jó lett, kicsit nyálas meg túlérzelmes de akinek ez tetszik annak maradandó élményt tud nyújtani.
1. The Imaginarium Of Doctor Parnassus: Sztem tagadhatatlanul az év legjobbja, Gilliam kiváló sztorit rakott össze, amit még Ledger halála sem bírt tönkretenni.

nyuszisz 2010.12.31. 16:24:52

@Shyllard: ugyan, én szégyellem magam, mert nagyon kevés filmet láttam idén.

A legjobb dráma a Black Swan volt, a legjobb izgalmas az Inception. Tim Burton Alice-e csalódás, de a látványt tekintve kiváló, Wall Street2 nagykommersz, de élveztem. Az év depressziója a Rabbit Hole, az év méltánytalanul mellőzöttje: Cracks.
3 jó sorozatot is kaptunk: Rubicon, Boardwalk Empire, The Walking Dead.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.12.31. 16:46:46

Ajjaj, kikerült az indexre a poszt. Most megkapjuk:(

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2010.12.31. 16:57:27

nekem is van ilyen, kicsit lehet gagyi:
expendables, Machete, Ragadozók, operation: endgame.
Főleg akciók, de a filmeknél idén a szórakoztatási faktor számított nálam ezek szint...

suo tempore 2010.12.31. 17:08:09

depi kategóriában: Eredet, 22 lövés, Robin Hood

popcorn kategóriában: Red, Varázslótanonc, Szupercsapat, Bérgyilkosék, Salt

Jim Raynor 2010.12.31. 17:23:12

azért én a Szellemírót meg a Gru-t is megemlíteném.

Szoltik 2010.12.31. 18:45:07

I saw the devil ugyehogy? Amin röhögtem, hogy miután megnéztem és elborzadtam, mennyire brutális, kiderült hogy a vágott verziót láttam :)

HJ77 2010.12.31. 18:47:48

2010 legjobbjai szerintem:
10. Daybreakers
9. Robin Hood
8. The Expendables
7. Ragadozók
6. Sherlock Holmes
5. Viharsziget
4. Egek ura
3. Eredet
2. Az út
1. Kick/Ass

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2011.01.01. 09:10:13

Természetesen én se láttam mindent a listákról.

Kick-Ass: Az tényleg jó móka volt.
A feláldozhatók: Stallone kitett magáért. Ez is nagyon tetszett.
Eredet: Teljesen sikerült elvarászolnia a filmnek.
Pandorum: Örülök, hogy msának is tetszett. Szerintem nem sokan vagyunk így ezzel.
A Ragadozók nekem csalódás volt.
A közösségi háló szintén bejött, ahogy a Winter's Bone is jó film.

Animációs filmekhez meg ne tudok hozzászólni, mivel már vagy 3 éve nem néztem egyet sem.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.01. 18:33:19

A Top 10-embe nem fért bele, de azért még meg kell említenem a Hua Mulant és a Yip Man 2-őt.

spdf smd (törölt) 2011.01.01. 19:21:15

yip-man 2 nekem is nagyon tetszett. én még a The Town-t, a hajrá bliss t és a Robin Hood ot említettem volna meg.Sajnos az utolsó listából csak a Boy t láttam de lassan a többire is sort keritek:D

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2011.01.02. 00:23:49

Hej, de jók voltak tényleg! City Island (ma néztem), Winter's Bone, Animal Kingdom, I Saw the Devil, Hackiko.
Kevés az a lista ahol megemlítik őket!

nikodémus 2011.01.02. 12:29:09

Ömlesztve, vegyesen:

Lost In Transition, As It Is In Heaven, Memento (mert pótolni kell a klasszikusokat), The Road, animációs szekció: The Secret Of Kells, Mary and Max, Fantastic Mr. Fox, aztán Inception, Up In The Air, The Town, Black Swan, Sherlock Holmes (tökéletes popcorn élmény), The Social Network, Never Let Me Go, A nyomozó, El secreto de sus ojos, Where The Wild Things Are. Meg satöbbi, biztos egy csomót kihagytam.

És amire még nagyon kíváncsi vagyok: Animal Kingdom, Winter's Bone, szintén stb.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.03. 10:30:14

Uh, hát kihagytam a a Micmacs - (N)agyban megy a kavarást, pedig megtekintése után azt mondtam, hogy erről év végén nem kellene megfeledkezni. Sőt, még decemberben is az eszemben volt. No, sebaj.
Tavaly egyébként szinte biztos voltam, hogy a Machete (a Terrorbolygó miatt), a Ragadozók (a Predator 1-2 miatt) és az Expendables (a 80-as évek miatt) benne lesz a top 10-ben. Ehhez képest csak Stallone filmje fért bele.

nightshift 2011.01.03. 11:18:01

The Infidel (előzetes: www.youtube.com/watch?v=BMudF0MQgC0) az év legjobb vígjátéka és pont.

A Wild Target (előzetes: www.youtube.com/watch?v=PmS3ePcA6VU) szintén kellemes és vicces darab.

Szellemíró is eléggé rendben volt, az Ip Man 2. pedig legalább olyan jó, ha nem jobb, mint az Ip Man.

Machete nagyon ott van a spiccen (mármint ami a gondolkodásmentes, csöcsös-lövős, tökös dumás kaszabaszabolós filmeket illet), az Eredetnek is helye van a legjobbak listáján és a félve várt Ragadozók sem volt csalódás, sőt!

Ja, és a Kick-Ass is fenomenális volt.

nightshift 2011.01.03. 11:19:30

Hú, kihagytam a Buried-et.

Überbrutál qrvajó!

neszójjábe 2011.01.03. 12:21:36

A 10-es listám, a teljesség igénye nélkül. Sok 2010-es filmet még nem néztem.

Eredet
Yip Man 2
Ha/Ver
Zöld Zóna
Shrek 4
Így neveld a Sárkányodat
Viharsziget
Párterápia
Kéjjel- Nappal
Felhangolva

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.01.03. 12:28:57

@neszójjábe: Ez a kettő komoly: Párterápia
Kéjjel- Nappal?!?!

pvissza 2011.01.03. 14:35:31

a Pandorum tényleg nagyon jó volt, ajánlom mindenkinek én is, aki a sci-fi horrort szereti!
a predatorst, hááát, nem tudom Nimród miatt minek ennyire reklámozni. direkt megnéztem előtte megint a részeket, hogy hangulatba kerüljek, sikerült is. nagyon vártam a filmet. és nagyot is csalódtam. szeretem a sci-fi-t, a predatorokat/alien-eket(stb) is naphosszat elnézegetném, és ezt a filmet is megnézem még majd, de... ettől azért sokkal többet vártam. addig minden stimmelt amíg ugyan úgy menekültek meg(legurulok a vízesésbe...). onnan viszont szinte ugyanazok a jelentek voltak mint az egyben(ez előbbi vízeséses rész, az egy karddal nekimegyek, a besározom magam rész nagyon idétlen volt,stb...), mintha annak a turbósított változata lenne. ennél nem képesek többre a forgatókönyvírók, nincs fantázia?(ez persze költői, mert tudjuk, hogy nincs a filmes felhozatalból, és a rengeteg jó regény különbségéből).
dehát ez van :)))

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.01.03. 14:54:59

@pvissza: nekem pont a jakuza vs predator a kedvenc jelenetem ebben a részben. :D

pvissza 2011.01.03. 15:01:55

@doggfather: csak kár hogy az indián srác is pont ugyanígy állt ki az egyben(egy az egyben :) ), dehát gondolom láttad. legalább harcoltak volna egy ideig, vagy vmi :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.01.03. 15:07:55

@pvissza: persze, nem is az eredetisége miatt tetszett. ;)
Sztem jó volt az a kard csata a hanga kellős közepén.
És jól vívott a jakuza, ha jól olvastam egyébként is kardforgat a színész.

neszójjábe 2011.01.04. 19:38:55

@doggfather:
Hát na. Sok tavalyi film kimaradt.
Abból a kb 30-35-ből amit láttam az említett kettő is belefért a 10-be.

Fél év múlva ugyanezen lista uccsó 5 pozíciója már lehet nem is szerepelne.

neszójjábe 2011.01.04. 19:48:00

Látom olyan filmeket is írtatok, mint Pandorum, Egek Ura, Az út... azért nem szereplenek a listámban, mert az imdb szerinti évszámot nézem. Az említett filmek 2009-esek, meglehet Mo-n 2010-ben vetítették őket.
süti beállítások módosítása