Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: "Csak emberek részére"

2009.08.16. 19:55 koimbra 2 komment

Peter Jackson és Neil Blomkamp először a Halo mozifilmet próbálták összehozni, de a stúdió túl nagynak találta a költségvetést, ezért leállította az előkészületeket, az urak útjai nem váltak szét, hanem egy másik produkcióba vágták a fejszéjüket, a District 9-be, aminek az alapja a 2005-ben készült a Alive in Joburg sci-fi rövidfilm, amelyet maga Blomkamp rendezett. A marketingkampány részeként üzletekbe, buszmegállóba és egyéb helyekre helyeztek ki olyan plakátokat, posztereket, amelyen az állt: „Csak emberek részére” „Ha földönkívülit lát, akkor hívja ezt a számot...” Elég ötletes volt szerintem ez a fajta reklámozás és nagyon úgy tűnik elérték céljukat az alkotók, ráadásul úgy, hogy a földönkívüliek ezúttal nem egy amerikai városban tombolnak.

A film mind a kritikusoknak és mind a nézőknek elnyerte a tetszését, pénteken az imdb-n még 9,1-en állt, jelenleg pedig pontosan 9 egész csillaggal büszkélkedhet, ami a legjobb 78. film helyét jelenti, 89 %-on áll a rottentomaotes oldalán is.

E videó alapján készült a film

 

2003-ban adták ki Audrey Niffenegger regényét, Az időutazó feleségét, de mielőtt még megjelent volna egyáltalán a könyv Jennifer Aniston és Brad Pitt közös cége, a Plan B megvásárolta a megfilmesítési jogokat. Először Jeremy Levenre bízták rá a forgatókönyv elkészítését, ekkoriban Steven Spielberg és David Fincher érdeklődött a film iránt, majd 2005-ben Gus Van Sant rendezővel indultak meg a tárgyalások, ám végül 2006-ban Robert Schwentke ülhetett bele a rendezői székbe. 2007 januárjában Bruce Joel Rubint kérték fel, hogy írja át Leven szkriptjét, áprilisban Eric Bana és Rachel McAdams szerződött le a főbb szerepekre, szeptemberben pedig elindulhatott a forgatás. 2008 őszén szerették volna bemutatni a filmet, ám néhány jelenetet újra kellett volna venni, McAdams pedig azt mondta, hogy Bana éppen kopasz, mivel más szerepre készült akkoriban, szóval rá kellett várni egy ideig. Gyakorlatilag ezek szerint Bana haja miatt késett a bemutató. A romantikus sci-fit végül pénteken be tudták mutatni, a kritikusok nagyobb részének nem tetszett, a rottenen 37 %-on áll, az imdb-n viszont 7,7-es az átlaga.

 

1800 moziba küldték be a Jeremy Piven főszereplésével készült The Goods: Live Hard, Sell Hard korhatáros vígjátékot, az előzetes szerintem eléggé jól sikerült és a film megjelenése előtt még egy olyan részletet is láthattunk belőle, amiben Will Ferrell szerepel (ő ugyanis vígjátékok terén igencsak vonzó névnek számít odaát). A végeredmény egy gyenge 5,3 dolláros nyitány.

 

Csak most jutott el Amerikába a Ponyo a tengerparti sziklán, amit Hayao Miyazaki írt és rendezett, 3,5 millió dollárt termelt az anime, jók az esélyei arra, hogy a 2002-ben bemutatott Chihiro Szellemországban 10 milliós eredményét maga mögé utasítsa. Több, mint egy éve már, hogy Japánban bemutatták, be is gyűjtött néhány elismerést , köztük a legjobb animációs film díját 2008-ban 31 nap alatt 10 milliárd Yent (93,2 millió dollárt) hozott a konyhára. Mielőtt még megérkezett volna Amerikába közel 184 millió dollárt szedett össze világszerte.

 

Nem került be a Top 10-ben a Bandslam tini zenés-vígjáték, pedig három dolog is hozzájárulhatott volna ahhoz, hogy valami normális eredményt el tudjon érni. Az egyik Vanessa Hudgens, aki a hatalmas sikernek örvendő High School Musicalban dalolgatott, a másik pedig Lisa Kudrow a Jóbarátokból (Úgy látszik, ha kilépnek a megszokott közegükből, akkor nem tudnak sikert aratni) A harmadik pedig, hogy ezen alkotás előtt mutatták be az Újhold új előzetesét. A rottentomatoes oldalán egyébiránt 80 %-on áll, a kritikusoknak tehát bejött, de a nézőknek annál kevésbé, ezt bizonyítja az imdb-n látott 4,6-os átlag.

 

Második helyre csúszott a G.I. Joe, 58,9 %-kal hozott kevesebbet a film a nyitóhétvégéjéhez képest, ami majdnem megegyezik Stephen Sommers előző rendezésének, a Van Heslingnek a második víkendjének a csökkenésével (annak bevétele 59 %-kal volt kevesebb). Már biztos, hogy nem fog Transformers-szintű eredményeket produkálni, Amerikában nem fogja visszahozni a 175 milliós előállítási költségeit, 130-140-es végösszegre számítok. Továbbra sem tűnt még el a listáról a Rágcsávók, amelyet ugyan nem kedvelnek a nézők (imdb 4,2), de mégis milliókat hagynak ott minden hétvégén a kasszáknál. A film 100 millió előtt, 99-nél pihent meg éppen. Hetedik helyen áll a Harry Potter, valamivel több, mint 5 milliót gyűjtött össze és 283 millió dollárnál tart jelenleg, a 300-as határt biztosra veszem, hogy nem fogja elérni. Az összbevétele már 826 millió, amivel átvette a vezetést a Transformers második részétől. 231 mozit kapott az (500) Days of Summer, így már 1048 helyen vetítik a filmet, közel 18 milliót szedett már össze ez a romantikus vígjáték. Ismét termeteset esett a Ki nevet a végén? bevétele, 62,1 %-kal kevesebb dollár került a kasszákba, mint egy hete, az ötvenest még beveheti a film, de a hatvanasnak már csak messziről fog integetni. 396,7 milliónál vert tanyát a Transformers 2, a hétvégén 1,6 milliót gyűjtött be, szerintem nem fogják hagyni, hogy a 400-as vonal előtt hagyja el a mozitermeket. 371,000 dollárt kapart össze a Közellenségek, így már 96,3-nél toporog a film, az Universal ezen a nyáron nem tudta sokra vinni, a másik sikervárományosuk, a Brüno sem hozta a vártakat.

 

Limitált bemutatók:

Ashton Kutcher és Anne Heche közös vígjátéka, a Spread 91 helyen futott, 117,000 dollárt hozott, ami igen gyenge eredmény, mintha csak a rokonok és az ismerősök egy része ment volna el rá. 7 filmszínházban vetítették az It Might Get Loud dokumentumfilmet és 101,000 dollárt hagytak ott a nézők a kasszáknál.

 

Jövő héten érkezik a Becstelen brigantyk Quentin Taranzino rendezésében és a Shorts, amit Robert Rodriguez készített. A Grindhouse-t közösen hozták tető alá, a film elhasalt, most pedig meglátjuk majd mire mennek egymás ellen. Michael Keaton és Alexis Bledel főszereplésével készült vígjáték, a Post Grad is bemutatásra kerül.

 

Hétvégi amerikai mozis becsült bevételek, az adatok millió dollárban értendőek.

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

District 9

37

37

30

Előzetes, videók

G.I. Joe: A Kobra árnyéka


22,5


98,75


175

Iromány,a szereplőkről, 4 és fél perc a filmből

Az időutazó felesége

19,2

19,2

 

Előzetes , képek

Julie & Julia

12,4

43.68

40

Előzetes, poszter 

Rágcsávók

6,9

99,04

85

Szinkronos előzetes

The Goods: Live Hard, Sell Hard


5,35


5,35

 


Karakterposzterek és előzetes

Harry Potter és a Félvér Herceg


5,15


283,89


250

  Iromány, Rengeteg kép, tv spotok

Csúf igazság

4,5

77,5

38

Előzetes

Ponyo

3,5

3,5

 

 

(500) Days of Summer

3,02

17,99

 

Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr71313490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lombos Péter · http://prolihisztor.postr.hu 2009.08.16. 20:52:00

Ahogy azt várni lehetett, a District 9, mint komoly és R sci-fi, vinni fogja a 7végét. A másik, a GIJoe is szinte kiszámítható volt, de siker lesz összességében, folyt köv..:D
Amit viszont sajnálok, hogy a The Goods ekkora bukta, főleg a Másnaposok után, itt már durvulnak, vérbeli R-kategóriás komédiával.. Nem értem én az ámerikásokat:D
Sebaj, lesz ez jobb is... csütörtöktől BRIGANTYK!!!!!!

Seraphin 2009.08.17. 00:24:21

A Goods előzetese nem volt már vicces, ezeréves tahó poénok voltak benne.
süti beállítások módosítása