Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Fantasy és képregényfilmek 2012-ben

2011.12.03. 05:10 koimbra 16 komment

Két várva várt film kikerült a kínálatból, az egyik a Wolverine folytatása, ennek forgatásáról csak jövőre látnak hozzá, a másik pedig a Superman, amelyet majd 2013-ban mutatnak be. De így is itt lesz Pókember és Batman, hogy szétcsapjon a gonosztevők között és megalakul a Bosszúállók csapat is. Fantasyből szintén lesz jó néhány, bár nem mindegyik látszik érdekesnek, de az borítékolható, hogy a Hobbit első felvonása minden szintén porba tiporja a felhozatal többségét. Amihez van előzetes és poszter azt csatolom.

A stúdió éppen a negyedik Pókembert próbálta megvalósítani, de a forgatókönyv táján támadt gondok miatt tolódott a forgatás, ezért úgy döntöttek, hogy lefújják az egészet. Ekkor derült ki, hogy a  negyedik felvonás után eleve újra akarták kezdeni a franchise-t, méghozzá egy évre rá, 2012-ben futott volna be a The Amazing Spider-Man címre keresztelt film. Peter Parkert Andrew Garfield játssza, szerelmét, Gwen Stacy-t Emma Stone kelti életre. A rendezői poszton Marc Webb, az (500) nap nyár) alkotója dolgozhatott. A hálószövőnek a Gyíkkal kell megküzdenie, vele már majdnem Tobey Maguire is összecsapott, ám kihagyták a kínálkozó lehetőséget a Sam Raimi-fél trilógiából.

 

Christopher Nolan elvileg nem csinál több Batman filmet, a The Dark Knight Rises lesz az utolsó. Christian Bale szintén hasonlóképpen nyilatkozott. A sötét lovagnak ezúttal Bane-el (Tom Hardy)  kell szembenéznie és bemutatkozik a Macskanő is (Anne Hathway). Borítékolhatóan a 2012-es év legtöbbet dicsért és az egyik legtöbbet hozó filmje lesz.

 

 

A Marvel bemutatta Thort, Vasembert és Amerika Kapitányt, illetve Nick Fury, Sólyomszem és Fekete Özvegy is megvillant már. Velük alakul meg a Bosszúállók csapat, méghozzá Bruce Bannerrel/Hulkkal kiegészülve. Egy biztos, Loki lesz az egyik ellenfelük, állítólag a Skrullokkal is meg fog gyűlnie a csoport baja. Joss Whedon ülhetett a rendezői székben, aki képregényes körökben is ismert és régebben a Csodanő forgatókönyvén dolgozott.

 

Az első részt sokan utálták, ennek ellenére mégis hozzáláttak a folytatáshoz, méghozzá azért, hogy még véletlenül se kerüljenek vissza a jogok a Marvelhez. A rendezést Mark Neveldine és Brian Taylor, a Crank alkotói vállalták el. Idris Elbát szintén leszerződtették, a színészt nemrég a Thorban láthattuk, ahol Heimdallt alakította. Amerikában 2012 február 17-én mutatják be a filmet. A főhős Kelet-Európában motorozgat, ahol az a feladat rá, hogy meghiúsítsa az ördög terveit, aki azt akarja, hogy átveszi halandó fiának a teste felett az irányítást. Ciaran Hinds lesz a pokol ura, Christopher Lambertet sem hagyták ki a mókából és Johnny Whitworth is látható lesz a produkcióban. A képeket az Empire hozta le.

 

 

Sylvester Stallone megpróbálta, de a Dredd bíró képregény rajongói rühellték a filmet. Ezt az új verzió alkotói folyamatosan hangoztatják is, illetve hozzáteszik, hogy a simán csak Dreddre keresztelt produkció merőben más lesz, mint a 90-es évekbeli alkotás. A főszerepet Karl Urban kapta, mellette Olivia Thirbly fog domborítani és Pete Travis dirigálhatja a sci-fit.  A történet a Mega City One utcáira kalauzolja el a nézőt, ami csak úgy tobzódik az erőszakban és egy elit Utcai Bíráknak nevezett osztagot hoznak létre a bandák és a bűnözés megfékezésére.

 

A Universal égisze alatt készülgető Hófehér és a vadász fantasy-ben Kristen Stewart játszhatja a főszerepet, a vadászt Chris Hemsworth kelti életre, míg a gonosz királynőt Charlize Theron alakítja. Rupert Sanders nem éppen gyerekmesét készített, komorabb, sötétebb oldaláról közelítette meg a témát, csatákkal és szörnyekkel színesítette a cselekményt. Viszont Hófehérke sem az a gyámoltalan lélek, megállja a helyét a harcok során.

 

 

A Mirror, Mirror filmet Tarsem Singh dirigálta, aki a Halhatatlanok (Immortals) után ismét egy fantasyt készíthetett el.  A gonosz királynőnek nagyon nem tetszik, hogy a herceget teljesen elbűvölte Hófehérke szépsége, ezért a lányt az erdőbe űzi, arra számítva, hogy a fenevadak majd felfalják. De a törpék megmentik, mellesleg a foglalkozásuk nem bányász, hanem rabló. A kis gazfickók segítségével próbál hősnőnk visszavágni. Hófehérkét Lily Collins  játssza, a gonosz mostohát Julia Roberts kelti életre, a herceget pedig Armie Hammer formálhatta meg, Sean Bean a királyt testesítheti meg

 

2009-ben jelentették be, hogy el fog készülni a Men in Black harmadik része, Etan Cohent kérték fel a forgatókönyv megírására, majd David Koepp is dolgozott a történeten. Will Smith úgy döntött, hogy a City That Sailed helyett inkább újra magára öltené a sötét öltönyét, így Barry Sonnenfeld belevághatott a rendezésbe. A forgatást a szkript hiányosságai miatt meg kell szakítani, pár hetet szüneteltek a munkálatok. A konkrét sztori egyelőre nem ismert, de annyit lehet tudni, hogy időutazás lesz benne, J ügynök visszautazik a 60-as évekbe, ahol találkozik a fiatalabb K-val (Josh Brolin).

 

Miután a 2008-as Utazás a Föld középpontja felé  (Journey to the Center of the Earth) szépen hozott a konyhára a Warner természetesen érdeklődést mutatott a folytatás iránt. Brendan Fraser és Anita Briem nem vállalta a következő részt, elvileg már volt más elfoglaltságuk volt a forgatás idejére, így csak Josh Hutcherson tért vissza. A kötelező jó csajt Vanessa Hudgens játssza és megnyerték Dwayne Johnsont is, aki A Boszorkány-hegy  (Race to Witch Mountain ) után ismét családi kalandfilmben játszhatott, még valahogy Michael Caine-t is sikerült leszerződtetni. A forgatókönyv három klasszikusból merített: Robert Louis Stevenson Kincses szigetéből, Jonathan Swift Guliver utazásaiból és Verne Gyula Rejtelmes szigetéből. A Journey 2: The Mysterious Island címre hallgató 3D-s produkciót Brad Peyton rendezte, aki legutóbb a Kutyák és macskák folytatását követte el. Amerikában 2012 februárjában mutatják be az alkotást.


 

Egy házaspár legfőbb vágya egy gyermek, azonban sajnos ez nem válhat valóra. A férfi és a nő elábrándozik azon, hogy milyen lenne a gyerekük, ha élne, ezeket a gondolatokat papírra vetik és egy fadobozba zárva elássák a kertjükben. Felébredvén egy srácra lelnek, aki azt állítja, hogy ők a szülei. Sandra Bullocknak ajánlották fel a The Odd Life of Timothy Green egyik főszerepet, azonban nemet mondott, így került a képbe Jennifer Garner, mellé Joel Edgertont szerződtették le. Rosemarie DeWitt, Dianne Wiest, Ron Livingstone, Common lépdelt még fel a fedélzetre. Peter Hedges, a Dan és a szerelem (Dan in Real Life) rendezője vezényelte le a filmet.

 

A LARP (Live Action Role Playing) jó alkalom arra, hogy az efféle játékok kedvelői találkozzanak és megmérkőzzenek egymással. Az egyik csapat idézésbe kezd, ők lepődnek meg a legjobban, hogy valóban sikerült áthozni e világra egy vérszomjas démont. A főbb szerepekben Peter Dinklage, Ryan Kwanten, Steve Zahn és Summer Glau lesz látható, az előzetes alapján remek szórakozásra van kilátás.

 

 Don Coscarelli, a Fantazma és a Bubba Ho-Tep rendezője ismét hallat magáról, ezúttal a John Dies at the End filmmel fog érkezni, amelynek egyik főszereplője Paul Giamatti (aki mellesleg a Bubba Ho-Tep folytatásában is benne lett volna). Jason Pargin regényéből készült az alkotás, amiben mellesleg Doug Jones is játszani fog. Egy új drog kerül ki az utcára, neve: Soy Sauce. Aki beadja magának az időn és téren keresztül képes utazni, de a visszatérők között többen már nem emberként viselkednek. Így szépen csendben megindul a furcsa szerzetek inváziója és az emberiségnek egy hősre van szüksége.

 

A ma ismert Észak-Amerikai már a múlté, romjaira épült Panem és a 12 körzete. Minden évben minden körzetből egy fiút és egy lányt sorsolnak ki, akiknek az Éhezők viadalán kell részt vennie, az eseményt a tévé is élőben közvetíti. Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) önként vállalja a viadalbeli részvételt, mivel így akarja megmenti húgát. Gary Ross dirigálhatta Suzanne Collins regénye alapján a filmet.

 

Guillermo Del Toro rendezhette volna a Hobbit két részét, kilépése után Peter Jackson ült a helyére. Több apróbb-nagyobb gonddal kellett megküzdenie a készítőknek, mire végre valahára hozzáláthattak a forgatáshoz. A történések középpontjában Bilbo (Martin Freeman), az ő kalandjait követhetjük nyomon, csatlakozik a Tölgyfapajzsos Thorin által vezetett törpökhöz. Goblinokon, orkokon és más szörnyeken verekszik át magukat, végül Bilbo megszerzi a gyűrűt.

 

Olga Kurylenko a Sellő Birodalom királynőjét alakítja a kínai-amerikai koprodukcióban készülő Empires of the Deep szereplőgárdájához A produkció Kína legnagyobb 3D-s alkotásaként lett beharangozva, a forgatáshoz már hozzáláttak, 100 millió dollárból gazdálkodhatnak a készítők. A fantasy-kalandfilmet Michael French (Heart of a Dragon) és Jonathan Lawrence (Dream Parlor) rendezi, Frank Randall és Jon Jiang keze közül került ki a forgatókönyv A történet az ősi Görögországban játszódik és egy fiatalember kalandját meséli el, aki a tenger mélyén a hableányok országában próbálja megtalálni apját, a víz alatt azonban különféle  szörnyekkel, akiket le kell gyűrnie és belekeveredik a sellők és vízfelszín alatti démonok hatalmas harcába. Steve Polites játssza a főszerepet és Yanfei Shi kínai színésznő is látható lesz a filmben.

 

A Wuxia Knight egy nyomozót állít a történések élére, aki mestere, Sonny Dragon halála ügyében vizsgálódik, a szálak San Francisco alatti misztikus világba, Ilrgras városába vezetnek.

 

Tommy Wirkola, a Dead Snow norvég zombis produkció rendezője tavaly jelentette be, hogy elkészíti a Jancsi és Juliska folytatását. A Hansel and Gretel: Witch Hunters címre hallgató filmben a testvérpár már felnőtt és boszorkányvadászként tengetik életüket. Jancsit Jeremy Renner, Juliskát Gemma Arterton játssza, a mellékszerepekben Zoe Bell, Derek Mears, Peter Stormare és Famke Janssen tündökölhet. A címszereplők már nem gyerekek, felnővén fejvadászként ténykednek, akik a világ bármely táján felkutatják és elpusztítják a boszorkányokat. (Egy forgatási kép látható alant.)

 

Carl Rinsch reklámfilmes a 47 Roninnal mutatkozik be Hollywoodban, a 47 Ronin  szamurájfilmben Keanu Reeves alakítja a főhőst. A 18 században játszódó cselekmény igaz történeten alapszik a készítők úgy döntöttek, hogy adnak egy kis fantasy beöntést, boszorkányok és óriások világában zajlanak a csaták, amelyek elvileg a Gladiátorhoz lesz hasonló és a Gyűrűk ura képi világát idézik meg. Reeves karaktere csatlakozik több szamurájhoz, hogy bosszút álljanak Lord Kirán.

Az Asterix és Obelix következő részét  Laurent Tirard dirigálja, aki a 2007-es Molière-t és a Little Nicholast vezényelte le. A forgatókönyvet is ezen alkotások írójára, Grégoire Vigneronra bízták. Obelixet ismét Gerard Depardieu kelti életre, Asterixet ismét más színész formálja meg, ezúttal Edouard Baer emelheti szájához a varázsitalt tartalmazó kulacsot. Hőseink ezúttal Britanniába utaznak, hogy segítsenek rokonuknak, Ceasar seregei ugyanis eléggé benyomultak az országba. A változatosság kedvéért Ceasart is egy másik színész játssza, Fabrice Luchini teheti fel fejére a babérkoszorút. Bemutató valamikor októberben.

Jonathan Liebesman csüccsent bele A titánok harca folytatásának, a Wrath of the Titansnak a rendezői székébe. Sam Worthington újra eljátssza Perszeuszt, Andromédát ezúttal Rosamund Pike alakítja. A történet szerint Árész (Édgar Ramírez) és Hádész (Ralph Fiennes) foglyul ejti Zeuszt (Liam Neeson), Perszeuszra hárul a feladat, hogy kiszabadítsa. Io karaktere szintén felbukkant volna, de Gemma Arterton egyéb elkötelezettségi miatt nem tudta bevállalni.

Seth MacFarlane, a Family Guy atyja éppen mozis debütálására készül. A Ted főszerepére megnyerte Mark Wahlberget majd Mila Kunis és Laura Vandervoort lépett fel a fedélzetre.  A történet szerint egy gyerek azt kívánja, hogy teddy macija bárcsak életre kelne, óhaja pedig teljesül. 25 évvel később még mindig a legjobb barátok, ám Ted egy tivornyázó munkakerülővé vált, aki az útjában áll annak, hogy a még mindig gyereklelkületű srácból igazi férfi válhasson. Kunis játssza Wahlberg barátnőjét, aki szeretné, ha kapcsolatuk komolyabbá válna, ennek érdekében pedig barátjának el kellene szakadnia Tedtől. A forgatókönyvet MacFarlane írta és megnyugtatott mindenkit, hogy egy R kategóriás fantasy  vígjátékra számíthatunk. Wahlberg elmondta, hogy Tedet a motion-capture technika segítségével keltik életre.

Bryan Singer rendezésében érkezik a Jack The Giant Killer, a főszerepet az X-Men. Az elsők egyik színészére Nicholas Hoult-ra osztotta, akivel a Warm Bodies romantikus horrorban is együtt dolgozhatott. Hoult játssza Jacket, a farmerlegényt, akinek egy vakmerő expedíciót kell az óriások földjére vezetnie, hogy visszahozzák az elrabolt királylányt.

2006-ban adták ki a Last Blood képregényt, amit 20 millióan olvastak. Természetesen a filmesek is felfigyeltek rá, Simon Hunter, a Mutáns krónikák (Mutant Chronicles) alkotója szerződött le a rendezésre. Ha a produkció sikeres lesz valószínűleg jön a második rész, mivel a képregényt egyébként is folytatni akarták. A történet szerint a zombik teljesen ellepték a Földet, amit a vámpírok nem néznek jó szemmel, ezért felveszik a harcot az élőholtakkal. Azért döntenek így, mivel az emberek számának drasztikus csökkenése a saját fajukat is veszélyezteti. Ha nincs ember, nincs vér, a vérszívók pedig feldobnák a talpukat.

Francesco Lucente, a Badland írója és rendezője készíti a Starbright fantasyt, a történet szerint egy árva gyermek sokszor a fantáziája által teremtett világba menekül, egy alkalommal sikeresen belép egy mesés és varázslatos helyre.

A Blood a DC/Vertigo képregénye alapján készülődik, a címszereplő egy szürreális világban él, ahol gyakorlatilag mindenki vámpír, de ő megpróbálja kontrollálni éhségét és megőrizni a maradék emberségét.

És itt lesz a Hajnalhasadás, az Alkonyat franchise elvileg utolsó darabja.

Az akciófilmes összeállítás erre, a horrorfilmes lista emerre, a várható sci-fi filmes felsorolás pedig emitt érhető el. A drámákról is akad egy poszt, illetve a vígjátékok sem maradtak le és ne feledkezzünk meg az animációs alkotásokról sem.

Címkék: előzetes2012

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr843426284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.03. 08:17:58

nem biztos, hogy az új Batman agyondícsért lesz, hisz a TDK nagyon magasra tette a lécet.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.12.03. 09:41:17

nagyon izgalmas felhozatal, nálam természetesen Az éhezők viadala nem csak ebben a kategóriában, de az egész jövő évet tekintve a legjobban várt film. Persze a képregény adaptációkat is szeretettel várom, az új Batman biztos nagyon jó lesz, és a Bosszúállókban is reménykedem, bár a trailer nem volt túl meggyőző. A Szellemlovas első része nekem nagyon tetszett, és ha Taylorék rendezik, csak jó lehet. A The Amazing Spidermant viszont már most utálom, szerintem nem kell ecsetelnem, hogy miért...
Nagyon érdekes, hogy A lány és a farkas után megindult ez a csináljuk meg a klasszikus meséket filmen, és vigyünk bele egy kis extrát őrület, de én ennek őszintén szólva örülök, hiszen A lány és a farkas jó volt. A Hobbitot is várom, addig el kéne olvasni a regényt, aminek legutóbb a feléig jutottam. Nem is értem, miért nem olvastam végig, mikor nagyon jó. Na, majd nekiugrok még egyszer. A Men in Black 3 is jöhetne, főleg időutazással, és a Joe dies at the end is érdekes.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.12.03. 11:50:07

Jövőre végre lesz miért moziba menni!

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2011.12.03. 11:55:40

Hobbit, Bosszúállók, A sötét lovag felemelkedése és a Csodálatos Pókember, valamint Az éhezők viadala érdekel leginkább ebből a felhozatalból.

L'Angelus 2011.12.03. 12:43:12

A TAS és a TDKR nálam aranykapu a filmélményhez. Legalábbis úgy fogom várni őket. A többi meg vagy középmezőny vagy süllyesztő lesz.

pán-európai romastratéga 2011.12.03. 13:29:32

egyértelműen dark knight és hobbit, ezek előtt fogok barnulni a moziban.. a többi torrent

franxepe 2011.12.03. 13:35:12

nagy része várós, jövőre se lesz gond okot találni moziba menésre :)
talán már az avengers hype-ot meglovagolandó, a film+ műsorra tűzött egy 1998-as Nick Fury filmet, ha valaki megnézi, majd írja meg milyen volt (David Hasselhoff, imdb-n 3.5)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.03. 13:40:53

@franxepe: tv film simán, de annyira nem rossz, mint várná az ember.

Hasselhoff egész jól elkapta Fury-t a díszletek is próbálnak képregényesek lenni, de tv film nah.

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2011.12.03. 15:57:05

@doggfather: Pontosan, a TDK sikere egyenlő a legalább azonos szintű elvárással, ami ha nem teljesül csak savat kap.

Angyalok gyülekező! - ez azért hiányozni fog. :)

Atkakukac1989 2011.12.03. 16:53:52

Jövőre lesz miért moziba menni????

Miért? Idén nem volt semmi jó? Ahhoz képest, kaptunk egy csomó remek filmet. Nem értem az ilyen logikát.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.04. 16:23:51

@Sparrow: Nem a Lány és a farkas után, hanem az Alice Csodaországban 1 milliárdos mozis bevétele után. Hófehérkés, Pán Péteres proejektek, Csipkerózsika is jön.

Maya-- 2011.12.04. 19:33:18

én legjobban Batmant várom, döglök meg érte :)

vrango 2011.12.05. 07:43:53

Igazából a Hobbitot várom csak... Képregényfilmekre (Batmennel az élen) egyáltalán nem vagyok kíváncsi, a "mese-felturbózós" trendtől meg rosszul vagyok (ha jól számolom, a felsorolt filmek alapján jövőre vagy 28 törpét* kapunk a képünkbe:P). A Keanu Reeves-es Ronintól meg most ment el végleg a kedvem, amikor a "plusz fantasy elemek" bevonása kiderült...
Hiába, fogytán az ötletek, illetve sokkal kifizetődőbb egy már megírt, "bejáratott" sztorit (karaktert, komplett szériát, stb.) átvariálni a felismerhetetlenségig is, mint egy kicsit is agyalni valami eredetin...
(*ebben a számban azért nem csak a mesefeldolgozások törpéi szerepelnek)

kotelhuzas 2012.02.04. 10:00:32

John Carter nem idén jön ki?...(mint fantasy)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.02.04. 13:11:42

@kotelhuzas: Az a sci-fi felsorolásban kapott helyet.
süti beállítások módosítása