Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Az oroszlán még mindig király, Lautner legyűrte Stathamot

2011.09.25. 20:45 koimbra 1 komment

 

Észak-amerikai box office
A 3D-s Oroszlánkirályt 4 produkció próbálta legyűrni, egyiknek sem sikerült, kettő jobban, míg a maradék rosszul teljesített.

 

Új bemutatók:

Egy baseball film bemutatóján sem kell azért aggódni, hogy esetleg nem kapnak egyesek jegyet, ám a végösszeg után általában elégedetten dőlhettek hátra a producerek. A Micsoda csapat és Baseball álmok szépen hoztak a konyhára és Dennis Quaid is A későn kezdővel tudott újra szép számokat produkálni. A Pénzcsináló (Moneyball) eleinte Steven Soderbergh kezei között formálódott, már indult volna a forgatás, amikor az utolsó pillanatban egy újabb forgatókönyvvázlatot nyújtott be, ami nem tetszett a fejeseknek. Soderbergh távozott, helyére Bennett Miller került, aki egy Oscar-szagú filmet tett le az asztalra. 6,8 millióval kezdett pénteken, a Deadline oldal azt írja, hogy a stúdió már a 6 milliónak is örült volna, de a 7 millió már csodálatos lett volna. 20,6 millió dollárt kasszírozott az első hétvégén az alkotás, a következő időszakban a figyelem középpontjában lesz, hiszen bizonyára nyomatni fogják a díjesélyes szöveget, ezért nagy magasságokba is eljuthat pénzügyi szinten.

Harmadik helyet kaparintotta meg a Delfines kaland családi film, valamivel kevesebbet szedett össze Brad Pitt baseballos alkotásához képest. A Rotten Tomatoes-on 83 %-os az átlaga, bár az imdb-n kissé gyengén szerepel, 5,6-en áll. Az efféle produktumok hosszabb lefutásra számíthatnak, a 37 millióba került film előtt is korrekt karrier áll a megtörtént eseten alapuló projekt.

 

Taylor Lautner az Alkonyattal szerzett hírnevet, bár ezt inkább kockahasának köszönheti, flangált is eleget Bella előtt félmeztelenül. Tini lányok seregével próbálták megtölteni a mozitermeket, amivel csúnyán befürödtek. Ráadásul elvileg egy kegyetlenül rossz akciófilmet toltak Lautner alá, legalábbis nem lehet pozitív véleményeket hallani róla. A Rotten Tomatoes-on 0 %-on állt még péntek délelőtt, mostanra sikerült feljebb tornásznia magát 3 %-ra, bár ez nem változtat semmit azon a tényen, hogy nem éppen szórakoztató vagy nézhető filmmel van dolgunk. Lautner karaktere egy régi fényképére bukkan a neten az eltűnt személyek között, majd kiderül, hogy szülei nem azok, akiknek mondják magukat, ezt követően felkötheti a nyúlcipőt. Nem hangzik rosszul, de a sok negatív vélemény után bizony gyorsan elpártolhatnak az érdeklődők a műtől.

 

Lautner képes volt maga mögé utasítani a Jason Statham-Clive Owen-Robert De Niro triót. Ez szégyen! A hétvége harmadik igaz történetet feldolgozó filmje a Válogatott gyilkosok (Killer Elite) volt, amit 70 millió dollárral támogattak meg, ez pedig több, mint egy átlagos Statham film büdzséje. Akciót, lövöldözést, vért, bunyót és Owen bajszát ígérték az előzetesek, erre alig volt vevő valaki. Nem túl jó kezdés az ORF számára, aminek ez az első forgalmazott filmje.

 

Régebben bemutatott filmek: A harmadik dimenzióval megtoldott Oroszlánkirály továbbra is az első helyet birtokolja, alig 27 %-kal termelt kevesebbet, mint egy hete. Mennyibe kerül a konvertálás? Ezt az összeget már visszahozta az animációs film, a Disney fejesei meg veszettel mosolyognak. 8,5 millió dollárt tett hozzá a Fertőzés eddigi bevételéhez, a Drive a veszettül jó kritikák ellenére is felezett egyet, nem fog hatalmas magasságokba eljutni. Közel 60 %-ot csökkent a Szalmakutyák bevétele, ami gyakorlatilag megadta a kegyelemdöfést a remake-nek.

A hétvégi box office lista első 10 helyezettje, az adatok millió dollárban értendőek, a változás %-ban pedig az előző hétvégéhez képest változást mutatja.

 

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Info

Oroszlánkirály 3D

22,13

61,67

- 26,6

 

 

Pénzcsináló

20,60

20,60

-

50

Előzetes

Delfines kaland

20,26

20,36

 

37

Feliratos előzetes

Elhurcolva

11,20

11,20

-

35

Előzetes

Válogatott gyilkosok

9,50

9,50

 

70

Előzetes, jelenet

Fertőzés

8,56

57,12

- 41,1

60

Előzetes, poszter 

Drive

5,77

21,42

- 49,1

13

Iromány

The Help

4,44

154,44

- 32,4

25

Előzetes

Szalmakutyák

2,10

8,88

- 59,0

25

Feliratos előzetes

I Don't Know How She Does

2,05

8,01

- 53,4

24

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr543255895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L'Angelus 2011.09.27. 22:06:46

Lautnernek döntenie kell. Vagy végre kitör, vagy a szakma elássa őt.
süti beállítások módosítása