Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Atom még mindig bírja

2011.10.16. 20:06 koimbra Szólj hozzá!

Észak-amerikai box office

Jó néhány hete nem volt már igazán erős hétvége, ezen a víkenden sem történt semmi kiemelkedő, a Vasököl megtartotta első helyét, ami családi filmhez képest nem teljesített valami szépen.

 

Új bemutatók:

A zenés-táncos produkciók (nem a koncertfilmekről van szó) nem tartoznak a kasszarobbantó művek közé, talán a High School Musical 3 mozgatta meg igazán az embereket, illetve a Step Up franchise számít még biztos pontnak ebben a témában. Ezúttal a Footloose próbálkozott, jó eséllyel indult, hiszen az efféle alkotásokból nincs túlkínálat, ráadásul egy remake, amely a 80-as években hatalmas népszerűségnek örvendett. Írtam már róla, hogy Zac Efront szánták a főszerepre, ő később lelépett, helyére Kenny Wormald került, majd Julianne Hough-t hozták mellé, a hölgy jól ismert odaát, hiszen megnyerte a Dancing with the Stars-t, ezen kívül táncol és énekel is. 16 millió dollárt termelt a remake, aminél azért többet vártak, de semmiképpen sem rossz eredmény. A Deadline oldal azt írja, hogy a stúdió egyik fejese elárulta neki, hogy vannak helyzetek, amikor kockáztatni kell, de azért keresni kell olyan lehetőségeket, ami biztos befektetésnek látszik. És a Footloose biztosnak tűnt a maga 24 millió dolláros büdzséjével. Bár azért lehetett egy kis félsz bennünk, hiszen a Hírnév remake Amerikában nem szerepelt fényesen.

A dolog John Carpenter kiváló horrorja volt, a kultfilm nem kiáltott folytatásért és nem emlegették folyamatosan:”Vajon mi történhetett a norvég bázison?” Senkinek sem hiányzott, de mégis megcsinálták. Szóval szóltak Matthijs van Heijningen Jr.-nak, adtak neki 38 millió dollárt és leforgathatta az előzményfilmet. A közönség 8,7 millió dollárt hagyott ott a kasszáknál (Carpenter rendezése anno 3 millióval kezdett, ami talán ma megfelel ennek az összegnek), látszik, hogy abszolút hidegen hagyott mindenkit a mű. A horrorok nem arról híresek, hogy alacsony csökkenésekkel sokáig maradnak a top 10-ben, ezért nyugodtan ráfoghatjuk, hogy csúnya bukta. Mellesleg a kritikusok harmada kedvelte, az imdb-n pedig 6,8-en áll. Talán a Halloween közeledtével erőre kap, de jövő héten érkezik a Paranormal Activity 3, ami erősen rontja az esélyeit.

Alaposan beégett a Steve Martin, Jack Black és Owen Wilson főszereplésével készült The Big Year vígjáték. Nyilván nem 3,3 millió dollárt vártak David Frankeltől, az Ördög Pradát visel és a Marley meg én rendezőjétől. Az imdb-n 5,1-es az átlaga 136 szavazat után, a közönségnek nem jött be, akik ezúttal úgy döntöttek nem tesznek sikeressé egy rossz filmet.

Régebben bemutatott filmek: A lista élén továbbra is a Vasököl trónol, ami sovány vigasz, eleddig alig több, mint félszáz milliót termelt , a büdzsé azonban 110 millió dollárra rúg. Atomnak nagyon kell küzdenie, hogy talpon maradjon. George Clooney negyedik rendezése ugyan nem nyitott kimagasló eredménnyel, de nem tűnik el gyorsan a süllyesztőben, 28,4 %-kal hozott kevesebbet, mint egy hete. Biztosra vehető, hogy ez lesz Clooney legtöbbet összegyűjtő rendezése. A Pénzcsináló tartja magát, igaz nem jelentős mértékben termeli a milliókat, de ha így folytatja nagy magasságokba juthat el. Még mindig nem vonta ki a mozikból a Disney a 3D-s Oroszlánkirályt, amely meghódította a 90 milliót.

 

Limitáltan mutatták be A bőr, amelyben élek filmet, 6 moziban 231.000 dollárt kasszírozott. Nicolas Cage ezúttal 10 moziban próbálkozott, a Trespass thrillerre alig voltak kíváncsiak, 18.200 dollár folyt be a kasszákba. Bukás, de Cage ezt már megszokhatta. 3 helyen ment a Texas Killing Fields, a thriller főszereplői Sam Worthington és Jeffrey Dean Morgan, össz-vissz 9.600 dollárt produkált.

A hétvégi box office lista első 10 helyezettje, az adatok millió dollárban értendőek, a változás %-ban pedig az előző hétvégéhez képest változást mutatja. Az adatok a boxofficemojo-ról vannak.

 

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Info

Vasököl

16,30

51,74

- 40,3

110

 Iromány

Footloose

16,10

16,10

-

24

Előzetes

The Thing

8,70

8,70

-

38

Előzetes , jelenet

Ides of March

7,50

22,15

- 28,4

12

Előzetes

Delfines mese

6,34

58,67

- 30,5

37

Feliratos előzetes

Pénzcsináló

5,50

57,71

- 26,2

50

Előzetes

50/50

4,31

24,33

- 23,7

8

Előzetes 

Couragous

3,40

21,37

- 30,2

2

 

The Big Year

3,32

3,32

-

41

Előzetes

Oroszlánkirály 3D

2,70

90,45

- 41,1

 

 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr953307540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása